Dennis

In zes stappen de samenleving heropenen: zo ziet het coronastappenplan eruit

Tijdens de persconferentie van dinsdag 20 april is bekendgemaakt dat de eerste stap, van het zesvoudige stappenplan, op woensdag 28 april ingaat. Maar wat zijn de volgende stappen en wanneer wil het kabinet deze realiseren? Dat lees je hier.

De versoepelingen die onderdeel uitmaken van de eerste stap worden over Koningsdag heen getild. Dit houdt in dat er vanaf woensdag 28 april een einde komt aan de avondklok, het advies van maximaal één bezoeker thuis ontvangen naar twee bezoekers gaat, de terrassen open mogen, de detailhandel weer open gaat en de studenten op het HBO en WO weer dagdelen naar school toe mogen.

Stap twee: buiten meer mogelijk maken

De volgende stap is, als de cijfers het toelaten, dinsdag 11 mei. Dan worden de doorstroomlocaties buiten heropend, wordt sporten binnen weer toegestaan en worden kunst- en cultuurbeoefeningen binnen weer toegestaan.

Met toegangstesten en onder voorwaarden kunnen doorstroomlocaties binnen ook weer open, is exploitatie van culturele instellingen mogelijk en kan er publiek toegelaten worden bij professionele sportwedstrijden.

Stap drie: binnen meer mogelijk maken

Als derde stap wordt het ontvangst thuis opgeschroefd naar maximaal vier personen. Ook de maximale groepsgrootte op publieke plaatsen wordt vier personen, de doorstroomlocaties binnen worden geopend, horeca zal opengaan voor diner en culturele instellingen worden weer geopend. De voorwaarden voor binnen en buiten sporten worden verruimd. De derde stap zal op zijn vroegst op 26 mei worden ingesteld.

Met toegangstesten zijn geplaceerde evenementen toegestaan, is er meer mogelijk voor horecagelegenheden, is exploitatie van culturele instellingen mogelijk en kan er publiek toegelaten worden bij professionele sportwedstrijden.

Stap vier: minder beperkingen, terug naar niveau zorgelijk

De vierde stap wordt zoals het er nu uitziet ingesteld op 16 juni. Hierbij mag je maximaal zes mensen thuis ontvangen, wordt de maximale groepsgrootte op publieke plaatsen ook maximaal zes personen, gaat de overige horeca open, gaat de groepsgrootte binnen naar vijftig personen, is het verruimen van de openstelling van culturele exploitaties mogelijk evenals het verruimen van de voorwaarden voor binnen en buiten sporten, en worden evenement toegestaan.

Stap vijf: minder beperkingen, terug naar niveau waakzaam

Bij stap vijf mag je maximaal acht mensen thuis ontvangen en wordt de groepsgrootte op publieke plaatsen maximaal acht personen. De groepsgrootte binnen gaat naar honderd personen, en voor alle sectoren worden de mogelijkheden verder verruimd. Dit wordt op zijn vroegst 7 juli.

Stap zes: minder beperkingen, loslaten basismaatregelen

Voor stap zes is er nog geen datum bekend. Wel is het duidelijk dat wanneer we bij stap zes aankomen, er een einde komt aan de maatregelen. Eerder dan augustus wordt het zetten van deze stap niet verwacht.

De stappen zijn op hoofdlijnen en op zijn vroegst mogelijk op onderstaande data. De genoemde data hangen af van het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen. Daarnaast gelden per sector voorwaarden voor opening, zoals een maximum aantal bezoekers. Ook gelden er per sector voorwaarden voor opening, zoals een maximum aantal bezoekers.

Hieronder bekijk je alle stappen in een overzicht.

openingsplan-stap-voor-stap-meer-mogelijk.png


Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:31

Clubactie en online veiling Play Fair

Jaarlijks heeft tafeltennisvereniging Play Fair een clubactie. Veertig jaar lang was dat een rommelmarkt, maar dat is niet meer haalbaar. De club heeft nu een online veiling op de website ttv-playfair.nl. En daarnaast de grote loterij, verkoop van stroopwafels én verloting van een aantal diners en Jumbo boodschappentassen.

Wonen en bouwen gisteren 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Overige gisteren 10:11

Optie voor glasvezel in Kaag en Braassem

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen in de gemeente Kaag en Braassem aan de beurt.

Overige 23 sep. 2021 15:20

Gezinsdiensten in de tuin

De Sint Jan de Doper-kerk in Leimuiden nodigt alle gezinnen uit voor een gezinsviering in de tuin van de kerk. In deze viering wordt er extra aandacht gegeven aan de kinderen zodat het voor kinderen en ouders leuk is om (weer) naar de kerk te komen. Het kinderkoor Akkoord zal zingen.