Horeca moet weer sluiten: “Het is een onzekere tijd”

Alle horecagelegenheden moesten woensdagavond 22:00 uur sluiten voor minimaal vier weken, dit zei premier Rutte gisteravond tijdens de persconferentie. Een teleurstelling voor velen en een klap in het gezicht van de horecaondernemers in Kaag en Braassem. ‘’Maar tegelijkertijd zien ook wij in dat het noodzakelijk is.’’

‘Koken in een bakje’

René van BIJ René, of zoals ze ook bekend staan Café René of Café ’t Wapen van Leimuiden, laat weten dat het moeilijk is om het restaurant weer te moeten sluiten. Hij ziet restaurants niet als coronaverspreider. ‘’De grootste verspreiding komt vanaf de middelbare school. Dit is een niet weloverwogen besluit is van de minister’’, laat hij weten. De eigenaar van het restaurant is bang dat de sluiting nog maanden gaat duren. Om een klein beetje de boel te redden start BIJ René de drive through weer op, maar dit keer met vernieuwende creatieve ideeën. Wat die ideeën zijn laat René nog even achterwegen. ‘’We gaan nu nog even brainstormen om het perfect idee op de plank te krijgen. In ieder geval komt ‘koken in een bakje’ aan de beurt.’’

‘Het is al een tijdje dramatisch’

Sandra, de eigenaresse van De Kromme Does, zag de sluiting al een beetje aankomen. ‘’Maar op het moment dat het tijdens de persconferentie definitief was, moesten we toch allemaal een beetje huilen’’, laat ze weten. Het was al een tijd een stuk rustiger in restaurant De Kromme Does. ‘’Je merkte echt dat mensen toch bang zijn en afbellen.’’ De afgelopen twee weken zat het restaurant al met een half lege zaak. ‘’Het was al een tijdje dramatisch’’, laat de eigenaresse weten. ‘’Op een zaterdag zaten er maar zes gasten in het restaurant.’’ De eigenaresse denkt toch dat dit de beste oplossing is om het coronavirus de kop in te drukken. ‘’Of een gehele lockdown, want nu meet de overheid met twee maten.’’ Sandra verwijst naar de supermarkten, die zonder extra maatregelen wel gewoon door kunnen gaan.

Ook voor haar medewerkers vindt Sandra het een onzekere tijd. ‘’Het is ook niet zeker hoe lang de horeca gesloten blijft, ik ga er vanuit dat dit wel langer dan vier weken zal zijn.’’ Toch ziet ze nog een lichtpuntje in de duisternis. ‘’Bij De Kromme Does kan je vanaf vrijdag weer verschillende gerechten afhalen. Op de website staat binnenkort welke gerechten die week ‘to go’ kunnen worden meegenomen.’’ De Kromme Does hanteert tijdsblokken van een kwartier om drukte te voorkomen. Het eerste tijdsblok start om 17.00 uur.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.