Dorpsraad van Hoogmade

Hoogmade kiest plek tiny forest

Waar in Hoogmade moet het nieuw aan te leggen tiny forest komen? De Dorpsraad Hoogmade hield er een stemming over, die gisteren afgesloten werd. De locatie in het Vlietpark, in de buurt van de dierenweide kreeg de meeste stemmen.

Eind juli 2020 deed de dorpsraad op haar site een aankondiging dat zij wilden gaan kijken waar in Hoogmade de derde van drie, door de gemeente nieuw aan te leggen, tiny forests kon komen. Via een contactformulier werden de inwoners om input gevraagd. In februari 2022 werd via een interactieve avond duidelijk dat de gemeente graag wilde doorpakken en het derde forest inderdaad in Hoogmade wilde aanleggen.

Op 20 april gingen de stembussen open, waarna Hoogmade kon stemmen. Dit kon zowel digitaal (tot 30 april) alsook via een heuse stembus in de COOP. Nadat deze maandagavond gesloten werd, kon het tellen beginnen.

Totaal werden er 230 keer gestemd. 12 stemmen waren neutraal, 92 stemmen voor de locatie bij het speelveld, de overige 126 waren voor de locatie Vlietpark. De twee andere tiny forests komen in Rijnsaterwoude bij het oude gemeentehuis/IKC, in Leimuiden bij IKC De Lei.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.