Huis kopen wordt steeds moeilijker

Het wordt steeds moeilijker om een huis te kopen in Nederland door de blijvend stijgende huisprijzen. Hoe zit het met de gemiddelde huisprijs in Kaag en Braassem?

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat er steeds minder gemeenten een gemiddelde woningprijs hebben die onder de twee ton ligt. In 2018 waren dit er nog 30, afgelopen jaar nog maar 14. 

De goedkoopste gemeente is nog steeds Delfzijl met een gemiddelde huisprijs van 155.100 euro. Bloemendaal is met 832.000 euro de duurste. In Kaag en Braassem betaalde je in 2019 gemiddeld 363.500 euro voor een bestaand koophuis. 

Naar verwachting zullen de woningprijzen in 2020 opnieuw stijgen. 


Meer nieuws

Opinie vandaag 14:42

Lezing van boer Arwin Bos op 5 maart

Waar Arwin Bos begon als advocaat, is hij nu bezig met het voortzetten van zijn (voor)ouders’ akkerbouwbedrijf. Op 5 maart houdt hij om 20:00 uur in Dorpsleerhuis Woubrugge een lezing over de ethische en morele druk die boeren ervaren. 

Advertorial Pers vandaag 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf.