Natuur en recreatie 24 feb. 2021 20:26

Lasergamen met Jeugdwerk Kaag en Braassem

Deze vakantieweek organiseert het Jeugdwerk Kaag en Braassem lasergamen voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar op diverse plaatsen in Kaag en Braassem. Dinsdag werd Hoogmade aangedaan, vandaag was Woubrugge aan de beurt.

Natuur en recreatie 14 feb. 2021 13:59

Kwaliteit natuurijs snel minder

De temperatuur is inmiddels gestegen tot rond het vriespunt. Met het zonnetje er zo bij is het heerlijk schaatsweer. Maar ook verraderlijk.

Natuur en recreatie 2 feb. 2021 10:04

Laatste uur heeft geslagen voor 100 jaar oude bos

Na een jarenlang proces heeft het laatste uur nu toch geslagen voor het bos. Zo’n 86 bomen die op het terrein van de familie Moorens staan op Veenderdijk in de Rijpweteringse Vaart, gaan toch gekapt worden. Afgelopen maandag is de eerste stap gezet met het omhakken van de bomen. Volgens het Hoogheemraadschap van Rijnland is het noodzakelijk dat de bomen verwijderd worden.  

Natuur en recreatie 6 jan. 2021 20:32

Spreeuwendans in Roelofarendsveen

Sinds enkele weken vindt er iedere dag, zo rond kwart over vier, half vijf aan de Galgekade in Roelofarendsveen een prachtig natuurspektakel plaats. Duizenden spreeuwen verzamelen zich daar om gezamenlijk te overnachten.

Natuur en recreatie 2 jan. 2021 14:13

Onderzoek naar rubberkorrels kunstgrasveld vv Woubrugge

Stichting InStrepitus liet afgelopen zomer weten dat vv Woubrugge onvoldoende maatregelen heeft getroffen om bodemverontreiniging te voorkomen. Volgens hen verontreinigt het kunstgrasveld het milieu door weggelekte rubberkorrels. Om die reden diende de stichting een verzoek in om op te treden tegen het kunstgrasveld.

Natuur en recreatie 24 dec. 2020 18:29

Natte start van Lichtjeswandeling in Woubrugge

Woensdagavond ging ie van start. De lichtjeswandeling in Woubrugge. En hoewel het qua weer nog redelijk begon, gooiden de weergoden al snel roet in het eten. Maar niet getreurd. De Lichtjeswandeling kan nog 4 dagen gelopen worden.

Natuur en recreatie 24 dec. 2020 08:14

Made dit jaar aan de kade

Made, het jaarlijkse kunstevenement van WijPresenteert leek dit jaar niet door te gaan. Met wat creativiteit en inventiviteit is het de organisatie toch gelukt ook dit jaar een Made te organiseren. Niet in De Spreng of De Kiem, maar aan de kade.

Natuur en recreatie 23 dec. 2020 09:07

Resultaten energie- en warmtetransitie gemeente Kaag en Braassem

In september en oktober 2020 heeft er een onderzoek plaatsgevonden over energie- en warmtetransitie onder de leden van het inwonerspanel Kaag en Braassem Spreekt. In totaal hebben 362 van de 842 panelleden uit gemeente Kaag en Braassem deelgenomen aan het onderzoek.

Natuur en recreatie 20 dec. 2020 20:42

Kei Tof KB deelt kerstpakketjes uit

Normaal maken de leden van de facebookgroep KEI TOF KB de prachtigste stenen. Die leggen ze ergens in onze gemeente neer, zodat anderen er van kunnen genieten. Leuk voor mensen die naar buiten kunnen. Maar mensen die niet naar buiten kunnen of willen, kunnen niet genieten van deze kunst. Dus besloten een aantal leden het over een andere boeg te gooien.   

Natuur en recreatie 18 dec. 2020 14:03

Zeven nieuwe fietsroutes binnen de Leidse Ommelanden

Het afgelopen half jaar zijn er maar liefst zeven nieuwe thematische fietsroutes gecreëerd binnen de Leidse Ommelanden. Met de nieuwe routes herontdekt de regiobewoner zijn of haar eigen omgeving op de fiets. Een welkome aanvulling in deze COVID periode, waarin de nadruk ligt op buitenrecreatie en dichtbij huis. 

