Hoe ziet Koningsdag er dit jaar uit?

Koningsdag is dit jaar niet hetzelfde. Waar we normaal in grote groepen samen deze dag vieren, staat vandaag juist in het teken van thuisblijven. Wat kun je van deze dag verwachten?

Tussen 9:45 en 10:00 uur worden, als teken van verbintenis in deze tijden, in heel Nederland de klokken geluid en het Wilhelmus gezongen. Om 10:uur houdt koning Willem-Alexander een korte toespraak.

De koning en zijn familie zullen de gehele dag videoboodschappen laten zien op televisie en op hun sociale media. Zo kan Nederland volgen hoe het koningshuis vandaag de verjaardag van de koning viert, thuis op Paleis Huis ten Bosch.

Op https://koningsdagthuis.nl/ kun je inspiratie doen naar welke activiteit je vandaag thuis kunt doen en je eigen activiteiten delen: een digitale vrijmarkt dus!

Voor kinderen is er ook een oplossing bedacht, namelijk een muzikale vrijmarkt. Bij Q-music kunnen zij zich opgeven voor een optreden op de radio en na afloop zelfs nog rondgaan met de digitale pet in de Q-music-app.

Maar ook de ouderen zijn niet vergeten. Van 15:00 tot 16:00 uur zijn en namelijk verschillende muzikanten die muziek gaan maken voor de ouderen.

Om 16.00 uur sluit de Koning Koningsdag af door het glas te heffen tijdens de Nationale Toost. 

Politie Kaag en Braassem: ‘’In de afgelopen tijd hebben mensen met positief gedrag laten zien dat ze best heel goed overweg kunnen met de maatregelen. Ook nu doen we graag een beroep op jullie medewerking, zodat we dit virus er samen onder krijgen. We zorgen voor elkaar en blijven daarom thuis.’’


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.