Dennis

Hoe moet het nu met de fiets van Joop?

Afgelopen week verscheen er op de website hetiskoers.nl een  artikel waarin te leen viel dat de fiets van Joop Zoetemelk, wat staat in de tuin van restaurant Paerdeburgh in Rijpwetering, stuk was. Het stuur hing er scheef bij.

Diverse media, waaronder de populaire facebookpagina Kaag en Braassemnieuws pakte dit op. Uiteraard werd de gemeente benaderd over deze, toch wel trieste aanblik van het beeld van de enige tourwinnaar die Kaag en Braassem rijk is. Afgelopen week kwam de gemeente op twitter met een reactie. "De fiets van Joop Zoetemelk heeft een scheef stuur. Hier hebben wij veel meldingen en reacties van ontvangen. Helaas kunnen wij hier niet op sturen, omdat wij geen eigenaar zijn van het standbeeld. We hebben daarom dit onder de aandacht gebracht bij de eigenaar van het beeld", aldus de gevatte medewerker van de gemeente. D66 raadslid Gino Wesselman, zelf fervent wielerfan, meldde dat er zelfs al iemand gevonden zou zijn die het beeld kosteloos wil repareren. 

Het ziet er dus naar uit dat het allemaal goed gaat komen en dat "onze" Joop er binnenkort niet meer zo stuurloos bij zal staan.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.