Natuur en recreatie 16 sep. 2021 13:37

Blauwalg geconstateerd bij Venegat en Kaageiland

Omgevingsdienst Midden Holland geeft een negatief zwemadvies voor Kaageiland vanwege blauwalg. Ook bij Venegat is blauwalg gespot. Hiervoor is een waarschuwing afgegeven.

Natuur en recreatie 5 sep. 2021 10:31

Beleef monumenten te voet of per fiets

Kaag en Braassem - Open Monumentendag Kaag en Braassem gaat 11 en 12 september door, maar wederom in een aangepaste vorm. Vorig jaar bracht Kaag en Braassem Promotie een fietstocht (37,5 km) in kaart, die geïnteresseerden langs een groot aantal rijksmonumenten in meerdere dorpen voert. Dit jaar komt daar een prachtige wandel-/fietsroute van 19 km bij.

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.

Natuur en recreatie 11 jul. 2021 11:27

Alternatieve zwemvierdaagse in De Kleine Oase

Ook dit jaar lukte het zwembad De Kleine Oase niet om een traditionele zwemvierdaagse te organiseren. Toch zat men niet bij de pakken neer, maar werd er een alternatieve zwemvierdaagse georganiseerd. Dat bleek een groot succes.

Natuur en recreatie 10 jul. 2021 08:26

Vroeger was alles.... terug in het Ghoybos

Afgelopen woensdag was Patrick Deters terug in het Ghoybos. In de idyllische sfeer van het bos, vertelde hij verhalen over het verleden van de kernen van Kaag en Braassem. 

Natuur en recreatie 30 jun. 2021 15:42

Vroeger was alles…. terug in het Ghoybos

Ook dit jaar verteld Patrick Deters verhalen uit de roemruchte geschiedenis van de kernen die het huidige Kaag en Braassem vormen. De eerste 2 voorstellingen zijn op 7 & 8 juli.

Natuur en recreatie 17 mei 2021 21:02

St. Theodulfus speelt “Teleromeo”.

Op 28 en 29 mei om 20.00 uur speelt de toneelvereniging St. Theodulfus haar eerste online voorstelling: “Teleromeo”. Via een live stream is de voorstelling te volgen vanuit de eigen huiskamer op telefoon, tablet, computer of tv.

Natuur en recreatie 4 mei 2021 17:11

Vereniging Hoogmadesche Polder start petitie: 'Geen windturbines bij Hoogmade'

De gemeente Kaag en Braassem dient op 31 mei onder andere een besluit te nemen over het definitief aanwijzen van zoekgebieden van te plaatsen windturbines en zonneweiden. Bij de Hoogmadesche polder zijn windturbines ingetekend aan beide zijden van de A4. Vereniging Hoogmadesche Polder heeft hier grote zorgen bij. ‘’De geluidsoverlast van de windturbines kan resulteren in ernstige gezondheidsklachten bij omwonenden.’’ Daarnaast zal het dorp ook te maken krijgen met slagschaduw en dat iedere dag zodra de zon maar even schijnt.

Natuur en recreatie 1 mei 2021 08:50

Elke dag in mei langs de molens

In plaats van Nationale Molendag 2021 is er in Kaag en Braassem Mei Molenmaand. Van 1 t/m 31 mei staan de molens in Kaag en Braassem in het zonnetje en worden drie routes gepromoot: een vaar-, fiets- en wandelroute langs molens en meer.

Natuur en recreatie 27 apr. 2021 11:00

Serenade vanaf de watertoren

Evenals vorig jaar speelden Liefde voor Harmonie leden Ed van Berkel en Ton van Velzen ook dit jaar het Wilhelmus en Lang zal hij leven vanaf de Veense Watertoren.

Natuur en recreatie 7 apr. 2021 15:57

Officiële opening vernieuwde Tulpenroute

De mensen achter de Tulpenroute hebben in de afgelopen winterperiode niet stilgezeten. Ze lanceerden een fietsvariant van de Tulpenroute, breidden de vaarroute uit met nieuwe kunstfoto’s en onthulden de ontdekking van het waterwezen de Veenmeermin. Alle reden voor Stichting Tulpenroute om beide vernieuwde routes op 6 april jl. feestelijk te openen voor het komende fiets- en vaarseizoen.

Natuur en recreatie 5 apr. 2021 11:40

Schoonmaakzaterdag(en) in De Kleine Oase

Hoewel de weersvoorspellingen van de komende dagen anders doen vermoeden, nadert de zomer met rasse schreden. Tijd dus voor de vrijwilligers van zwembad De Kleine Oase om het bad klaar te maken voor het komende zwemseizoen.

Natuur en recreatie 31 mrt. 2021 09:06

Op vakantie in Kaag en Braassem

Wethouder Petra van der Wereld heeft maandag 29 maart het eerste exemplaar in ontvangst genomen van de recreatiekrant 2021. Recreatieondernemers namen in een drive thru kranten en elkaars folders in ontvangst, zodat men klaar is voor een nieuw recreatieseizoen. 

Natuur en recreatie 12 mrt. 2021 11:17

De Dyck opent voor het eerst haar moestuin voor particulieren

De Dyck heeft al sinds jaar en dag een moestuin in Woubrugge. En dit jaar willen zij deze moestuin openstellen voor particulieren via een zelfoogst abonnement. Zo kunnen particulieren zelf hun groentes oogsten. 

Natuur en recreatie 24 feb. 2021 20:26

Lasergamen met Jeugdwerk Kaag en Braassem

Deze vakantieweek organiseert het Jeugdwerk Kaag en Braassem lasergamen voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar op diverse plaatsen in Kaag en Braassem. Dinsdag werd Hoogmade aangedaan, vandaag was Woubrugge aan de beurt.