Hoe ontvang je een uitnodiging voor het coronavaccin?
Er is inmiddels een groot deel van de ouderen in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Maar wanneer ben jij aan de beurt?
Er is inmiddels een groot deel van de ouderen in Nederland gevaccineerd tegen het coronavirus. Maar wanneer ben jij aan de beurt?
In week 8 steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem met 42 nieuwe besmettingen. Een week later, in week 9, werden er 63 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD.
De Stichting Sportpromotie Kaag en Braassem, ook wel de organisatie van de Sportverkiezing, besloot medio september 2020 al om de uitreiking van de sportprijzen in 2019 te verplaatsen naar het voorjaar van 2021. Nu is er eindelijk een datum vastgesteld waar de sporters naar uitkijken.
Vorige week meldde GGD Hollands Midden een stijging in het aantal nieuwe coronabesmettingen, maar afgelopen week daalde dit aantal. Er zijn 42 nieuwe besmettingen bijgekomen in Kaag en Braassem.
Goed nieuws voor veel contactberoepen, zij mogen vanaf 3 maart weer aan de slag. Ook voor het voortgezet onderwijs komen er versoepelingen. Daarnaast mag iedereen tot 27 jaar weer aan buitensport doen en mogen winkels verder versoepelen. De avondklok wordt wel verlengd tot 15 maart. En horecagelegenheden? Die moeten nog even geduld hebben.
De afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem opnieuw gestegen. Er zijn 14 besmetting meer gemeld dan de week ervoor. Het aantal besmettingen in Nederland zijn ook gestegen. Toch zullen er tijdens de persconferentie dinsdagavond enkele versoepelingen worden aangekondigd. En de avondklok? Die blijft nog even.
Het Haagse gerechtshof doet op vrijdag 26 februari uitspraak in het spoedappèl over de avondklok. Tot die tijd blijft de avondklok in ieder geval nog van kracht.
Met de actie #lichtvoordathetuitgaat schreeuwt de kapper om hulp en aandacht. Op donderdagavond 18 februari tussen 18.00 uur en 20.00 uur hebben veel kappers in hun gesloten salons het licht aangedaan om zo gezamenlijk te strijden voor de heropening van de salons en voor financiële hulp.
Het duurde even voordat het duidelijk was, maar vlak voor het ingaan van de avondklok om 21:00 uur was daar toch het besluit dat de uitspraak over het einde van de avondklok wordt opgeschort. Dit betekent dat de avondklok voorlopig nog van kracht blijft.
Protestgroep Viruswaarheid had een zaak aangespannen tegen de Nederlandse Staat. De rechtbank heeft nu geoordeeld dat de avondklok per direct moet worden opgeheven.
Vorige week meldde GGD Hollands Midden een lichte daling in het aantal nieuwe coronabesmettingen in Kaag en Braassem, maar nu is er weer een stijging zichtbaar. Het aantal ziekenhuisopnamen en sterfgevallen blijft nog altijd op 0 staan.
We moeten met zijn allen nog iets langer aan de avondklok geloven. Het demissionaire kabinet heeft namelijk besloten om de avondklokmaatregel met nog drie weken te verlengen. Dit betekent dat de avondklok geldt tot 2 maart.
Ten opzichte van vorige week is het aantal nieuwe coronabesmettingen gedaald in de gemeente Kaag en Braassem. Vorige week meldde GGD Hollands Midden namelijk 37 besmettingen, daar kwamen de afgelopen week 23 besmettingen bij.
Vanwege het slechte weer dat op komst is, hadden een aantal GGD locaties in het land eerder al aangekondigd te sluiten. Nu er code rood is afgegeven door het KNMI heeft de GGD besloten om alle locaties zondag te sluiten.
De lockdown wordt verlengd tot 2 maart. Wel kunnen basisscholen en de kinderopvang vanaf 8 februari weer open. Ook voor winkels is er een kleine versoepeling, zij mogen open voor het afhalen van bestellingen. Of de avondklok verlengd gaat worden is nog niet duidelijk.
Afgelopen week zijn er meer nieuwe coronabesmettingen gemeld in Kaag en Braassem dan de week ervoor. Het aantal coronabesmettingen in Nederland is wel gedaald. Als de daling in Nederland blijft aanhouden, kan er weer versoepeld worden. Mogelijk kunnen niet-essentiële winkels bijvoorbeeld volgende week al open voor afhalen.
Afgelopen weekend zijn twee medewerkers van het landelijke coronatest afsprakennummer aangehouden op verdenking van datadiefstal. Deze medewerkers zouden in ruil voor geld persoonsgegevens uit de GGD-systemen hebben gedeeld.
Vorige week meldde GGD Hollands Midden al een daling van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Nu is er opnieuw een daling zichtbaar in de gemeente.
Na een kleine wijziging heeft de Tweede Kamer toch ingestemd met de avondklok. Vanaf zaterdag 23 januari is het tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. ''Nee, het is geen fijne maatregel, maar ook hier geldt; volhouden, om zo het aantal besmettingen zo laag mogelijk te houden'', aldus de burgemeester.
Waar in november nog 59 procent van de ondervraagden aangaf zich te willen laten vaccineren, is dit percentage inmiddels gestegen naar 82 procent. Ook onder zorgmedewerkers is de vaccinatiebereidheid gestegen.
Het is je vast niet ontgaan: Nederland is gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Alleen wanneer de groep gevaccineerden groot genoeg is, wordt de bevolking goed tegen het virus beschermd. Om in te schatten waar men mogelijk tegen de meeste corona-vaccinatieweigeraars aan zal lopen, bracht het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C) de algemene vaccinatiegraad per gemeente in kaart. Zo ook voor onze gemeente.
Als de Tweede Kamer instemt met het invoeren van de avondklok, betekent dit dat iedereen tussen 20:30 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends niet op straat mag zijn. Er gelden echter uitzonderingen. In welke situaties een uitzondering geldt, lees je hier.
Het werd telkens afgewezen, maar Nederland lijkt er nu toch echt aan te moeten geloven: een avondklok. Tussen 20:30 en 04:30 uur mogen inwoners zonder geldige reden niet meer op straat zijn. Daarnaast wordt dringend geadviseerd om per direct het bezoek te beperken tot maximaal één persoon per dag.
De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.