Eb van de Vechte

Indrukwekkende presentatie van het boek ''Gezin in de wachtkamer''

Op zaterdag 12 oktober heeft Saskia van de Ven - Vink haar boek “gezin in de wachtkamer” gepresenteerd. Dit schreef ze over het eerste jaar na de suïcidepoging van haar man. In het boek beschrijft ze de ervaringen die ze heeft opgedaan wat betreft (het gebrek aan) hulpverlening, de zoektochten en de onzekerheid.

Het was een drukke bedoening in de Sprengzaal van de Spreng in Oude Wetering.
Saskia werd tijdens de presentatie bijgestaan door Lia van Trigt. Fitcoach maar ook oud collega van Saskia. Na de inleiding van Lia was het woord aan de auteur. Ze vertelde dat ze het boek schreef omdat ze zelf “een dergelijk boek” niet heeft kunnen vinden. Ook hoopt ze hiermee dat het gesprek geopend kan worden en dat het taboe kan worden doorbroken.

De huisarts van het gezin deed ook een kort woordje. Zijn wachtkamer was de eerste waar Saskia en haar man plaatsnamen naast de vele andere wachtkamers waar het gezin in terecht is gekomen. Ook kwam er een vrijwilligster van de stichting “Labyrint in perspectief” aan het woord. Deze stichting zet zich in voor familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Saskia las een column voor met de titel “komt ‘ie wel terug?” Dit is de vraag die zij zich met enige regelmaat stelt. In de zaal werd met aandacht geluisterd en zelfs wat tranen weggeveegd.

Aan het einde van de presentatie werden vier exemplaren uitgereikt aan vier belangrijke mensen, waaronder de twee dochters. Het vandaag gepresenteerde boek zal voor hen bewaard worden, tot ze oud genoeg zijn om het te kunnen lezen.

Een dag na de presentatie zijn de eerste exemplaren al gelezen. Enkele reacties:

“Het boek binnen gekregen en ik kon het maar moeilijk wegleggen.”
“Jouw kracht Saskia is dat je veel goede dingen doet en daarnaast nog een gezin draaiende probeert te houden, Chapeau.’’
“Je boek heeft een mooie boodschap: vraag aan elkaar met oprechte interesse: “hoe gaat het met je?”

Meer informatie en het boek bestellen kan via www.gezinindewachtkamer.nl


Meer nieuws

Advertorial Economie vandaag 14:11

Kroes en Partners: de notaris met een menselijke maat

Een notaris is een saaie, oude man die af en toe een stempel of een handtekening ergens op zet. Toch? Notariskantoor Kroes en Partners bewijst het tegendeel. “Kwaliteit is bij ons net zo belangrijk als de menselijke factor. Wij denken actief met de klant mee en denken altijd in oplossingen.”

Advertorial Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 12:29

Corona sneltest nabij Kaag en Braassem: uitslag bekend binnen 15 minuten

Met de corona sneltest van Corona Sneltest Point kan eenvoudig via een vingerprikje gecontroleerd worden of er antistoffen tegen het coronavirus aanwezig zijn in het lichaam. Indien je met het virus in aanraking bent geweest, zal het lichaam hiertegen antistoffen gaan aanmaken. De testen worden in Alphen aan den Rijn uitgevoerd door gediplomeerde EHBO-ers. Voor €69,50 weet je binnen 15 minuten exact waar je aan toe bent! 

Wonen en bouwen gisteren 08:38

Werkzaamheden fietsbrug Langebrug bijna afgerond

De werkzaamheden aan de fietsbrug langs de Langebrug in Oud Ade zijn bijna gereed. Tijdens de werkzaamheden zijn de houten balken, de dekplanken en de leuningen vervangen. Maandag 2 november kunnen fietsers en voetgangers weer gebruikmaken van de vernieuwde fietsbrug.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 29 okt. 2020 16:49

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.