Pixaby

Hoeveel coronaboetes vielen er in Kaag en Braassem in 2020?

In 2020 zijn er landelijk al meer dan 46.000 coronaboetes uitgeschreven. Dit blijkt uit onderzoek van tv-programma EenVandaag. In de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vielen de meeste boetes en in Drenthe de minste. Maar hoe zit dat eigenlijk met de gemeente Kaag en Braassem? 

Wie na 21.00 uur op straat loopt zonder geldige reden, geen mondkapje draagt, niet genoeg afstand houdt of met een te grote groep samenkomt loopt het risico om een boete te krijgen van € 95. Uit cijfers van het CJIB blijkt dat er, tussen februari 2020 en februari 2021, 46.137 coronaboetes op de post zijn gedaan.

Kaag en Braassem

In de gemeente Kaag en Braassem werden er per 100.000 inwoners 172 prenten uitgeschreven. In het afgelopen jaar werden er totaal 47 corona-gerelateerde bekeuringen uitgedeeld, 34 boetes voor een overtreding van de noodverordening of de tijdelijke wet, 12 boetes voor het overtreden van de avondklok en 1 boete voor het niet dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer.

De koplopers 

De twijfelachtige eer voor de gemeentes waar de meeste coronaboetes vielen, ligt bij Zaltbommel, Urk en Rotterdam. Per 100.000 inwoners vielen er in Zaltbommel 699 boetes, in totaal waren dit 202 prenten. Hiermee staat deze gemeente op de derde plek. Op de tweede plek staat Rotterdam waar 4559 boetes werden uitgedeeld. Per 100.000 inwoners komt dit neer op zevenhonderd boetes. De koploper in de lijst is Urk met 703 boetes per 100.000 inwoners. Hier viel in totaal 148 keer de geldstraf op de deurmat. 


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.