Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Advertorial Maatschappij 27 okt. 2022 11:51

Wegwijs in relatie en scheiding: spreekuur van Tom in de buurt biedt ondersteuning

Ervaar jij problemen in je relatie? Of heb je behoefte aan ondersteuning omdat je gaat scheiden? Dan is het spreekuur ‘Wegwijs in relatie en scheiding’ van Tom in de buurt bedoeld voor jou. De spreekuren zijn in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Tijdens dit spreekuur kun je terecht met allerhande vragen over relatie en scheiding.

Advertorial Maatschappij 20 okt. 2022 11:44

Een mantelzorgbakkie voor mantelzorgers

Zorg je voor jouw familie, vrienden of buren omdat je extra hulp geeft in verband met lichamelijke of psychische ziekte of een beperking? Mantelzorgtaken kunnen mooi zijn, je helpt iemand die je goed kent. Maar het kan ook een zware taak zijn.

Advertorial Maatschappij 18 okt. 2022 15:38

Inwoners in Groene Hart Noord steunen verenigingsleven massaal

De afgelopen weken hebben meer dan 3.500 Rabobank-leden uit de regio via Rabo ClubSupport gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen. In totaal waren er 171 doelen en projecten aangemeld waarop gestemd kon worden. Al deze clubs en verenigingen kunnen rekenen op een ondersteuning. De bank verdeelde dit jaar € 100.000 uit hun coöperatief dividend over de deelnemende clubs.

Maatschappij 17 okt. 2022 13:29

Poldertocht brengt € 23.000 op voor Liliane Fonds

De ruim 2500 wandelaars die op zondag 4 september deelnamen aan de elfde editie van de Kaag en Braassem Poldertocht liepen maar liefst € 23.000 bij elkaar voor het Liliane Fonds.

Advertorial Maatschappij 3 okt. 2022 14:17

Stop financiële uitbuiting bij ouderen

Elk jaar worden in Nederland zo’n 30.000 senioren slachtoffer van financiële uitbuiting. Rabobank wil dit financieel misbruik bespreekbaar maken en het helpen te voorkomen.  

Maatschappij 27 sep. 2022 16:05

Nieuw record Eten met Veenders in aantocht

Eten met Veenders blijft dit jaar records breken. In september waren er maar liefst 68 deelnemers bij het maandelijkse etentje, voor de oktobereditie zijn tien dagen van tevoren al evenzoveel aanmeldingen, inclusief de jongste deelnemer ooit: een baby van drie maanden. 

Maatschappij 7 sep. 2022 13:48

Gezocht: enthousiaste Hoogmadenaar

Woon jij in Hoogmade, ben je 18 jaar of ouder en ben je enthousiast over het dorp? Dan is de dorpsraad van Hoogmade op zoek naar jou als nieuw bestuurslid.

Maatschappij 16 aug. 2022 19:59

VERWIJDEREN OMGEKEERDE VLAGGEN IN DE OPENBARE RUIMTE

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de omgekeerde vlaggen, die op verschillende plekken in de openbare ruimte in de gemeente Kaag en Braassem hangen, verwijderd gaan worden.

Advertorial Maatschappij 28 jul. 2022 16:30

Nieuw in de regio Groene Hart Noord: het Rabo Impactfonds

Rabobank Groene Hart Noord heeft een nieuw fonds in de regio: het Rabo Impactfonds. Met dit fonds geven ze een deel van de winst terug aan de samenleving door donaties aan maatschappelijke initiatieven. Ook zetten zij kennis en verbindingskracht in om deze initiatieven te versterken. Het fonds bestaat naast Rabo ClubSupport.

Maatschappij 8 jul. 2022 11:29

Burgemeester brengt bezoek aan vluchtelingenopvang

Woensdagmiddag heeft burgemeester Astrid Heijstee een bezoek gebracht aan de vluchtelingenopvang in Roelofarendsveen. Daar sprak ze met onder andere bewoners en vrijwilligers.

Maatschappij 20 jun. 2022 19:58

Gemeente Kaag en Braassem zoekt brandweermannen en -vrouwen

De brandweer in De Kaag, Leimuiden, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Woubrugge zoekt nieuwe collega’s. De verschillende ploegen roepen mensen op die graag iets doen voor de maatschappij zich aan te melden. Om de omgeving, steden en dorpen van betrokken hulpverleners te blijven voorzien, zijn er altijd mensen nodig die naast hun dagelijkse werk brandweer worden. Naast een hecht team, kennis en vaardigheden, ontvangen brandweermensen een vaste jaarvergoeding en specifieke uurvergoedingen voor uitrukken, oefenen en opleidingen.

Advertorial Maatschappij 31 mei 2022 16:17

Schrijf je club nu in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Sinds maandag 16 mei kunnen clubs door heel Nederland zich weer inschrijven om mee te doen aan de stemcampagne. Dit kan tot en met 14 juni. Daarna krijgen Rabobank leden de kans om te stemmen op hun favoriete club.

Advertorial Maatschappij 17 mei 2022 16:10

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Maatschappij 19 apr. 2022 13:20

Dit zijn de genomineerden voor de PRO Goed voor elkaar bokaal

9 initiatieven uit Kaag en Braassem maken kans op de PRO Goed voor elkaar bokaal 2022. Leden van politieke vereniging PRO Kaag en Braassem nomineerden deze initiatieven omdat zij de gemeente mooier, leuker, gezonder, duurzamer of anderszins beter maken.