Natuur en recreatie 16 nov. 2022 12:53

Start Tuinbouw Battle in regio Aalsmeer met nieuwe teeltkarren

Op maandag 14 november is een nieuwe ronde gestart van de Tuinbouw Battle in de regio Aalsmeer. De aftrap was bij basisschool De Dolfijn in Uithoorn en KC De Ruimte in Kudelstaart. Met speciale verlichting, een tijdschakelaar, uitgebreide instructie en hulp van vrijwilligers gaan de leerlingen via deze Tuinbouw Battle zelf tulpen kweken. De zes teeltkarren en bollen zijn inmiddels afgeleverd bij de scholen en de jonge tulpenkwekers uit groep 7 en 8 gaan nu zelf aan de slag.

Natuur en recreatie 1 sep. 2022 14:55

Waarschuwing blauwalg voor het Kaageiland

Was jij van plan om de aankomende dagen verkoeling te zoeken in het water? Bij het Kaageiland wordt dit afgeraden vanwege blauwalg.

Natuur en recreatie 22 aug. 2022 13:18

De Poldertocht gaat na twee jaar weer van start

Op zondag 4 september 2022 gaat de elfde editie van de Poldertocht weer van start; een wandelfeest voor jong en oud. De organisatie, bestaande uit de ijsclubs uit Kaag en Braassem en Rotary Roelofarendsveen, heeft ook dit jaar weer drie mooie, unieke wandelroutes uitgestippeld. Wandelaars kunnen kiezen voor een route van 6, 11 of 17 kilometer en worden onderweg getrakteerd op mooie vergezichten en leuke polderverrassingen.

Natuur en recreatie 7 jul. 2022 11:39

Geslaagde tulpenroute met senioren

Stichting Tulpenroute bood 22 juni en 6 juli een aantal seniore inwoners van Kaag en Braassem een compleet verzorgde vaartocht aan door de polders van Roelofarendsveen. Met Bob on Board voer men de Tulpenroute en al varend kon men zien wat voor moois de Veense polder te bieden heeft.

Natuur en recreatie 8 mei 2022 15:33

Gratis vaartocht langs molens

Rijpwetering - Kaag en Braassem doet op zaterdag 14 mei mee met de Nationale Molendag. Kaag en Braassem Promotie heeft in samenwerking met De Rijnlandse Molenstichting een activiteitenprogramma opgesteld. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt die zaterdag van alles rondom de molens georganiseerd, waaronder een gratis vaartocht.

Natuur en recreatie 4 mei 2022 10:44

Hoogmade kiest plek tiny forest

Waar in Hoogmade moet het nieuw aan te leggen tiny forest komen? De Dorpsraad Hoogmade hield er een stemming over, die gisteren afgesloten werd. De locatie in het Vlietpark, in de buurt van de dierenweide kreeg de meeste stemmen.

Natuur en recreatie 24 apr. 2022 09:07

Burgemeester opent sport- en ontmoetingsplek

Zaterdagmiddag heeft burgemeester Astrid Heijstee de sport- en ontmoetingsplek in park De Meerkreuk in Oude Wetering officieel geopend. 

Natuur en recreatie 23 apr. 2022 08:01

Bezoek de molens over weg en water

Kaag en Braassem doet op zaterdag 14 mei mee met de Nationale Molendag. Kaag en Braassem Promotie heeft in samenwerking met De Rijnlandse Molenstichting een activiteitenprogramma opgesteld. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt die zaterdag van alles rondom de molens georganiseerd.

Natuur en recreatie 19 feb. 2022 19:07

Open dag Waterrecreatie Woubrugge op 18 juni

Na 2 jaar geen waterrecreatiedag in Woubrugge lijkt het dit jaar dan toch weer te gaan gebeuren. Zaterdag 18 juni moet DE dag gaan worden voor het jaarlijkse festijn in Woubrugge.

Natuur en recreatie 14 feb. 2022 09:37

Praat mee: locatie Tiny Forest

Vanavond vindt er online een dorpsdiscussie plaats over de locatie voor de aanleg van het Tiny Forest in Hoogmade.

