Advertorial Muziek 18 nov. 2022 15:03

Bijgeboekt: Queen Must Go On!

De winnaar van SBS tv-programma 'The Tribute, Battle of the Bands' komt op zaterdag 25 maart naar Castellum. Queen Must Go On is de nieuwste sensationele Queen tributeband van Nederland met één visie: de geweldige muziek van Queen in ere houden. Jury en publiek werden omvergeblazen door de performance en energie van de vier bandleden en zijn lyrisch over de kwaliteiten van deze band.

Advertorial Muziek 8 nov. 2022 11:33

The New London Chorale (by Tom Parker) viert 40-jarig jubileum in Theater Castellum

Goed nieuws voor de fans van Tom Parkers The New London Chorale: het populaire gezelschap is op 22 november te zien in Theater Castellum om hun 40-jarig jubileum te vieren. Gepopulariseerde versies van bekende klassieke werken als The Young Messiah en The Young Wolfgang Amadeus Mozart worden gezongen door verschillende solisten, zoals Madeline Bell.

Advertorial Muziek 17 okt. 2022 12:52

Symphonic Rock Night start nieuwe tour in Castellum

In het nog prille theaterseizoen gaat de gerenommeerde rockband Symphonic Rock Night op zaterdagavond 22 oktober van start in Theater Castellum te Alphen aan den Rijn met de kakelverse derde theatershow ‘The Third Line’. De voorverkoop wijst inmiddels al richting volle zaal.

Muziek 13 okt. 2022 14:06

Muziektheaterconcert 'Let your heart sing' in Poco-Mas

Muziek brengt mensen bij elkaar! Dit is eigenlijk de basis van het muziektheaterconcert ‘Let your heart sing’ dat op 5 november wordt opgevoerd in de theaterzaal van Poco-Mas. Inge en Dennis zingen beide bij Faith, een koor uit Roelofarendsveen en lopen al langere tijd met het idee om iets muzikaals te gaan ondernemen. Dit jaar was het tijd om daad bij het woord te voegen.

Advertorial Muziek 13 okt. 2022 12:31

Stichting Kamermuziek Nieuwkoop start lustrumseizoen met grandioos Minifestival

Al dertig jaar klinkt in Nieuwkoop klassieke muziek van wereldklasse. Dat mag en zal gevierd worden! Daarom presenteert Stichting Kamermuziek dit seizoen een serie van maar liefst negen bijzondere, feestelijke concerten in de Remonstrantse en Hervormde Kerk. Het belooft een druk bezocht evenement te worden. Dat wil je niet missen.

Advertorial Muziek 7 okt. 2022 11:24

Trijntje zingt Vrienten met Vrienten in Castellum

Met een album en een concerttour brengen Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten een eerbetoon aan componist, zanger, bassist, gitarist en Doe Maar-legende Henny Vrienten. Te horen zijn bewerkingen van nummers van zijn drie laatste soloalbums. Op 29 april 2023 treden zij op in Theater Castellum.

Muziek 4 okt. 2022 13:58

29 oktober Copperhead County in Rijnsaterwoude

Copperhead County legt zich, als een van de weinige bands in Nederland, volledig toe op southern rock. Geïnspireerd door vermaarde voorgangers als Blackberry Smoke, The Outlaws en (vele) anderen brengen de zes gepassioneerde muzikanten door heel Europa hun ‘footstomping and beer raising tunes’. Meeslepende southern rock die de luisteraar meeneemt naar de authentieke en kenmerkende sfeer van het zuiden.

Muziek 30 sep. 2022 10:51

Scala is back

Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2022 zal popkoor Scala zijn jaarconcerten geven. Na twee jaar afwezigheid hebben de leden er weer veel zin in om op te treden voor hun vaste fans, maar ook voor ieder die Scala misschien nog niet kent.

Muziek 29 sep. 2022 13:09

Drums United: spektakel in De Spreng

Oude Wetering Zaterdag 15 oktober staat Drums United met de spectaculaire voorstelling Birth of the Beats in De Spreng in Oude Wetering. Drums en percussiegeweld door top-percussionisten uit Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa met de geschiedenis van de trommel zoals die nog nooit in het theater stond.

Muziek 28 sep. 2022 07:30

Sixtiesband 2nd half in Keijzer!

Op zondag 9 oktober treedt in partycentrum Keijzer te Leimuiden op de sixties band Second Half! 2nd half is een gezellige band met de roots in de sixties. Op het repertoire staan veel songs uit die tijd, instrumentals van The Shadows, The Spotnicks, Ventures en ook van de Nederlandse Maskers en Jumping Jewels. Naast deze instrumentals staat een gevarieerd aantal gezongen songs op de setlist, daarin oudjes van Elvis, Cliff enz.  Maar inmiddels ook mooie nieuwere songs.

Muziek 22 aug. 2022 10:18

Een weekend vol muziek bij Castellum

In het weekend van 27 en 28 augustus is er van alles te doen rondom Castellum. Op zaterdag vindt op het Rijnplein de opening van het culturele seizoen plaats, waar onder andere LAKSHMI een voorproefje geeft van haar show. Ook in de bioscoop wordt het een muzikaal feestje met André Rieu’s ‘Happy Days are Here Again!'

Advertorial Muziek 28 jun. 2022 12:47

Bijgeboekt door Castellum: Mart Hoogkamer

Mart Hoogkamer, bekend van zijn zomerhit ‘Ik ga zwemmen’ begint in het najaar aan een theatertournee. Na twee keer Ahoy uitverkocht te hebben, gaat hij nu met een zevenkoppige band langs bij de Nederlandse theaters. Op donderdag 3 november doet hij Theater Castellum aan. 

Muziek 16 apr. 2022 19:22

Franse chansons met Gerard Alderliefste

KAAG EN BRAASSEM – Je waant je op een dorpsplein in Frankrijk waar Gerard Alderliefste samen met vrienden én met jou het Franse chanson viert. En dat gewoon op zaterdag 30 april in HAL60 in Roelofarendsveen.

Advertorial Muziek 4 apr. 2022 14:08

24 uur lang 50% korting op kaarten voor Trijntje Oosterhuis

Op donderdag 14 april treedt Trijntje Oosterhuis op in Theater Castellum. Samen met haar band, die zoals altijd uit de beste musici van Nederland bestaat, trekt zij langs de Nederlandse theaters om het prachtige Songbook van Burt Bacharach ten gehore te brengen. Deze maand is ‘What The World Needs Now’ in de sirene sale!

Advertorial Muziek 14 mrt. 2022 12:13

Het was een kwestie van geduld…

Het heeft even geduurd, maar Rowwen Hèze komt op 24 maart a.s. naar Theater Castellum. De voorstelling is al twee keer verplaatst als gevolg van de coronamaatregelen, dus het geduld van de mannen én het publiek werd op de proef gesteld.

Muziek 26 dec. 2020 12:34

Leimuidenaren brengen muzikale kerstgroet

Drie muziekkanten hebben op eerste kerstdag een muzikale kerstgroet gebracht in Leimuiden. Ze zongen kerstliedjes en medleys van kerstliedjes voor een aantal ouderen in het dorp.