Nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 14:39

Aantal coronapatiënten gestegen naar 8

Het aantal coronapatiënten in Kaag en Braassem is opnieuw gestegen. Het RIVM meldt dat er momenteel acht bevestigde patiënten zijn in de gemeente.

Advertorial Blog Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 11:03

''Ik beloof dat ik nooit meer ga klagen dat ik het druk heb''

Yoney Verschuur van Verschuur Watersport schreef een blog over de coronacrisis. ''Wat juist dé start van ons seizoen had moeten worden, is door de coronacrisis vrijwel stopgezet.''

Coronacrisis in Kaag en Braassem vandaag 09:11

Tuinieren in de coronacrisis

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Maar hoe? Volkstuinders geven je de tip: ga de tuin in!

Coronacrisis in Kaag en Braassem 28 mrt. 2020 16:50

Zesde coronabesmetting in Kaag en Braassem

Het RIVM heeft bekend gemaakt dat de zesde coronabesmetting officieel is vastgesteld in de gemeente Kaag en Braassem.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 28 mrt. 2020 11:17

Coronavirus: wat is het?

Het coronavirus houdt de wereld in een houdgreep. In heel veel landen worden soortgelijke maatregelen genomen als in Nederland om de verspreiding van het virus te vertragen. Maar, wat is het coronavirus?

Coronacrisis in Kaag en Braassem 27 mrt. 2020 21:24

Campagne VRHM daagt jongeren en studenten uit

‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ Dat is de campagne die de Veiligheidsregio Hollands Midden start, gericht op jongeren en studenten. De boodschap? Houd 1,5 meter afstand van elkaar.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 27 mrt. 2020 16:22

Zomerpalet 2020 afgelast

Vanwege het coronavirus heeft ook de commissie van het Zomerpalet besloten om dit jaar het Zomerpalet "Mee(r) Doen" 2020 niet door te laten gaan.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 27 mrt. 2020 13:51

Beren verschijnen voor het raam, maar waarom?

Misschien heb je ze al gezien voor de ramen tijdens een wandeling: teddyberen. Op verschillende plekken in Kaag en Braassem duiken er steeds meer op, maar wat doen die teddyberen daar?

Coronacrisis in Kaag en Braassem 27 mrt. 2020 11:36

Soep op je stoep van Wagenaar

De coronacrisis leidt tot leuke en mooie initiatieven. Eén van die initiatieven is die van Restaurant Wagenaar uit Roelofarendsveen. Van maandag tot vrijdag zetten zij Soep op je Stoep. Of van iemand die het volgens jou verdient een lekker soepje te krijgen. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 26 mrt. 2020 21:40

Nieuwe noodverordening van kracht

Veiligheidsregio Hollands Midden heeft op donderdag 26 maart de nieuwe noodverordening ondertekend. Houden inwoners zich niet aan de regels? Dan hebben boa's en de politie de bevoegdheid om boetes uit te delen, die kunnen oplopen tot € 4350. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 26 mrt. 2020 13:53

Dweilen tussen de plassen afgelast

Zoals inmiddels bekend worden evenementen en andere bijeenkomsten tot in ieder geval 1 juni afgelast in verband met het coronavirus. Ook het festival Dweilen tussen de Plassen, dat 14 juni plaats zou vinden in Leimuiden, is geannuleerd.

Advertorial Coronacrisis in Kaag en Braassem 26 mrt. 2020 09:38

Tom in de buurt staat voor u klaar

Sinds 16 maart zijn alle vestigingen van Tom in de buurt gesloten en kunnen bewoners van Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop niet meer op locatie terecht. Maar de ondersteuning van wijkcoaches gaat wel – vooral telefonisch – door. Maar ook andere mogelijkheden worden verkend.   

Coronacrisis in Kaag en Braassem 25 mrt. 2020 16:12

Ook maatregelen bij gemeentewerf afvalbrengstation

Wil je afval brengen bij het afvalbrengstation in Roelofarendsveen? Dan vraagt de gemeente dat op een andere dag dan zaterdag te doen om piekmomenten te voorkomen. Ook hier dien je je naar de maatregelen van de overheid te gedragen.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 25 mrt. 2020 14:54

Weer een nieuwe coronabesmetting in Kaag en Braassem

Het aantal mensen dat is besmet met het coronavirus in Kaag en Braassem is opnieuw opgelopen, het bevestigde aantal ligt nu op 5. Het vermoedelijke aantal ligt naar verwachting van het RIVM en de GGD een stuk hoger dan nu is geconstateerd.  

Coronacrisis in Kaag en Braassem 25 mrt. 2020 13:41

Mooi bericht van basisschool De Klimboom

Om de kinderen een hart onder de riem te steken in de coronacrisis, werd er bij basisschool de Klimboom in Roelofarendsveen een boodschap op het raam gehangen: ‘’Lieve kinderen we missen jullie’’.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 25 mrt. 2020 11:11

Kerkklokken van hoop

De kerkklokken in het land zullen vanavond tussen 19:00 en 19:15 uur opnieuw luiden als teken van verbondenheid, troost, hoop en solidariteit met hen die getroffen zijn door het coronavirus.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 24 mrt. 2020 16:50

Violenactie Dorpskerk Woubrugge toch nog een succes

Ieder jaar vindt de actie plaats waar de Dorpskerk in Woubrugge met violen langs de deuren gaat. Vanwege het coronavirus kon er niet langs de huizen worden gegaan, maar kwamen de mensen naar de violen toe.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 24 mrt. 2020 14:42

Opnieuw stijging aantal coronabesmettingen in Kaag en Braassem

Het aantal mensen dat is besmet met het coronavirus in Kaag en Braassem is opnieuw opgelopen, het bevestigde aantal ligt nu op 4. Het vermoedelijke aantal ligt naar verwachting van het RIVM en de GGD een stuk hoger dan nu is geconstateerd.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 24 mrt. 2020 13:18

Coronamaatregelen in de supermarkten

Plexiglas voor de kassa's en verzoeken om zoveel mogelijk alleen boodschappen te doen. Dit zijn maatregelen die supermarkten in Kaag en Braassem nemen tijdens de coronacrisis.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 24 mrt. 2020 11:10

Geen Koningsdag in Kaag en Braassem

Gisteren werd bekend dat samenkomsten tot 1 juni verboden zullen worden. Dat betekent dat ook de festiviteiten van Koningsdag in Kaag en Braassem niet door zullen gaan.