Aad Hogenboom - Braassemdreef

Insectenhotels gespot in Kaag en Braassem

Op verschillende plekken in de gemeente zijn insectenhotels gespot. Deze blijken te komen van de sociale werkplaats in Oud Ade, genaamd ‘Om de hoek’. 

De insectenhotels staan aan de Braassemdreef in Roelofarendsveen, de Beukenlaan en de Goudenregenplantsoen in Leimuiden en aan de H.L. Breenkade in Rijnsaterwoude.

Gemeente Kaag en Braassem heeft dit najaar insectenhotels geplaatst op een aantal plekken in de gemeente. ‘’Dit najaar kunnen verschillende soorten insecten al in het hotel kruipen om te overwinteren maar vanaf het voorjaar worden het echte plekken vol leven en dan met name (niet stekende) bijen. Dus je kunt er gerust bij kijken’’, laat een woordvoerder weten.

‘’We plaatsen niet alleen hotels, maar passen daarom ook het maaibeleid aan op verschillende locaties. Door namelijk minder te maaien krijgen kruiden een kans om tot bloei te komen en dat biedt niet alleen kansen voor vlinders en bijen, maar zorgt ook voor een betere balans in de natuur. Hiermee zorgen we bijvoorbeeld ook dat plaaginsecten, zoals de eikenprocessierups, op natuurlijke wijze wordt aangepakt.’’


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.