Plutosport
Advertorial Sport

Ideaal skateweer op komst!

Het natuurijs is weer als sneeuw voor de zon verdwenen en voor dit weekend worden er zelfs temperaturen van boven de 15°C voorspeld! Hoog tijd om de schaatsen weer in het vet te leggen en je skates van zolder te halen.

Skaten versus hardlopen

Heb je afgelopen weekend ook zo genoten van het schaatsen? Dan is de kans groot dat skaten ook echt iets voor jou is! Het is natuurlijk sowieso heerlijk om lekker sportief bezig te zijn in de natuur, en daarnaast ben je tijdens het skaten ook nog eens hartstikke gezond bezig, een echte win-winsituatie dus. Skaten is een goede mix van cardio en kracht, oftewel: je traint er zowel je spieren als je conditie mee! Tot nu toe komt het skaten redelijk overeen met hardlopen, toch heeft skaten een heel groot voordeel ten opzichte van hardlopen... Skaten doe je namelijk in een vloeiende beweging, waardoor je gewrichten het niet zo zwaar te verduren krijgen als tijdens het hardlopen. De kans dat je tijdens het skaten een spierblessure oploopt is dan ook heel laag.

Veilig skaten

De kans dat je een spierblessure oploopt mag dan klein zijn, maar de kans op een val is natuurlijk wel iets groter dan bij het hardlopen... Het dragen van goede bescherming kan dan ook zeker geen kwaad! Bij een val zul je waarschijnlijk je handen naar voren gooien om jezelf op te vangen, nu snap je vast dat polsbeschermers een onmisbaar onderdeel van de skate-outfit zijn. Daarnaast mogen knie- en elleboogbeschermers natuurlijk ook niet ontbreken. En hoewel een helm alleen verplicht is bij officiële skatewedstrijden, is het verstandig om er ook tijdens het recreatief skaten eentje te dragen, een ongeluk zit immers in een klein hoekje... Met de juiste skatebescherming ga je veilig op pad!

Inspannend én ontspannend

Skaten is dus goed voor je spieren, goed voor je conditie en je bent even lekker buiten, maar een ander groot voordeel is natuurlijk dat je het kunt doen waar en wanneer je maar wil. Heb je onverwachts een uurtje vrij? Zoek je een actieve bezigheid voor jezelf? Of wil je gewoon een reden hebben om even naar buiten te gaan? Trek je skates aan en geniet!


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.