Pixaby

Hoeveel coronaboetes vielen er in Kaag en Braassem in 2020?

In 2020 zijn er landelijk al meer dan 46.000 coronaboetes uitgeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van tv-programma EenVandaag. In de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vielen de meeste boetes en in Drenthe de minste. Maar hoe zit dat eigenlijk met de gemeente Kaag en Braassem? 

Wie na 21.00 uur op straat loopt zonder geldige reden, geen mondkapje draagt, niet genoeg afstand houdt of met een te grote groep samenkomt loopt het risico om een boete te krijgen van € 95. Uit cijfers van het CJIB blijkt dat er, tussen februari 2020 en februari 2021, 46.137 coronaboetes op de post zijn gedaan.

Kaag en Braassem

In de gemeente Kaag en Braassem werden er per 100.000 inwoners 172 prenten uitgeschreven. In het afgelopen jaar werden er totaal 47 corona-gerelateerde bekeuringen uitgedeeld, 34 boetes voor een overtreding van de noodverordening of de tijdelijke wet, 12 boetes voor het overtreden van de avondklok en 1 boete voor het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer.

De koplopers 

De twijfelachtige eer voor de gemeentes waar de meeste coronaboetes vielen, ligt bij Zaltbommel, Urk en Rotterdam. Per 100.000 inwoners vielen er in Zaltbommel 699 boetes, in totaal waren dit 202 prenten. Hiermee staat deze gemeente op de derde plek. Op de tweede plek staat Rotterdam waar 4559 boetes werden uitgedeeld. Per 100.000 inwoners komt dit neer op zevenhonderd boetes. De koploper in de lijst is Urk met 703 boetes per 100.000 inwoners. Hier viel in totaal 148 keer de geldstraf op de deurmat. 


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.