Huis kopen wordt steeds moeilijker

Het wordt steeds moeilijker om een huis te kopen in Nederland door de blijvend stijgende huisprijzen. Hoe zit het met de gemiddelde huisprijs in Kaag en Braassem?

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat er steeds minder gemeenten een gemiddelde woningprijs hebben die onder de twee ton ligt. In 2018 waren dit er nog 30, afgelopen jaar nog maar 14. 

De goedkoopste gemeente is nog steeds Delfzijl met een gemiddelde huisprijs van 155.100 euro. Bloemendaal is met 832.000 euro de duurste. In Kaag en Braassem betaalde je in 2019 gemiddeld 363.500 euro voor een bestaand koophuis. 

Naar verwachting zullen de woningprijzen in 2020 opnieuw stijgen. 


Meer nieuws

Horeca gisteren 15:55

Alphens Restaurantweek: laat je verrassen bij De Dyck

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan restaurant De Dyck!

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 13:08

Foutieve coronadashboards in omloop

Er zijn steeds meer dashboards te vinden die cijfers en clusters van het coronavirus bijhouden. GGD Hollands Midden heeft moeten concluderen dat deze dashboards vaak foutieve informatie bevatten. En dat zorgt voor onrust in gemeenten. 

Advertorial Sport gisteren 10:23

Anouk Ram geeft dansworkshops bij ROAC

4, 11 en 18 september kun je onder leiding van Anouk Ram bij ROAC een gratis dansworkshop volgen. Deze drie weken wordt de Hertogshal in Rijpwetering omgetoverd tot danszaal. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 13 aug. 2020 16:57

‘Lightversie’ van bron- en contactonderzoek door veel nauwe contacten

Personen die besmet zijn met het coronavirus, hebben steeds meer nauwe sociale contacten, zo meldt GGD Hollands Midden. Het nabellen van tientallen contacten kost veel tijd. Daarom zal er in sommige gevallen gekozen worden voor een ‘lightversie’ van het bron- en contactonderzoek.