Pixabay

IJsclub Nut&Vermaak moet mogelijk binnen een paar jaar verhuizen in verband met woningbouw

De vereniging IJsclub Nut&Vermaak staat al jarenlang op grond met de schaduwbestemming ‘wonen’. Er zijn nu nieuwe ontwikkelingen. Er heeft zich namelijk een projectgroep gemeld die de intentie heeft om op de plek van de ijsclub woningen te realiseren.

De projectgroep heet Grietpolder B.V. Zij hebben zich bij het bestuur van IJsclub Nut&Vermaak gemeld met het idee om woningen te realiseren op de grond waarop de vereniging gehuisvest is. “Het betreft een projectgroep die bestaat uit een aantal mensen die het dorp een warm hart toedragen en gaan proberen om betaalbare woningen (appartementen, tiny houses & gezinswoningen) te realiseren in Leimuiden. Zij willen een jaar lang met de gemeente en onze verenigingen verkennen wat de haalbaarheid is van dit plan”, zo laat het bestuur op de website weten.

Het doel van de projectgroep? Zo veel mogelijk sociale koopwoningen en gezinswoningen voor jong en oud te realiseren. Dit is een doelgroep die het in Leimuiden hard nodig heeft en in commerciële projectontwikkelingen tot dusver zijn overgeslagen: singles, starters en ouderen. Het plan is dat Leimuidenaren voorrang zullen krijgen, daarna inwoners van Kaag en Braassem en tot slot overige geïnteresseerden.

Verhuizing

“Als dit plan goedgekeurd wordt, zullen wij in de toekomst gaan verhuizen”, meldt het bestuur. “Dit zal niet volgend jaar zijn, maar naar verwachting ergens tussen 2023 en 2026. Wij werken actief en nauw samen met de projectgroep om in deze verkennende fase de verenigingsbelangen zo goed mogelijk te behartigen. In deze projectgroep zijn de volgende verenigingen betrokken; IJsclub Nut&Vermaak, Scouting ’63, volkstuinen vereniging.”

Maar als ze moeten verhuizen, waar gaat de ijsclub dan heen?  “Áls wij gaan verhuizen, dan willen wij naar een toekomstbestendige locatie en dat kan bijvoorbeeld zijn een beter clubhuis en een skeelerbaan waar in de winter wat vaker een ijsbaan op gelegd kan worden”, zegt het bestuur. “Qua locatie ligt het voor nu het meest voor de hand dat alle verenigingen verhuizen naar de kavel op onderstaande tekening, maar de scouting bekijkt nog met de gemeente of er nog andere mogelijkheden zijn.”

Het gaat voor nu nog om een verkennende fase, dus er is nog niets definitief. “We schakelen maandelijks met de ontwikkelende projectgroep, gemeente en de andere twee verenigingen. Wij hebben er vertrouwen in dat we dit als Leimuids collectief tot een prachtige verbetering voor het dorp zullen gaan brengen.” In de (nabije) toekomst volgt er mogelijk een informatieavond om het dorp en/of leden van de vereniging op de hoogte te brengen.

tekening-nieuwe-ijsbaan-ijsclubnutvermaak.jpg


Meer nieuws

Gemeente vandaag 11:16

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Overige gisteren 19:31

Grote sterren ontmoeten elkaar bij E.M.M ‘21

Zondag 26 september was er bij E.M.M weer een aflevering van de Mini champions league. Na ruim een jaartje afwezigheid was men deze succesformule blijkbaar nog niet vergeten.

Evenementen 24 sep. 2021 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige 24 sep. 2021 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.