De Praktijk4Kids
Advertorial Voor Kinderen

Intelligentieonderzoek - sterke en minder sterke kanten van je kind in kaart brengen

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.

Met een intelligentieprofiel kan in kaart worden gebracht wat de sterke en minder sterke kanten van een kind zijn, zodat er zo goed mogelijk ingezet kan worden op de individuele leerbehoeften van het kind. Wij gingen in gesprek met orthopedagogen van De Praktijk4Kids.

‘’Wij maken gebruik van verschillende soorten intelligentietesten. Zo kunnen er talige testen worden afgenomen, maar ook testen waarbij taal geen rol speelt. Intelligentieonderzoek kan individueel plaatsvinden, maar ook groepsgewijs, in de klas.’’ Bij De Praktijk4Kids wordt het vaakst gebruik gemaakt van de WISC-V-NL. Hiermee wordt niet alleen de totale intelligentie in kaart gebracht, maar ook de verbale vaardigheden (taal), visueel-ruimtelijke vaardigheden (kijken en handelen), fluid redeneren (probleemoplossing), geheugen en verwerkingssnelheid. Op deze manier wordt er breder in kaart gebracht wat sterke en minder sterke kanten van het kind zijn.

Laagdrempelig

‘’We voeren intelligentieonderzoeken op een laagdrempelige manier uit, met een persoonlijke benadering. We stellen kinderen echt op hun gemak voordat we aan de slag gaan. Op deze manier krijgen we een zo betrouwbaar mogelijk beeld.’’ De afname van de WISC-V-NL gebeurt doorgaans met behulp van tablets, wat kinderen erg aanspreekt. ‘’De meeste kinderen gaan met een lach op hun gezicht weer weg, omdat ze het zo leuk vonden om de opdrachtjes te maken.’’

Nadat het onderzoek is uitgevoerd, worden de resultaten uitgewerkt in een verslag, waarin duidelijk wordt wat de sterke en minder sterke kanten van het kind zijn, zoals blijkt uit het onderzoek. Ook worden er adviezen opgesteld voor zowel thuis als op school, met betrekking tot hoe het kind het beste geholpen kan worden in opvoeding en onderwijs. De resultaten en adviezen kunnen desgewenst worden toegelicht in een terugkoppelingsgesprek met de orthopedagoog.

Momenteel hanteert De Praktijk4Kids 10% korting op intelligentieonderzoek, om het meer toegankelijk voor iedereen te maken, zeker in een tijd waarbij veel kinderen leervertraging hebben opgelopen door de lockdown. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website of contact opnemen met karin@depraktijk4kids.nl.


Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Politie 11 mei 2021 12:18

Hardrijder op A4 in Roelofarendsveen komt van koude kermis thuis

Op vrijdagavond 7 mei op de A4 bij Roelofarendsveen had een bestuurder wel erg haast. De bestuurder reed zo’n veertig kilometer te hard. Nadat hij van de weg werd gehaald, bleek dat de persoon nog acht flinke boetes had openstaan. Na een speekseltest constateerde de dienders dat de man onder invloed van THC was. 

Verkeer en vervoer 10 mei 2021 09:15

Veerdienst Kaag gestremd voor autoverkeer

Sinds maandagochtend 08:00 uur is Veerdienst Kaag voor autoverkeer gestremd. Door een technisch mankement kunnen auto’s voorlopig niet overvaren. De technische dienst van Team Veerdienst Kaag werkt op dit moment zo snel mogelijk om het heikel te verhelpen.