Pixabay

Hoopvolle berichten over het coronavirus

Er klinken steeds meer hoopvolle berichten met betrekking tot het coronavirus: het aantal coronapatiënten op de intensive care neemt geleidelijk af.

Dat meldt het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Volgens het RIVM bevestigen de cijfers van de afgelopen dagen dat de genomen maatregelen ervoor zorgen dat het virus langzamer verloopt. 

Hoe zit het in onze regio?

In Zuid-Holland staat het aantal besmettingen relatief hoger dan in Noord-Holland. Op de vraag wat hiervan de oorzaak is, is geen eenduidig antwoord te geven. Wel zitten we met onze regio nog een stuk onder het landelijk gemiddelde van 152,3 besmette inwoners (per 100.000 inwoners), namelijk 138,7 (per 100.000 inwoners). Kaag en Braassem telt 51,3 (bevestigde) besmettingen.

De vraag is in hoeverre de besmettingen na het Paasweekend zijn toegenomen. Eerder vroeg Rutte al tijdens de persconferentie om vol te houden en Pasen thuis te vieren.

Bron: Leidsch Dagblad


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.