''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watersport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb.

Normaal zijn maart en april voor ons de drukste tijden van het jaar. Alles komt dan bij elkaar. De Hiswa, de nieuw af te leveren boten, de winterstalling en de servicebeurten. En de vraag om onderhoud en reparaties. In maart/april zijn ook de meeste storingen. Want dan gaan de boten na een lange winter weer voor het eerst het water op. En niet elke motor vindt het grappig om na een half jaar stilstand weer ineens aan de slag te moeten. Zeker niet als hij geen servicebeurt heeft gehad.

In maart/april rinkelt de telefoon achter elkaar door. De mailbox stroomt over met vragen. Als je dan om 7 uur 's ochtends begint om de mail te verwerken en je tevreden naar je scherm kijkt dat je de meeste mails hebt beantwoord… Dan komen er na de eerste knippering met de ogen weer 30 mails bij.

Officieel gaan wij pas om 10 uur open. Maar uiteraard zijn we allemaal veel eerder aanwezig. Puur om ons in deze twee uur even ongestoord op de mail en andere werkzaamheden te kunnen concentreren.

Maar tien seconden voor tien staan wij al in de startblokken en weten we wat er gaat komen… 10…9…8…7…6……..triiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing!

We waren er helemaal klaar voor, het nieuwe seizoen. We hebben een prachtige nieuwe showroom gekregen waar iedereen heel enthousiast over is. We hebben de hele winter gehamsterd en boten ingeslagen, om in het voorjaar geen 'nee' te hoeven verkopen. We waren klaar voor de strijd, de lente mocht komen.

Die lente kwam héél even. De Hiswa bootshow startte en we kregen zoveel leuke reacties. Mensen hadden er echt weer zin in. Maar dat was van korte duur. We hebben precies anderhalve dag op de Hiswa mogen staan, toen hij onverwacht afgebroken moest worden.

En vanaf toen werd alles anders.

Het is stil, muisstil in de zaak. Niemand durft meer te komen. Ik snap het wel. Men is opgeroepen om alleen de deur uit te gaan als het nodig is. Een sloep is nou eenmaal niet een eerste levensbehoefte (alhoewel er toch wel veel mensen zijn die daar anders over denken). Toch zijn veel winkels nog wel open. En dat mag ook. Als je maar afstand kan bewaren. De economie moet immers ook een beetje blijven draaien.

Wanneer er dan een klant de showroom binnen komt, is het ook gek. Normaal wordt een bekende klant aangevallen door meerdere medewerkers om een hand of zelfs een knuffel te geven. Nu moeten we een bootbreedte afstand houden.

Afleveringen, die bij ons normaal gesproken een uur, soms wel twee uur duren, worden heel erg ingekort. En de uitleg wordt op afstand gegeven, in de hoop dat klanten alles goed kunnen zien. Gelukkig krijgt bij ons iedereen sowieso van tevoren al een videoblog te zien met de uitleg hoe alles werkt. Maar toch, dat is toch altijd anders dan wanneer het om je eigen sloep gaat.

Ook de afleveringsfeestjes blijven uit.nHet is zo vreemd, zo níet zoals je dit mooie moment wilt vieren. Maar het is even niet anders.

Man! Wat verlang ik weer naar die tijd dat we het werk niet meer aan kunnen. Dat we ’s avonds laat thuis komen op de bank ploffen en direct, met ons drankje nog in ons hand, als een blok in slaap vallen. Dat we elkaar de hele dag niet kunnen spreken, ondanks dat wij 24/7 op elkaars lip zitten.

Als die tijd weer komt, dat we alle vrijheid weer hebben, dan beloof ik plechtig dat ik niet meer ga klagen. En zal ik met een big smile weer die race tegen de klok gaan maken om alles enigszins op tijd af te krijgen.

Maarja, het kan altijd nog erger. Wij mogen tenminste nog open zijn. Dat kunnen heel veel andere bedrijven helaas niet zeggen.

Ik hoop oprecht dat iedereen straks de ondernemers extra gaat steunen. Dat men extra veel naar kappers, sportscholen, sauna’s, restaurants en andere bedrijven gaat. Om zichzelf te verwennen, maar ook om de ondernemers te steunen.

Laten we hopen dat we straks in juni weer lekker kunnen knallen! Ik ga ervoor!

Yoney Verschuur


Meer nieuws

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.

Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.