Dennis

Het Oranjecomité gaat ervoor!

Oranjecomité Juliana uit Roelofarendsveen heeft besloten na een jaar afwezigheid de Oranjefeesten weer te organiseren. Dit doen ze vooralsnog door rekening te houden met twee scenario’s; een feestweek met de anderhalvemeterregel, en een feestweek waarbij stap 6 in het openingsplan van kracht is, en dus 'alles' weer kan.

Deze manier van werken kost natuurlijk wel veel extra tijd en energie. Bij elk evenement houdt het comité rekening met beide scenario’s en treffen zij ook voorbereidingen voor beide scenario’s zodat ze snel kunnen schakelen wanneer er groen licht is. 

Om een paar voorbeelden te noemen. Het drukbezochte straattheaterfestival Uitkaik is lastig met de anderhalvemeterregel, maar als hij vervalt is er opeens weer een hoop mogelijk. Maar dan moeten er wel artiesten zijn geboekt. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor het Tonknuppelen, Tobbetje Steken en natuurlijk ook voor het Bloemencorso, waarbij er ook voldoende tijd moet zijn voor de bouwers.

De meeste jeugdevenementen zoals het Luchtkussenfestival en de Wandelspeurtocht zullen zonder veel extra regels doorgang kunnen vinden, ook over het Lunapark (het kermisterrein) is het Oranjecomité in beide scenario’s positief. Al zal het kermisterrein wel anders worden ingedeeld in overleg met de familie Boesveld.

De lokale Horeca heeft tijdens de Oranjefeesten een belangrijke rol. De horecapartners zitten in dezelfde situatie, en omdat veel van hun activiteiten binnen plaatsvinden is de organisatie daarvan nog ingewikkelder. Alleen als de anderhalvemeterregel wordt opgeheven is er weer veel mogelijk in en om de cafés. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor gezamenlijke activiteiten als darten, sjoelen en biljarten. 

Komende periode worden de plannen uitgewerkt en wordt er veel overlegd met Horeca, kermisexploitanten en de Gemeente Kaag en Braassem. Ook de Gemeente staat positief tegenover de Oranjefeesten en zal zich inspannen om met de betrokken partijen tot een mooi resultaat te komen.

Daarnaast gaat het Oranjecomité aan de slag met het Oranjemagazine, want deze zal eind augustus gewoon op de mat ploffen. Waarmee deze gevuld is, blijft nog even spannend.

Het Oranjecomité is blij en verheugd om dit positieve nieuws te kunnen brengen. Ondanks dat er nog veel onzekerheden zijn, hebben zij goede hoop op een compleet programma voor jong en oud. 

De Oranjefeesten zijn gepland van vrijdag 10 t/m zondag 19 september.


Meer nieuws

Overige 25 nov. 2021 10:21

Scouting '63 plaatst zonnepanelen

Scouting '63 heeft afgelopen zomer, in samenwerking met Stichting Fonds Alphen en omstreken en J. de Groot BV Elektrotechniek & Beveiliging uit Zoeterwoude zonnepanelen geïnstalleerd.

Politie 24 nov. 2021 16:10

Verkeersconflict eindigt in vernieling van een auto

Woensdag heeft er in de vroege ochtend een verkeersconflict plaatsgevonden. Het conflict begon op de Oostkanaalweg in Alphen aan den Rijn en eindigde op de rotonde aan de N207 in Leimuiden.

Advertorial Winkels 24 nov. 2021 14:49

De leukste kadootjes vind je bij Tuinkadootjes

Helaas zijn de winterfairs dit jaar bijna allemaal geannuleerd, maar Tuinkadootjes laat zich niet kennen! Zij hebben een pop-up store gemaakt met hun leukste kadootjes voor in de schoen of onder de boom.