GGD Hollands Midden

Inenten zorgmedewerkers ook in de regio Hollands Midden van start gegaan

Vrijdagochtend 15 januari was ook voor GGD Hollands Midden het moment daar: de start van het vaccineren van zorgmedewerkers. De eerste vierhonderd zorgmedewerkers worden vandaag ingeënt in Leiden. Duizenden zorgmedewerkers zullen de komende periode volgen.

Op vrijdagochtend werd om 08:00 uur gestart met het inenten van zorgmedewerkers uit de regio. Een mooie dag voor GGD Hollands Midden, die lang naar dit moment heeft toegewerkt. Zij gaan de komende weken een paar honderd mensen per dag vaccineren, waarbij telkens drie mensen tegelijk gevaccineerd kunnen worden. De capaciteit is groter, maar door de beschikbaarheid van vaccins wordt er voorlopig ingezet op zo’n vierhonderd inentingen per dag.

Er is gestart in het Event en Convention Center Leiden, maar de komende tijd komen er meer vaccinatielocaties bij. Deze worden volgende week definitief bekendgemaakt. Er zullen zeven locaties in de regio ingezet worden om mensen te vaccineren. Naar schatting worden er zo’n 550.000 tot 600.000 mensen ingeënt.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 15:42

Bespaar energie en krijg tot €70 toe van uw gemeente

Alle woningeigenaren van Kaag en Braassem hebben nog tot 31 maart om hun Energie bespaarbon ter waarde van € 70,- te verzilveren bij het Duurzaam Bouwloket. Dat doet u door een of meerdere energiebesparende producten te kopen en de kassabon of factuur digitaal aan te leveren aan Omgevingsdienst West-Holland. De Energie bespaarbon is in november 2020 van dit jaar huis aan huis verspreid. Bent u de bon kwijt zijn, dan kunt u een nieuwe aanvragen.

Gemeente gisteren 12:18

Luchthavenverkeerbesluit Schiphol: denk mee

Van dinsdag 2 maart tot en met maandag 29 maart 2021 kan je een zienswijze indienen over de ontwerpwijziging van het Luchthavenverkeerbesluit Schiphol en het daarvoor opgestelde milieueffectrapport.

Sport gisteren 07:08

Met samenwerken kom je verder

Met samenwerken kom je verder! Dat was de gedachte die Miranda Castelein had met het Hier! in de regio magazine over Sport en bewegen. Al een aantal jaar maakt Hier! in de regio samen met de stichting Sportpromotie Kaag en Braassem de Sportweekkrant die vooraf aan de sportweek wordt rondgedeeld.

Politie 3 mrt. 2021 17:19

5-jarige superfan Milou verrast door bezoekje van de politie

Op donderdag 25 februari fietste wijkagent Robin over de Herenweg in Rijnsaterwoude. Hier kwam hij de 5-jarige Milou met haar moeder tegen. De moeder van Milou liet weten dat Milou een groot fan van de politie is. Hierop gaf Robin aan dat hij de volgende dat op de motor langs zou gaan.