Rens Oomen

In hoeverre ervaren we overlast in Kaag en Braassem?

Hoe ervaart Kaag en Braassem overlast in de buurt en hoe veilig voelen we ons in onze buurt? Wij zochten het uit.

CBS heeft onderzoek gedaan naar de overlast in verschillende gemeenten van Nederland. Zij zijn aan de slag gegaan door 13 vragen te stellen aan de respondenten over overlast in hun buurt. De vragen en antwoorden werden vervolgens onderverdeeld in drie categorieën:

  • Fysieke overlast, zoals rommel op straat, vuilnisbakken, vernieling, hondenpoep, bekladde muren en dergelijke. Nederlanders ervaren het meeste last van hondenpoep.
  • Sociale overlast, zoals dronken mensen op straat, drugsgebruik, overlast van buurtbewoners, lastiggevallen worden op straat en hangjongeren. Vooral de drugsoverlast is ten opzichte van vorige jaren toegenomen.
  • Verkeersoverlast, zoals te hard rijden, parkeerproblemen, assertief gedrag in het verkeer. Te hard rijden is hierbij het grootste probleem.

Totaal gezien ervaart gemiddeld 43% in Nederland overlast in de buurt. In Kaag en Braassem is dat 35,4 procent. Daarnaast voelt 8,6 procent van de gemeente Kaag en Braassem zich wel eens onveilig in eigen buurt, ten opzichte van het gemiddelde van 14 procent.

Cijfers: CBS


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.