Eb van de Vechte

Indrukwekkende presentatie van het boek ''Gezin in de wachtkamer''

Op zaterdag 12 oktober heeft Saskia van de Ven - Vink haar boek “gezin in de wachtkamer” gepresenteerd. Dit schreef ze over het eerste jaar na de suïcidepoging van haar man. In het boek beschrijft ze de ervaringen die ze heeft opgedaan wat betreft (het gebrek aan) hulpverlening, de zoektochten en de onzekerheid.

Het was een drukke bedoening in de Sprengzaal van de Spreng in Oude Wetering.
Saskia werd tijdens de presentatie bijgestaan door Lia van Trigt. Fitcoach maar ook oud collega van Saskia. Na de inleiding van Lia was het woord aan de auteur. Ze vertelde dat ze het boek schreef omdat ze zelf “een dergelijk boek” niet heeft kunnen vinden. Ook hoopt ze hiermee dat het gesprek geopend kan worden en dat het taboe kan worden doorbroken.

De huisarts van het gezin deed ook een kort woordje. Zijn wachtkamer was de eerste waar Saskia en haar man plaatsnamen naast de vele andere wachtkamers waar het gezin in terecht is gekomen. Ook kwam er een vrijwilligster van de stichting “Labyrint in perspectief” aan het woord. Deze stichting zet zich in voor familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Saskia las een column voor met de titel “komt ‘ie wel terug?” Dit is de vraag die zij zich met enige regelmaat stelt. In de zaal werd met aandacht geluisterd en zelfs wat tranen weggeveegd.

Aan het einde van de presentatie werden vier exemplaren uitgereikt aan vier belangrijke mensen, waaronder de twee dochters. Het vandaag gepresenteerde boek zal voor hen bewaard worden, tot ze oud genoeg zijn om het te kunnen lezen.

Een dag na de presentatie zijn de eerste exemplaren al gelezen. Enkele reacties:

“Het boek binnen gekregen en ik kon het maar moeilijk wegleggen.”
“Jouw kracht Saskia is dat je veel goede dingen doet en daarnaast nog een gezin draaiende probeert te houden, Chapeau.’’
“Je boek heeft een mooie boodschap: vraag aan elkaar met oprechte interesse: “hoe gaat het met je?”

Meer informatie en het boek bestellen kan via www.gezinindewachtkamer.nl


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.