Advertorial Cultuur 15 nov. 2022 15:06

Livemuziek bij shantykoorfilm in Bioscoop Castellum

Op zondagmiddag 27 november staat Bioscoop Castellum in het teken van de shantykoren. Vlor aanvang van de film ‘Fisherman's Friends: One and All’ zijn er diverse leuke stands aanwezig en treedt het Alphense shantykoor De Kreunende Sluisdeuren live op. Het belooft een feestje te worden! Kaarten zijn nu te koop via de website.

Cultuur 23 sep. 2022 12:11

Annick Boer trapt af: deze is nog beter

Zaterdag 1 oktober staat cabaretier Annick Boer in De Spreng in Oude Wetering. Annick opent met haar voorstelling het theaterseizoen van WIJ Presenteert.

Cultuur 2 sep. 2022 15:50

Beleef Open Monumentendag

Tijdens het landelijke weekend van Open Monumentendag zijn ook in Kaag en Braassem diverse monumenten geopend. Behalve dat op 10 september een Elfdorpentocht is uitgezet, is er bij diverse monumenten bijzonder vermaak. Of je nu één, drie of alle monumenten bezoekt: iedereen is van harte welkom.

Cultuur 2 sep. 2022 12:10

Een nieuw theaterseizoen gaat van start

Vrijdag 9 september 9.00 uur start de digitale kaartverkoop voor de theatervoorstellingen van WIJ Presenteert. In het programma van de cultuurorganisatie staan grote namen als Joris Linssen, Soy Kroon en Annick Boer en ook voor kinderen staan bijzondere theaterproducties als De kleine ijsbeer en de Kinderband op de planken. De voorstellingen vinden plaats in Roelofarendsveen en omliggende dorpen. 

Advertorial Cultuur 15 aug. 2022 11:47

Familievoorstelling naar mega populaire bestseller in Castellum te zien!

Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’ die zowel de Zapp Theaterprijs als een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog geschifter stuk. De boomhut is inmiddels 52 verdiepingen hoog! Op zaterdag 24 september is de familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Advertorial Cultuur 18 jul. 2022 14:01

André Rieu te zien in Alphen aan den Rijn

Mensen die zijn drie uur durende show willen zien, maar een retourtje Maastricht te ver of te prijzig vinden, kunnen van André Rieu genieten vanuit Bioscoop Castellum. Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus wordt de concertregistratie van André Rieu’s: Happy Days Are Here Again vertoond. Tickets zijn al te koop.

Advertorial Cultuur 11 jul. 2022 12:25

Soof 3 als eerste zien in Bioscoop Castellum

Ruim drie jaar nadat de opnames voor de komedie plaatsvonden, is Soof 3 op woensdag 7 september voor het eerst te zien tijdens de Ladies Night in Bioscoop Castellum. Er staat een lekker welkomstdrankje klaar en er zijn verschillende stands aanwezig. Na afloop gaan de bezoekers naar huis met een leuke goodiebag. Tickets zijn nu te koop.

Advertorial Cultuur 5 jul. 2022 13:18

Gevluchte dansers van wereldklasse verblijven week in Castellum en dansen Giselle

In augustus werken gevluchte dansers van wereldklasse een week lang dagelijks in Theater Castellum aan de grote ballet klassieker Giselle, die op 28 augustus in Theater Carré in première gaat. Deze bijzondere voorstelling is slechts in vier steden in Nederland te zien, waaronder in Alphen aan den Rijn op zaterdag 13 augustus.

Advertorial Cultuur 27 jun. 2022 14:00

Deze week in Bioscoop Castellum

Komende week is het volop genieten in Castellum met twee prachtige kwaliteitsfilms: de snijdende satire El Buen Patrón en een moderne versie van Romeo & Julia: Ali & Ava.

Advertorial Cultuur 20 jun. 2022 15:11

De Minions zijn terug in Bioscoop Castellum!

Ze zijn grappig, onhandig en ontzettend herkenbaar: Gru’s gele hulpjes die dol op bananen zijn. Deze Minions werden waanzinnig populair dankzij de twee Despicable Me (Verschrikkelijke Ikke)-films, waarna de bedenkers hierna terecht dachten dat het publiek wel zou willen weten waar die gele opdondertjes vandaan kwamen.

Advertorial Cultuur 3 jun. 2022 15:10

CinePlus gaat door in de zomer!

