Rens Oomen

In hoeverre ervaren we overlast in Kaag en Braassem?

Hoe ervaart Kaag en Braassem overlast in de buurt en hoe veilig voelen we ons in onze buurt? Wij zochten het uit.

CBS heeft onderzoek gedaan naar de overlast in verschillende gemeenten van Nederland. Zij zijn aan de slag gegaan door 13 vragen te stellen aan de respondenten over overlast in hun buurt. De vragen en antwoorden werden vervolgens onderverdeeld in drie categorieën:

  • Fysieke overlast, zoals rommel op straat, vuilnisbakken, vernieling, hondenpoep, bekladde muren en dergelijke. Nederlanders ervaren het meeste last van hondenpoep.
  • Sociale overlast, zoals dronken mensen op straat, drugsgebruik, overlast van buurtbewoners, lastiggevallen worden op straat en hangjongeren. Vooral de drugsoverlast is ten opzichte van vorige jaren toegenomen.
  • Verkeersoverlast, zoals te hard rijden, parkeerproblemen, assertief gedrag in het verkeer. Te hard rijden is hierbij het grootste probleem.

Totaal gezien ervaart gemiddeld 43% in Nederland overlast in de buurt. In Kaag en Braassem is dat 35,4 procent. Daarnaast voelt 8,6 procent van de gemeente Kaag en Braassem zich wel eens onveilig in eigen buurt, ten opzichte van het gemiddelde van 14 procent.

Cijfers: CBS


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.