Natuur en recreatie 5 feb. 2022 08:55

[Vroeger was alles...] Tijd van Toen - Quiz avond!!

Op 26 februari, 16 en 25 maart slaan “Tussen Kaag & Braassem” en “Vroeger was alles…” de handen in elkaar voor een leuke Quizdiner met heerlijke gerechten van “Tussen Kaag & Braassem” en mooie verhalen van “Vroeger was alles…”! Avonden die om 18.30 uur beginnen waarbij u onder het genot van een heerlijk menu kunt genieten van veel mooie verhalen en meedoet om de “Tijd van Toen Winnaar” van de avond te worden!

Natuur en recreatie 29 dec. 2021 08:50

Wandelend de Veenmeermin ontmoeten

Precies een jaar na de lancering van de fietsroute ‘Veenmeermin waar ben je’ schenkt Stichting Tulpenroute inwoners en recreanten in de gemeente Kaag en Braassem wederom een nieuwjaarsgeschenk in de vorm van een nieuwe, aantrekkelijke route. Dit keer lanceren de vrijwilligers van de stichting een attractieve wandelroute langs vijf fotopanelen over de Veenmeermin.

Natuur en recreatie 28 dec. 2021 17:41

Woensdag 12 januari 2022; kerstboominzamelactie!

Ook in 2022 organiseert de gemeente een kerstboominzamelactie. Daarmee hopen ze te voorkomen dat de kerstbomen met het normale huisvuil worden afgevoerd of dat de bomen na hun bewezen diensten gaan 'rondzwerven' binnen onze gemeente. Daarom is er rond woensdag 12 januari een kerstboominzamelactie in onze gemeente.

Natuur en recreatie 26 dec. 2021 15:42

Pittige tentoonstelling rond Veense sluis

Ook dit jaar organiseert WijPresenteert de kunsttentoonstelling MADE! Net als vorig jaar is de tentoonstelling buiten, rond de Veense Sluis. Thema dit jaar is Pittig! Want we hebben een paar pittige jaren achter de rug, aldus de organisatie.

Natuur en recreatie 18 dec. 2021 18:40

ANNULERING Expositie Het verdriet van Hoogmade

De expositie "Het verdriet van Hoogmade" die morgen van start zou gaan in het Ghoyhuis, is helaas afgelast. Dat schrijft de organisatie in een persbericht.

Natuur en recreatie 12 dec. 2021 08:42

Kunstwandeling rondom de sluis

Roelofarendsveen – Van vrijdag 24 t/m donderdag 30 december organiseert WIJ Presenteert wederom MADE aan de Kade, een kunsttentoonstelling rondom de sluis in Roelofarendsveen. Het thema van deze tentoonstelling is Pittig!

Natuur en recreatie 10 nov. 2021 14:05

Eerste bomen Tiny Forest ‘Het Leibos’ zijn geplant

Woensdag 9 november heeft de nieuwe burgemeester Astrid Heijstee samen met het hele college en de kinderen van de nieuwe school De Lei in Leimuiden de eerste bomen geplant voor de eerste Tiny Forest in de gemeente Kaag en Braassem.

Natuur en recreatie 7 nov. 2021 16:52

Piet van Zelst uit Alphen aan den Rijn Nederlands Kampioen Bonaken

Leimuiden – Piet van Zelst uit Alphen aan den Rijn is Nederlands kampioen Bonaken 2021 geworden.  In een spannende finale zegevierde Van Zelst zaterdag 6 november over Herman de Jong uit Uithoorn die tweede werd, Bert Vermeulen uit Alphen aan den Rijn (derde), Maaike Bloemsma uit Leimuiden (vierde) en Ruud Turk uit Leimuiden (vijfde).

Natuur en recreatie 19 okt. 2021 14:14

Eerste augurken opgepikt

Maandag rond de middag vertrokken 10 deelnemers aan de Strontrace vanuit het Friese Workum richting het Zuid-Hollandse Warmond. Aan boord 5 zakken met stront, die in Warmond geruild worden voor bloembollen.