Op veler verzoek biedt Castellum ook in de zomermaanden juli en augustus een CinePlus film aan. Op elke 1e donderdag en elke 3e dinsdag van de maand kunnen filmliefhebbers van 50+ zich eenmalig onderdompelen in een bijzondere film plus een kopje koffie/thee en iets lekkers.

Cultuur 31 mei 2022 10:45

Wij sluit af in de Wijk

Afgelopen zondag sloot WijPresenteert het theaterseizoen 2021 / 2022 af. Dit gebeurde met het evenement Kijk in de Wijk.

Advertorial Cultuur 30 mei 2022 12:07

Laatste theatervoorstelling van dit seizoen

Het huidige theaterseizoen van Castellum loopt op z'n eind. Op vrijdag 3 juni sluit Loes Luca het seizoen af met de voorstelling ‘Uit Het Hoofd’, geschreven door Maria Goos. Een toneelstuk over een leven dat lijkt op dat van Loes Luca. Toevallig speelt diezelfde Loes Luca een actrice die haar leven beschouwt.

Advertorial Cultuur 23 mei 2022 14:17

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...

Advertorial Cultuur 16 mei 2022 14:11

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.

Advertorial Cultuur 9 mei 2022 11:13

Twee Ladies Nights op de planning in Castellum

Op 20 april vond de zeer geslaagde eerste Ladies Night van het jaar plaats in Bioscoop Castellum. Na Costa!! staan er alweer twee nieuwe Ladies Nights op het programma. Op woensdag 1 juni is de film Marokkaanse Bruiloft te zien en op woensdag 6 juli staat de bioscoop in het teken van de film Zwanger & Co.   

Advertorial Cultuur 2 mei 2022 10:44

Word VIP van Castellum!

Het kan weer: VIP worden van Castellum. Mensen die cultuur, theater en Castellum in het bijzonder een warm hart toedragen, kunnen zich weer aanmelden voor seizoen 22/23. VIPs genieten van exclusieve voordelen en bijkomend voordeel is dat ze een bijdrage leveren aan het aanbod van Castellum.

Advertorial Cultuur 25 apr. 2022 14:16

Koefnoen Live in Theater Castellum

Het succesvolle tv-programma Koefnoen keert terug! In het theater laten Paul Groot, Jeremy Baker en Owen Schumacher zien dat ze het geraffineerde typeren nog altijd tot in de puntjes beheersen. Op donderdag 19 mei zijn ze te zien in Alphen a/d Rijn.

Advertorial Cultuur 20 apr. 2022 11:00

High Tea in Downton Abbey stijl bij Castellum

Vanaf 28 april a.s. draait de langverwachte tweede film over de bewoners van Downton Abbey en hun personeel in de Nederlandse bioscoop. Om dit te vieren, organiseert Castellum op zondag 1 mei, voorafgaand aan de film, een echte High Tea.

Advertorial Cultuur 18 mrt. 2022 15:45

Nieuwkoops tintje aan de voorstelling van Wende

Op dinsdag 5 april staat Wende in Theater Castellum met haar voorstelling ‘De Wildernis’. Ze is één van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Afgelopen dinsdag was ze te gast in De Avondshow met Arjen Lubach en daar vertelde ze onder andere over haar nieuwe voorstelling mét een Nieuwkoops tintje: ze heeft samengewerkt met zangeres Froukje. 

Cultuur 11 mrt. 2022 10:41

Nieuwe datum expositie Het verdriet van Hoogmade

Op de dag dat Nederland in lockdown ging stond de opening voor de expositie 'Het verdriet van Hoogmade’ gepland. Nu, drie maanden later, is de nieuwe datum voor de expositie bekend.

Advertorial Cultuur 24 feb. 2022 16:11

Tineke Schouten: "Je kunt alles altijd ook van een andere kant zien"

Er zijn zo veel zekerheden van vroeger die we sinds de pandemie in twijfel kunnen trekken, ervaart Tineke Schouten. “Moet alles wel nog zo maar kunnen? Of niet?” In haar nieuwe theatershow Dubbel balanceert Tineke op scherpe lijnen van controverse en dilemma’s. “In de kracht van tegenstellingen kom je de beste humor tegen.” Waarna ze net zo makkelijk de gevoelige noot weet te raken met nuances en een verrassend perspectief. Alles bij elkaar is het daarmee de meest vrolijke, de meest kleurrijke én de meest gevarieerde show tot nu toe geworden.