Eb van de Vechte

Indrukwekkende presentatie van het boek ''Gezin in de wachtkamer''

Op zaterdag 12 oktober heeft Saskia van de Ven - Vink haar boek “gezin in de wachtkamer” gepresenteerd. Dit schreef ze over het eerste jaar na de suïcidepoging van haar man. In het boek beschrijft ze de ervaringen die ze heeft opgedaan wat betreft (het gebrek aan) hulpverlening, de zoektochten en de onzekerheid.

Het was een drukke bedoening in de Sprengzaal van de Spreng in Oude Wetering.
Saskia werd tijdens de presentatie bijgestaan door Lia van Trigt. Fitcoach maar ook oud collega van Saskia. Na de inleiding van Lia was het woord aan de auteur. Ze vertelde dat ze het boek schreef omdat ze zelf “een dergelijk boek” niet heeft kunnen vinden. Ook hoopt ze hiermee dat het gesprek geopend kan worden en dat het taboe kan worden doorbroken.

De huisarts van het gezin deed ook een kort woordje. Zijn wachtkamer was de eerste waar Saskia en haar man plaatsnamen naast de vele andere wachtkamers waar het gezin in terecht is gekomen. Ook kwam er een vrijwilligster van de stichting “Labyrint in perspectief” aan het woord. Deze stichting zet zich in voor familie en vrienden van mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Saskia las een column voor met de titel “komt ‘ie wel terug?” Dit is de vraag die zij zich met enige regelmaat stelt. In de zaal werd met aandacht geluisterd en zelfs wat tranen weggeveegd.

Aan het einde van de presentatie werden vier exemplaren uitgereikt aan vier belangrijke mensen, waaronder de twee dochters. Het vandaag gepresenteerde boek zal voor hen bewaard worden, tot ze oud genoeg zijn om het te kunnen lezen.

Een dag na de presentatie zijn de eerste exemplaren al gelezen. Enkele reacties:

“Het boek binnen gekregen en ik kon het maar moeilijk wegleggen.”
“Jouw kracht Saskia is dat je veel goede dingen doet en daarnaast nog een gezin draaiende probeert te houden, Chapeau.’’
“Je boek heeft een mooie boodschap: vraag aan elkaar met oprechte interesse: “hoe gaat het met je?”

Meer informatie en het boek bestellen kan via www.gezinindewachtkamer.nl


Meer nieuws

Muziek vandaag 13:58

29 oktober Copperhead County in Rijnsaterwoude

Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

Overige gisteren 16:06

Themamarkt Roelofarendsveen en Oude Wetering op 11 oktober

Kom jij ook naar de themamarkt over projecten en thema’s die in Roelofarendsveen en Oude Wetering spelen? Deze themamarkt vindt dinsdag 11 oktober plaats in de sporthal van De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2 in Roelofarendsveen. Je kunt vanaf 16:30 uur binnenlopen. De markt duurt tot 20:30 uur.

Advertorial Maatschappij gisteren 14:17

Stop financiële uitbuiting bij ouderen

Elk jaar worden in Nederland zo’n 30.000 senioren slachtoffer van financiële uitbuiting. Rabobank wil dit financieel misbruik bespreekbaar maken en het helpen te voorkomen.  

Sport gisteren 13:57

Zwaarbevochten maar verdiende overwinning voor Vrouwen 1

Zaterdag 1 oktober was de 2e wedstrijd bij en tegen Ter Leede. Een team dat vooral bestaat uit talentvolle jeugdspeelsters. Daarbij hadden ze ook nog eens de keepster van Vrouwen 1 van vorig seizoen op doel dus het zou lastig zijn om deze te passeren.