Pixabay

Hoe gaat dat in zijn werk, vaccineren tegen het coronavirus?

Op 8 januari wordt gestart met vaccineren, maar hoe werkt dat eigenlijk? GGD Hollands Midden legt het uit.

Als je in aanmerking komt voor een coronavaccinatie, ontvang je een uitnodiging. De keuze of je hierop ingaat is aan jou, aangezien vaccineren altijd een vrijwillige keuze is. Via het telefoonnummer in de brief kun je vervolgens een afspraak maken.

“Je krijgt de keuze uit een aantal locaties waar je ingepland kan worden. Je bepaalt zelf op welke locatie je het vaccin afhaalt. Dit hoeft dus niet per se in jouw eigen GGD-regio te zijn”, zegt GGD Hollands Midden. “Voor het Pfizer-vaccin is het noodzakelijk dat je twee keer een prik ontvangt. Je maakt in dat geval twee afspraken. Er moeten +-21 dagen tussen prik 1 en 2 zitten.”

Op de dag van je afspraak kom je naar de vaccinatielocatie. “Er is met bebording aangegeven hoe je kunt rijden/fietsen/wandelen. Ter plaatse volg je de looproute naar de ruimte waar je gevaccineerd wordt. Jouw afspraak duurt in totaal 15 minuten. In die 15 minuten handelen we de registratie af, zetten we het vaccin en houden we je nog een paar minuten goed in de gaten. Nazorg noemen we dat. Dit doen we uit voorzorg, omdat niet iedereen goed tegen prikken kan en wij zeker willen weten dat iemand zich goed voelt als zij bij ons de deur uitlopen.”

Nadat je gevaccineerd bent kun je zelf een bewijs van vaccinatie downloaden. Vermoedelijk kan dit wel pas vanaf maart. Ben je eerder gevaccineerd? Dan kun je uiteraard vanaf maart alsnog jouw vaccinatiebewijs downloaden.

Lees ook: Op deze plek in de regio wordt in januari gestart met vaccineren


Meer nieuws

Sport 31 jul. 2021 09:09

Heemskerk zwemt laatste olympische race

Femke Heemskerk heeft afgelopen nacht in Tokyo haar laatste olympische wedstrijd gezwommen. In de finale van de 4x100 meter wisselslag voor gemengde teams eindigde ze met Kira Toussaint (rug), Arno Kamminga (school), Nyls Korstanje (vlinder) op de zesde plaats.

Advertorial Voor Kinderen 30 jul. 2021 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Sport 30 jul. 2021 04:08

Heemskerk 6e in eerste individuele olympische finale

Het is Femke Heemskerk niet gelukt haar eerste olympische individuele medaille te halen. De Roelofarendsveense werd 6e op de 100 meter vrije slag. Toch kan ze terugkijken op een uitstekende finale.

Politie 29 jul. 2021 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.