Plutosport
Advertorial Sport

Ideaal skateweer op komst!

Het natuurijs is weer als sneeuw voor de zon verdwenen en voor dit weekend worden er zelfs temperaturen van boven de 15°C voorspeld! Hoog tijd om de schaatsen weer in het vet te leggen en je skates van zolder te halen.

Skaten versus hardlopen

Heb je afgelopen weekend ook zo genoten van het schaatsen? Dan is de kans groot dat skaten ook echt iets voor jou is! Het is natuurlijk sowieso heerlijk om lekker sportief bezig te zijn in de natuur, en daarnaast ben je tijdens het skaten ook nog eens hartstikke gezond bezig, een echte win-winsituatie dus. Skaten is een goede mix van cardio en kracht, oftewel: je traint er zowel je spieren als je conditie mee! Tot nu toe komt het skaten redelijk overeen met hardlopen, toch heeft skaten een heel groot voordeel ten opzichte van hardlopen... Skaten doe je namelijk in een vloeiende beweging, waardoor je gewrichten het niet zo zwaar te verduren krijgen als tijdens het hardlopen. De kans dat je tijdens het skaten een spierblessure oploopt is dan ook heel laag.

Veilig skaten

De kans dat je een spierblessure oploopt mag dan klein zijn, maar de kans op een val is natuurlijk wel iets groter dan bij het hardlopen... Het dragen van goede bescherming kan dan ook zeker geen kwaad! Bij een val zul je waarschijnlijk je handen naar voren gooien om jezelf op te vangen, nu snap je vast dat polsbeschermers een onmisbaar onderdeel van de skate-outfit zijn. Daarnaast mogen knie- en elleboogbeschermers natuurlijk ook niet ontbreken. En hoewel een helm alleen verplicht is bij officiële skatewedstrijden, is het verstandig om er ook tijdens het recreatief skaten eentje te dragen, een ongeluk zit immers in een klein hoekje... Met de juiste skatebescherming ga je veilig op pad!

Inspannend én ontspannend

Skaten is dus goed voor je spieren, goed voor je conditie en je bent even lekker buiten, maar een ander groot voordeel is natuurlijk dat je het kunt doen waar en wanneer je maar wil. Heb je onverwachts een uurtje vrij? Zoek je een actieve bezigheid voor jezelf? Of wil je gewoon een reden hebben om even naar buiten te gaan? Trek je skates aan en geniet!


Meer nieuws

Gemeente vandaag 16:07

Gebruikers Sportpad leggen gezamenlijk plan rondom Sportpad vast

Gebruikers van het Sportpad hebben overeenstemming gevonden voor een ruimtelijke indeling van een nieuw Sportpad. Om hier ruimte te bieden voor sport, onderwijs, kinderopvang, cultuur en zorg, voor alle inwoners van 0-100 jaar. De plannen zijn samengebracht in een gezamenlijk Masterplan, dat 10 maart 2021 wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. 

Advertorial Voor Kinderen vandaag 13:14

Korting op intelligentieonderzoek – De Praktijk4Kids helpt een handje

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.

Evenementen vandaag 09:51

Veen Gaat Vreemd gaat dit jaar opnieuw niet door

Veen Gaat Vreemd gaat dit jaar niet door, zo meldt Splotsz, organisator van het knalfuif. De festiviteiten rondom het paasweekend kunnen niet doorgaan. Liefhebbers moeten dus nog een jaartje geduld hebben. 

Gemeente gisteren 15:42

Bespaar energie en krijg tot €70 toe van uw gemeente

Alle woningeigenaren van Kaag en Braassem hebben nog tot 31 maart om hun Energie bespaarbon ter waarde van € 70,- te verzilveren bij het Duurzaam Bouwloket. Dat doet u door een of meerdere energiebesparende producten te kopen en de kassabon of factuur digitaal aan te leveren aan Omgevingsdienst West-Holland. De Energie bespaarbon is in november 2020 van dit jaar huis aan huis verspreid. Bent u de bon kwijt zijn, dan kunt u een nieuwe aanvragen.