Dennis

Inschrijving open voor praalwagens Veense corso

Van vrijdag 16 t/m zondag 25 september is de Veense kermisweek. Met als absolute hoogtepunt natuurlijk de corso op zaterdag de 24e. Maar wat is die corso zonder karren?

Na drie jaar wachten en niets doen, zijn de meeste groepen alweer flink aan het nadenken en brainstormen over hoe zij het publiek zullen laten genieten van hun creaties. Ze barsten van de energie. Gelukkig is de inschrijving voor de praalwagens ook weer geopend. 

Het gaat om praalwagens met een motor of gemotoriseerd trekkend voertuig. Bij de inschrijving geeft de groep, naast lengte, breedte en hoogte, door of er act of dans op of rond de wagen is en of zij versterking nodig heeft voor het draaien van muziek. Door in te schrijven, kan het oranje comité een inschatting maken over de lengte van de corso.

Tekst gaat door onder de foto.

Corso kar

Inschrijven kan tot 14 september. Veel bouw plezier!


Meer nieuws

Maatschappij 16 aug. 2022 19:59

VERWIJDEREN OMGEKEERDE VLAGGEN IN DE OPENBARE RUIMTE

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de omgekeerde vlaggen, die op verschillende plekken in de openbare ruimte in de gemeente Kaag en Braassem hangen, verwijderd gaan worden.

Advertorial Cultuur 15 aug. 2022 11:47

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Overige 12 aug. 2022 18:49

24e beachvolleybal Leimuiden aanstaande

Zondag 28 augustus gaat het eindelijk weer gebeuren, beachvolleybal Leimuiden, voor de 24e keer. Na twee jaar geen beachvolleybal  ivm covid-maatregelen, staat iedereen te trappelen. In 2019 werden drie nieuwe bestuursleden geworven, Rick van der Zee, Guido Stokman en Michiel Molenaar, eindelijk mogen ze aan de bak.

Overige 11 aug. 2022 18:00

Ladder(s)zat presenteert Veense kermishit 2022

De Dinotones maakten in 2012 de eerste echte Veense kermishit. Twee jaar later pakte Snode Plannen het idee op, waarna Komen Lopen het het jaar erna deed. Nu pakt Ladder(s)zat het stokje op en presenteert vandaag, ruim een maand voor de Veense kermis, DE kermishit van 2022. Een hit die gaat, hoe kan het in deze tijd ook anders, over een virus, het kerruhmus virus!