Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 3 aug. 2020 11:02

Geen nieuwe besmettingen in Kaag en Braassem

GGD Hollands Midden meldt dat er in de afgelopen week in de gemeente Kaag en Braassem geen nieuwe besmettingen met corona zijn vastgesteld. Een week eerder was dat er één.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 31 jul. 2020 13:25

Coronamelding van BIJ René blijkt vals alarm

Eerder werd er een bericht naar buiten gebracht over een medewerker van BIJ René, die in contact zou zijn geweest met iemand die besmet zou zijn met het coronavirus. Het café meldt nu dat dit vals alarm blijkt te zijn. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 29 jul. 2020 13:09

Geen mondkapjesplicht in Kaag en Braassem

Inwoners van Kaag en Braassem hoeven geen rekening te houden met een mondkapjesplicht. Burgemeester Marina van der Velde is namelijk niet van plan deze plicht in de gemeente te gaan invoeren.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 29 jul. 2020 09:59

De coronatest: hoe gaat dat in zijn werk?

Sinds 1 juni kun je je bij milde klachten laten testen op corona in de daarvoor bestemde teststraten. Inmiddels hebben 175 inwoners van Kaag en Braassem zo’n test gedaan. Maar hoe is het eigenlijk om zo’n test te doen?

Coronacrisis in Kaag en Braassem 27 jul. 2020 16:31

Eén nieuwe vastgestelde coronabesmetting in onze gemeente

De landelijke en regionale coronabesmettingen zijn opnieuw toegenomen, ook in onze gemeente. Deze week kwam er één nieuwe besmetting in Kaag en Braassem bij. Vorige week waren dat er drie. In Hollands-Midden zijn er in de afgelopen week 46 besmettingen bijgekomen. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 25 jul. 2020 09:39

Twee nieuwe vastgestelde coronabesmettingen in onze gemeente

De landelijke en regionale coronabesmettingen nemen toe, ook in onze gemeente. Deze week waren er twee nieuwe vastgestelde coronabesmettingen in Kaag en Braassem, waarvan één ziekenhuisopname.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 24 jul. 2020 13:10

Hoe is Kaag en Braassem voorbereid op een corona-uitbraak?

Mocht het aantal coronabesmettingen verder oplopen, dan volgt er waarschijnlijk een regionale of lokale lockdown in plaats van een landelijke lockdown. Burgemeesters uit het hele land bereiden zich daarom voor op een dergelijke lockdown. Hoe is Kaag en Braassem voorbereid op een eventuele uitbraak? 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 24 jul. 2020 11:24

Update Open Dag Waterrecreatie 2020

Zoals al eerder aangegeven heeft de organisatie van de Opendag Waterrecreatie door het Coronavirus de recreatiedag van 20 juni moeten cancelen en doorgeschoven naar zaterdag 19 september. Vorige week is er een overleg geweest met de gemeente over wat er nu wel en niet mogelijk is. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 23 jul. 2020 12:16

Speelweek Woutje Brugge vindt doorgang op alternatieve manier

Waar eerder werd gezegd dat speelweek Woutje Brugge in Woubrugge geen doorgang kon vinden in verband met de coronacrisis, kan de speelweek nu wel doorgaan. Dat zal alleen wel op een alternatieve manier zijn.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 23 jul. 2020 11:19

Pas op phishingactie uit naam van RIVM

Let op! Onvang je een SMS met daarin een link om de CoronaApp of de CoronaMelder te downloaden? Klik dan niet op deze link en verwijder het bericht. Het gaat hier om een phishingactie.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 22 jul. 2020 19:30

Ingelaste persconferentie over toename aantal coronabesmettingen

Geen aangescherpte coronamaatregelen, maar wel een duidelijke boodschap: "Onze aandacht mag niet verslappen. Het levensgevaarlijke virus is nog steeds onder ons." Dat meldde minister Grapperhaus op woensdagavond 22 juli tijdens een ingelaste persconferentie in verband met de toename van het aantal coronabesmettingen. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 22 jul. 2020 10:37

Ziekenhuisopname in Kaag en Braassem

Voor het eerst sinds april is er een inwoner van Kaag en Braassem opgenomen in het ziekenhuis wegens het coronavirus. Dat maakte GGD Hollands Midden gisterenmiddag bekend. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 21 jul. 2020 12:47

GGD Hollands Midden: “laat je testen bij klachten”

In Hillegom is een coronacluster ontstaan, waarbij inmiddels meer dan 20 personen besmet zijn geraakt. Daarom blijft GGD Hollands Midden adviseren om je te laten testen bij verkoudheidsklachten, zodat meer coronaclusters voorkomen kunnen worden. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jul. 2020 10:52

Landelijke invoering coronavirus-app CoronaMelder staat gepland op 1 september

Om het coronavirus onder controle te houden, wordt de coronavirus-app CoronaMelder ingevoerd. In augustus zal de app eerst in de praktijk getest worden in Twente en Rotterdam-Rijnmond. De verwachting is dat de CoronaMelder vanaf 1 september landelijk wordt ingevoerd. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 14 jul. 2020 14:12

19,5 miljoen voor amateursportorganisaties

Er is een bedrag van € 19,5 miljoen beschikbaar gesteld voor amateursportorganisaties. Deze tegemoetkoming werd 10 juli in de Staatscourant gepubliceerd. ‘’Goed nieuws’’, aldus gemeente Kaag en Braassem. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 14 jul. 2020 09:11

Kabinet dient ‘coronawet’ in bij Tweede Kamer

Een tijdelijke ‘coronawet’ moet ervoor zorgen dat de juridische basis rondom de coronamaatregelen beter wordt geregeld. Hiermee zullen de noodverordeningen, waarin momenteel de coronamaatregelen zijn vastgelegd, komen te vervallen. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 9 jul. 2020 12:48

Sportscholen Kaag en Braassem – roeien met de riemen die je hebt

Sinds 1 juli zijn de sportscholen in Nederland – gecontroleerd – weer open. Hoe is de eerste week verlopen? Hoe vinden de sporters het? En hoe ziet de komende tijd eruit? Wij spraken met Hart4Health Roelofarendsveen en Sport & Fitness Leimuiden. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 2 jul. 2020 17:24

Resultaten coronatesten afgelopen week: weinig personen testen positief

In de week van 22 tot en met 28 juni zijn er in de corona teststraten in de regio Hollands Midden in totaal 2969 coronatesten afgenomen. Hiervan is tot nu toe slechts 0,3% positief getest, in totaal 10 personen. Ook zijn er geen nieuwe coronaclusters ontstaan.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 2 jul. 2020 13:37

Trouwbranche in zwaar weer

Van alle trouwleveranciers verwacht ruim een derde het einde van het jaar niet te halen als er niets verandert. Nog eens een kwart verwacht na de zomer van 2021 nog te bestaan als de coronacrisis aanhoudt. Ook Bloemenservice Nederland in Roelofarendsveen kreeg de nodige klappen.