Natuur en recreatie 10 dec. 2020 15:39

Winnaar duurzaamheidsprijs wint regenton voor de hele straat

Mevrouw Houwelingen aan de Pieter Breughellaan in Roelofarendsveen heeft de duurzaamheidsprijs gewonnen van stichting MeerWonen. Met haar idee om de hele straat van een regenton te voorzien, ontvingen de zeven benedenwoningen van MeerWonen deze week ook daadwerkelijk een regenton.

Natuur en recreatie 29 nov. 2020 10:39

De Tulpenroute groeit verder

Het team achter de Tulpenroute in Roelofarendsveen bouwt gestaag door aan de inmiddels regionaal bekende vaarroute met historische verhalen en kunstfoto’s. Zo werden recent twee extra kassen beplakt met levensgrote kunstfoto’s en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een Tulpenroute fietsvariant. Daarnaast zijn de huidige en toekomstige activiteiten ondergebracht in Stichting Tulpenroute, onder meer om de continuïteit ervan te kunnen waarborgen.

Natuur en recreatie 23 nov. 2020 13:04

Eric van der Wansem wil trekkershutten te water bij Kevereiland

Op 27 september 2020 heeft Eric van der Wansem, eigenaar van het Kevereiland, een principeverzoek ingediend bij de gemeente Kaag en Braassem. Hij ziet hier graag twee autarkische, drijvende trekkershutten aan de zuidzijde van Kevereiland, maar dat is niet mogelijk in het huidige bestemmingsplan. ‘’Daarom heb ik aan de gemeente Kaag en Braassem gevraagd hoe zij tegenover het afwijken van het bestemmingsplan staan.’’ Burgemeester en wethouders hebben laten weten dat zij positief zijn over het initiatief. Maar hier zaten wel verschillende haken en ogen aan.

Natuur en recreatie 14 nov. 2020 18:21

Sinterklaas aangekomen in Roelofarendsveen

Nadat Sinterklaas vandaag aangekomen was in Zwalk, is hij meteen doorgereden naar Roelofarendsveen. Niet op zijn paardje Ozosnel, maar ik een mooie oude Amerikaanse pick-up. Met bioscoopstoelen. Want, zo zei de Sint: "Naar een drive-inn bioscoop ga je met de auto, niet op je paard".

Natuur en recreatie 13 nov. 2020 13:29

Denk mee over de warmtevisie voor Kaag, Oud Ade en Rijpwetering

Op 25 november is er een bijeenkomst over energie uit zon en wind en de gemeentelijke warmtevisie voor inwoners uit Kaag, Oud Ade en Rijpwetering. Gemeente Kaag en Braassem: ‘’Wij vinden het belangrijk jou hierbij te betrekken en je mening te vragen over wat volgens jou moet gebeuren om #energieneutraal te zijn in 2050.’’ 

Natuur en recreatie 5 nov. 2020 11:02

Nieuw: Herenboerderij in Leimuiden

Er komt een Herenboerderij in Leimuiden. Dit kleinschalige, duurzame en gemengd bedrijf is eigendom van 200 ‘’Herenboeren’’, die samen met een boer hun eigen voedsel produceren. 

Natuur en recreatie 1 nov. 2020 16:01

Halloween in Kaag en Braassem

Ondanks de coronacrisis en de daaruit voortkomende maatregelen werd er zaterdag toch nog halloween gevierd op verschillende plaatsen in Kaag en Braassem. Niet zo uitbundig als andere jaren, maar toch zijn er weer de nodige snoepzakjes gevuld.

Natuur en recreatie 23 okt. 2020 15:11

Kleine wateren in Kaag en Braassem onderzocht op kwaliteit

Afgelopen zomer hebben 2612 burgers onderzoek gedaan naar de kwaliteit van kleine wateren zoals slootjes, vennen, vijvers, grachten en kleine plassen in Nederland. Ook in Kaag en Braassem is de kwaliteit van zes wateren onderzocht.

Natuur en recreatie 16 okt. 2020 11:17

Kaag en Braassem wordt groener

Gemeente Kaag en Braassem: ''We willen de openbare ruimte van Kaag en Braassem groener maken. Iets waar we allemaal van kunnen genieten. Maar wat doen we om dat te realiseren?''