Hoge scores voor Kaag en Braassem voor uiterlijk openbare ruimtes

Gemeente Kaag en Braassem scoort hoog als het gaat om hoe goed de openbare ruimtes eruitzien ten opzichte van de voorgaande jaren. Toch zijn de inwoners niet tevreden over hoofdpunten als water, wegen, reiniging en groen.

De gemeente hoopte op een niveau van ‘redelijk tot goed’, maar zit op veel vlakken daar hoog boven. Op onderhoud en beheer scoorde de gemeente een stuk hoger dan zij zich voornamen. De openbare ruimtes in Kaag, Oude Wetering en Rijpwetering doen het extra goed.

Leimuiden, Hoogmade en Oud Ade lieten juist veel lage scores zien. Het ging vaak mis bij de wegen in de winkelcentra en de verharding van de doorgaande wegen. ‘’Zo zijn op de Van Klaverweijdeweg in Hoogmade slechte plekken in het wegdek geconstateerd’’, zo stippen de onderzoekers aan volgens het Leidsch Dagblad. Ook ziet de gemeente vaak klachten over afval op straat of kapotte bankjes en prullenbakken.

Volgens de onderzoekers is de oplossing heel simpel. In de dorpen waar de scores boven gemiddeld zijn, moet wat aandacht worden weggehaald. Die aandacht zou dan naar de dorpen gaan die het nodig hebben.

Toch is de gemeente duidelijk dat ze zich allesbehalve rijk mogen rekenen met deze beleidsmeting.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.