GGD Hollands Midden

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Op vrijdagochtend werd om 08:00 uur gestart met het inenten van zorgmedewerkers uit de regio. Een mooie dag voor GGD Hollands Midden, die lang naar dit moment heeft toegewerkt. Zij gaan de komende weken een paar honderd mensen per dag vaccineren, waarbij telkens drie mensen tegelijk gevaccineerd kunnen worden. De capaciteit is groter, maar door de beschikbaarheid van vaccins wordt er voorlopig ingezet op zo’n vierhonderd inentingen per dag.

Er is gestart in het Event en Convention Center Leiden, maar de komende tijd komen er meer vaccinatielocaties bij. Deze worden volgende week definitief bekendgemaakt. Er zullen zeven locaties in de regio ingezet worden om mensen te vaccineren. Naar schatting worden er zo’n 550.000 tot 600.000 mensen ingeënt.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.