Gemeente 20 jul. 2021 09:18

Burgemeester op bezoek bij bruidspaar

Maandag 19 juli ging burgemeester Marina Van der Velde-Menting op bezoek bij bruidspaar Van der Donk. Het echtpaar was namelijk zestig jaar getrouwd.

Blog Gemeente 16 jul. 2021 10:33

Gemeente biedt weinig flexibiliteit

Vandaag bereikte mij -als eigenaar van de Veense Popschool - het bericht van de gemeente Kaag & Braassem dat onze geplande eindpresentatie a.s. zaterdag 17 juli geen doorgang kan vinden. Daarom wil ik graag openheid van zaken geven over hoe de gemeente om gaat met de culturele sector.

Gemeente 9 jul. 2021 09:33

Voordracht nieuwe burgemeester vindt plaats op 13 juli

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Ruud van der Star, maakt op dinsdag 13 juli bekend wie de gemeenteraad van Kaag en Braassem voordraagt als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem.

Gemeente 29 jun. 2021 10:51

Gemeente Kaag en Braassem presenteert jaarrekening 2020

Gemeente Kaag en Braassem presenteert haar jaarrekening 2020. Deze is maandag 28 juni als hamerstuk in de raadsvergadering vastgesteld. Wat waren hoogtepunten in dit jaar? Wat betaalde u als inwoner? Welke inkomsten en uitgaven had de gemeente? Wat bleef daarvan over en wat gaat de gemeente met dat geld doen? Wij vertellen u graag meer.

Gemeente 25 jun. 2021 15:19

Gemeente hangt regenboogvlag uit

De gemeente Kaag en Braassem heeft vrijdag de regenboogvlag gehesen. Dit als statement rondom de situatie in Hongarije.

Gemeente 7 jun. 2021 10:28

Wat doet de gemeente aan de eikenprocessiesrups?

Zoals de naam al doet vermoeden komt de eikenprocessierups rond eikenbomen voor. In onze gemeente hebben we 400 eiken (op de bijna 9600 gemeentelijke bomen). Vorig jaar vond de gemeente in ongeveer 20 bomen de eikenprocessierups.

Gemeente 4 jun. 2021 15:31

Generaal van Merleweg Bilderdam weer open

Eerder deze week was de Generaal van Merleweg in Bilderdam afgesloten. Twee betonnen wegvakonderdelen waren omhoog gekomen en zorgde voor een gevaarlijke situatie.

Gemeente 27 mei 2021 11:37

De weg kwijt?

Hoe gemakkelijk is het om te weten waar je bent. Straatnaamborden en borden bij de grenzen van de gemeente helpen daarbij. Ontzettend jammer dat deze borden te vaak ontvreemd worden. Ook in Gemeente Kaag en Braassem. Enorm zonde ook van het gemeenschapsgeld dat op gaat aan het vervangen van borden.

Gemeente 18 mei 2021 15:23

Milieustraat Tweede Pinksterdag gesloten

Op Tweede Pinksterdag, maandag 24 mei, zamelt de gemeente geen afval in en is de milieustraat gesloten. Zaterdag 22 mei is de vervangende inzameldag.

Gemeente 12 mei 2021 16:57

Gemeente omarmt inwonersinitiatief: verkoop jachthaven 'T Venegat aan nieuw op te richten vereniging Rijnsaterwoude op

Betrokken bewoners, dorpsraad Rijnsaterwoude en Stichting jachthaven ’t Venegat hebben een plan geschreven om de huidige stichting om te vormen tot een vereniging die jachthaven ’t Venegat wil kopen van de gemeente. De op te richten vereniging heeft een breder doel dan alleen het beheren en exploiteren van de jachthaven. De gemeente Kaag en Braassem staat hier positief tegenover en wil daarom ook afzien van een openbare verkoop en inzetten op het sluiten van een koopovereenkomst met de nieuwe vereniging.

Gemeente 4 mei 2021 13:59

Unaniem akkoord Masterplan Sportpad

De afgelopen periode is door de partijen(*) rondom het Sportpad hard gewerkt aan de ontwikkeling van het Sportpad. Op 15 maart hebben zij het Masterplan Sportpad aan de gemeenteraad aangeboden. De raad heeft op 26 april 2021 unaniem ingestemd met het Masterplan en heeft daarvoor geld beschikbaar gesteld om de invulling van het Sportpad verder uit te zoeken. Nu gaan alle partijen verder met de uitwerking en concretisering van de plannen.