Hooikoorts of corona?

Steeds meer mensen hebben te kampen met hooikoortsklachten. En dat is erg vervelend, ook omdat de symptomen veel lijken op die van het coronavirus. Hoe herken je of iemand hooikoorts of juist corona heeft?

Koorts

Het belangrijkste verschil tussen hooikoorts en corona is koorts. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, komt bij hooikoorts vrijwel geen koorts voor. Veel mensen die besmet zijn met corona hebben echter wel vaak koorts. 

Niezen

Daarnaast is niezen een verschil. Bij hooikoorts wordt het niezen veroorzaakt door geïrriteerde ogen en kriebel in de neus. Bij corona wordt er alleen geniest als gevolg van een neusverkoudheid. Maar let op: het kan zo zijn dat je zowel hooikoorts hebt, als dat je besmet bent met het coronavirus. Door niezen wordt het virus makkelijk verspreid. 

Advies

Het advies is dan ook: begin zo vroeg mogelijk met medicatie tegen hooikoorts. Ook is het belangrijk om ramen en deuren dicht te houden en wandelingen langs essen en berken te vermijden.

Twijfel je of je corona hebt? Blijf dan thuis. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen is belangrijk om de richtlijnen van het RIVM te volgen.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.