Maatschappij 16 aug. 2022 19:59

VERWIJDEREN OMGEKEERDE VLAGGEN IN DE OPENBARE RUIMTE

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat de omgekeerde vlaggen, die op verschillende plekken in de openbare ruimte in de gemeente Kaag en Braassem hangen, verwijderd gaan worden.

Advertorial Maatschappij 28 jul. 2022 16:30

Nieuw in de regio Groene Hart Noord: het Rabo Impactfonds

Rabobank Groene Hart Noord heeft een nieuw fonds in de regio: het Rabo Impactfonds. Met dit fonds geven ze een deel van de winst terug aan de samenleving door donaties aan maatschappelijke initiatieven. Ook zetten zij kennis en verbindingskracht in om deze initiatieven te versterken. Het fonds bestaat naast Rabo ClubSupport.

Maatschappij 8 jul. 2022 11:29

Burgemeester brengt bezoek aan vluchtelingenopvang

Woensdagmiddag heeft burgemeester Astrid Heijstee een bezoek gebracht aan de vluchtelingenopvang in Roelofarendsveen. Daar sprak ze met onder andere bewoners en vrijwilligers.

Maatschappij 20 jun. 2022 19:58

Gemeente Kaag en Braassem zoekt brandweermannen en -vrouwen

De brandweer in De Kaag, Leimuiden, Rijpwetering, Roelofarendsveen en Woubrugge zoekt nieuwe collega’s. De verschillende ploegen roepen mensen op die graag iets doen voor de maatschappij zich aan te melden. Om de omgeving, steden en dorpen van betrokken hulpverleners te blijven voorzien, zijn er altijd mensen nodig die naast hun dagelijkse werk brandweer worden. Naast een hecht team, kennis en vaardigheden, ontvangen brandweermensen een vaste jaarvergoeding en specifieke uurvergoedingen voor uitrukken, oefenen en opleidingen.

Advertorial Maatschappij 31 mei 2022 16:17

Schrijf je club nu in voor Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club! Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom ondersteunt de coöperatieve Rabobank al 20 jaar verenigingen door heel Nederland. Sinds maandag 16 mei kunnen clubs door heel Nederland zich weer inschrijven om mee te doen aan de stemcampagne. Dit kan tot en met 14 juni. Daarna krijgen Rabobank leden de kans om te stemmen op hun favoriete club.

Advertorial Maatschappij 17 mei 2022 16:10

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Maatschappij 19 apr. 2022 13:20

Dit zijn de genomineerden voor de PRO Goed voor elkaar bokaal

9 initiatieven uit Kaag en Braassem maken kans op de PRO Goed voor elkaar bokaal 2022. Leden van politieke vereniging PRO Kaag en Braassem nomineerden deze initiatieven omdat zij de gemeente mooier, leuker, gezonder, duurzamer of anderszins beter maken.

Maatschappij 11 apr. 2022 16:09

Online veiling voor Oekraïners

Rotaryclub Roelofarendsveen en Lionsclub Kaag en Braassem komen samen in actie voor Oekraïne. De serviceclubs organiseren van 15 april tot 1 juni een online veiling waar geboden kan worden op mooi, aantrekkelijke kavels. De volledige opbrengst van de veiling komt ten goede aan de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Maatschappij 8 apr. 2022 11:08

Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Roelofarendsveen doet mee met de landelijke 'Sam's Kledingactie' om geld op te halen voor kinderen in Oeganda. Heb je kleren die je niet meer draagt? Lever ze in tussen 25 april en 2 mei!  

Maatschappij 30 mrt. 2022 08:56

5e editie van de PRO Goed voor elkaar bokaal

PRO Kaag en Braassem organiseert voor de vijfde keer de PRO Goed voor elkaar bokaal: een verkiezing waarbij lokale verenigingen, organisaties en personen in het zonnetje worden gezet die zich inzetten voor Kaag en Braassem. De winnaar krijgt de bokaal, €500,- en eeuwige roem.

Maatschappij 28 mrt. 2022 16:43

'Het dak eraf' Benefietsicus

Aankomende 1 en 2 april vindt er een benefietconcert plaats in de ruïne van de Hoogmadese kerk. De opbrengst van dit unieke concert zal gebruikt worden voor de herbouw van de kerk.  

Maatschappij 23 mrt. 2022 14:17

Eerste 'Eten en Ontmoeten' groot succes

Maandag 21 maart werd in de spreng in Oude Wetering voor de eerste keer ‘Eten en ontmoeten’ georganiseerd. Deze avond, bedoeld voor ouderen die behoefte hebben aan een leuke avond met eten en gezelligheid van andere mensen, werd opgezet door een groep enthousiaste vrijwilligers, onder leiding van Ticha van der Hoorn, Moniek van der Put en Jeannette van Haastert.

Maatschappij 24 feb. 2022 13:48

Vervoer naar het stembureau met ANWB AutoMaatje

Bent u minder mobiel en wilt u toch graag uw stem uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart? Wij hebben vrijwilligers klaar staan die u graag naar de stembus brengen!

Maatschappij 20 feb. 2022 16:25

Koninklijke onderscheiding Cora de Rijk uit Leimuiden

Zaterdagavond ontving mevrouw Cora de Rijk (65 jaar) uit Leimuiden uit handen van loco-burgemeester Petra van der Wereld een koninklijke onderscheiding. Ze werd volkomen verrast met de benoeming tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

Maatschappij 10 feb. 2022 13:55

Amandi zoekt vrijwilligers

Amandi zoekt nieuwe vrijwilligers voor het verlenen van zorg in het AmandiHuis en voor vervangende mantelzorg bij mensen die thuis willen sterven, Amandi Thuis. Naast zorgvrijwilligers worden er ook tuin- en kookvrijwilligers gezocht.

Maatschappij 3 feb. 2022 08:51

Zorg en ondersteuning in Kaag en Braassem blijft bij Tom in de buurt

De gemeente Kaag en Braassem is verantwoordelijk voor het organiseren van een groot deel van de ondersteuning en welzijn voor haar inwoners. Vanaf 1 januari brengt de gemeente alle hulp en ondersteuning onder bij Tom in de Buurt. Aan uw huidige hulp en ondersteuning verandert niets. Voor uw WMO-aanvragen en indicaties voor huishoudelijke hulp en hulpmiddelen kunt u vanaf 1 januari bij Tom in de Buurt terecht. Welzorg en Medipoint worden vanaf 2022 de nieuwe leveranciers van hulpmiddelen.

Maatschappij 21 jun. 2021 12:31

Een nacht buiten slapen voor straatjongeren

Op 26 juni wordt de Nacht Zonder Dak georganiseerd voor Leimuidse jongeren van 10 tot en met 18 jaar. Deze ‘huttenbouw met een missie’ vindt plaats in de prachtige achtertuin van de St. Jan de Doper kerk in Leimuiden. Het begint om 18:00 uur met een barbecue en de hele avond kun je chillen bij het kampvuur en leuke activiteiten doen. De volgende dag, na het ontbijt, is het tijd om naar huis te gaan.

Maatschappij 14 jun. 2021 16:07

Steun samen met PLUS van Dijk je favoriete club of vereniging

PLUS van Dijk staat midden in de maatschappij en levert graag een positieve bijdrage aan de samenleving. Niet voor niets is PLUS voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot Meest Verantwoorde Supermarkt. Zij vinden het dan ook belangrijk de lokale gemeenschap te ondersteunen.