Rens Oomen

Huizenprijzen in Kaag en Braassem blijven stijgen ondanks corona

De afgelopen twintig jaar is de woningmarkt enorm veranderd. De huizenprijzen van koopwoningen in Kaag en Braassem steeg afgelopen kwartaal naar een gemiddeld bedrag van € 563.708, een stijging van 12 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Dit is de sterkste stijging sinds 20 jaar, laat de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) weten. Een trend die overeenkomt met een groot gedeelte van Nederland. Waar je in 2010 gemiddeld nog € 243.000 betaalde voor een woning in Kaag en Braassem, bedroeg het gemiddelde bedrag in 2020 maar liefst € 563.708. Dit betekent dat de huizenprijzen tussen 2010 en 2020 met 131,9 procent zijn toegenomen.

Dat de prijs van koopwoningen zo snel is gestegen, komt mede door de verhouding tussen vraag en aanbod. Er zijn veel kopers, maar er is onvoldoende aanbod. Ook kwamen prijzen hoger te liggen door de toegenomen verkoop van vrijstaande woningen.

Huizenprijs in Nederland

Ook de gemiddelde huizenprijs in Nederland steeg. De gemiddelde prijs ligt nu op € 354.000, dit is 11,6 procent meer dan vorig jaar. ‘’Het lijkt wel of woningmarkt zich niks aantrekt van de coronacrisis’’, zegt makelaarsvereniging NVM over de nieuwste cijfers. 


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.