Dennis

Hoe moet het nu met de fiets van Joop?

Afgelopen week verscheen er op de website hetiskoers.nl een  artikel waarin te leen viel dat de fiets van Joop Zoetemelk, wat staat in de tuin van restaurant Paerdeburgh in Rijpwetering, stuk was. Het stuur hing er scheef bij.

Diverse media, waaronder de populaire facebookpagina Kaag en Braassemnieuws pakte dit op. Uiteraard werd de gemeente benaderd over deze, toch wel trieste aanblik van het beeld van de enige tourwinnaar die Kaag en Braassem rijk is. Afgelopen week kwam de gemeente op twitter met een reactie. "De fiets van Joop Zoetemelk heeft een scheef stuur. Hier hebben wij veel meldingen en reacties van ontvangen. Helaas kunnen wij hier niet op sturen, omdat wij geen eigenaar zijn van het standbeeld. We hebben daarom dit onder de aandacht gebracht bij de eigenaar van het beeld", aldus de gevatte medewerker van de gemeente. D66 raadslid Gino Wesselman, zelf fervent wielerfan, meldde dat er zelfs al iemand gevonden zou zijn die het beeld kosteloos wil repareren. 

Het ziet er dus naar uit dat het allemaal goed gaat komen en dat "onze" Joop er binnenkort niet meer zo stuurloos bij zal staan.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.