Natuur en recreatie 17 mei 2021 21:02

St. Theodulfus speelt “Teleromeo”.

Op 28 en 29 mei om 20.00 uur speelt de toneelvereniging St. Theodulfus haar eerste online voorstelling: “Teleromeo”. Via een live stream is de voorstelling te volgen vanuit de eigen huiskamer op telefoon, tablet, computer of tv.

Natuur en recreatie 4 mei 2021 17:11

Vereniging Hoogmadesche Polder start petitie: 'Geen windturbines bij Hoogmade'

De gemeente Kaag en Braassem dient op 31 mei onder andere een besluit te nemen over het definitief aanwijzen van zoekgebieden van te plaatsen windturbines en zonneweiden. Bij de Hoogmadesche polder zijn windturbines ingetekend aan beide zijden van de A4. Vereniging Hoogmadesche Polder heeft hier grote zorgen bij. ‘’De geluidsoverlast van de windturbines kan resulteren in ernstige gezondheidsklachten bij omwonenden.’’ Daarnaast zal het dorp ook te maken krijgen met slagschaduw en dat iedere dag zodra de zon maar even schijnt.

Natuur en recreatie 1 mei 2021 08:50

Elke dag in mei langs de molens

In plaats van Nationale Molendag 2021 is er in Kaag en Braassem Mei Molenmaand. Van 1 t/m 31 mei staan de molens in Kaag en Braassem in het zonnetje en worden drie routes gepromoot: een vaar-, fiets- en wandelroute langs molens en meer.

Natuur en recreatie 27 apr. 2021 11:00

Serenade vanaf de watertoren

Evenals vorig jaar speelden Liefde voor Harmonie leden Ed van Berkel en Ton van Velzen ook dit jaar het Wilhelmus en Lang zal hij leven vanaf de Veense Watertoren.

Natuur en recreatie 7 apr. 2021 15:57

Officiële opening vernieuwde Tulpenroute

De mensen achter de Tulpenroute hebben in de afgelopen winterperiode niet stilgezeten. Ze lanceerden een fietsvariant van de Tulpenroute, breidden de vaarroute uit met nieuwe kunstfoto’s en onthulden de ontdekking van het waterwezen de Veenmeermin. Alle reden voor Stichting Tulpenroute om beide vernieuwde routes op 6 april jl. feestelijk te openen voor het komende fiets- en vaarseizoen.

Natuur en recreatie 5 apr. 2021 11:40

Schoonmaakzaterdag(en) in De Kleine Oase

Hoewel de weersvoorspellingen van de komende dagen anders doen vermoeden, nadert de zomer met rasse schreden. Tijd dus voor de vrijwilligers van zwembad De Kleine Oase om het bad klaar te maken voor het komende zwemseizoen.

Natuur en recreatie 31 mrt. 2021 09:06

Op vakantie in Kaag en Braassem

Wethouder Petra van der Wereld heeft maandag 29 maart het eerste exemplaar in ontvangst genomen van de recreatiekrant 2021. Recreatieondernemers namen in een drive thru kranten en elkaars folders in ontvangst, zodat men klaar is voor een nieuw recreatieseizoen. 

Natuur en recreatie 12 mrt. 2021 11:17

De Dyck opent voor het eerst haar moestuin voor particulieren

De Dyck heeft al sinds jaar en dag een moestuin in Woubrugge. En dit jaar willen zij deze moestuin openstellen voor particulieren via een zelfoogst abonnement. Zo kunnen particulieren zelf hun groentes oogsten. 

Natuur en recreatie 24 feb. 2021 20:26

Lasergamen met Jeugdwerk Kaag en Braassem

Deze vakantieweek organiseert het Jeugdwerk Kaag en Braassem lasergamen voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar op diverse plaatsen in Kaag en Braassem. Dinsdag werd Hoogmade aangedaan, vandaag was Woubrugge aan de beurt.

Natuur en recreatie 14 feb. 2021 13:59

Kwaliteit natuurijs snel minder

De temperatuur is inmiddels gestegen tot rond het vriespunt. Met het zonnetje er zo bij is het heerlijk schaatsweer. Maar ook verraderlijk.

Natuur en recreatie 2 feb. 2021 10:04

Laatste uur heeft geslagen voor 100 jaar oude bos

Na een jarenlang proces heeft het laatste uur nu toch geslagen voor het bos. Zo’n 86 bomen die op het terrein van de familie Moorens staan op Veenderdijk in de Rijpweteringse Vaart, gaan toch gekapt worden. Afgelopen maandag is de eerste stap gezet met het omhakken van de bomen. Volgens het Hoogheemraadschap van Rijnland is het noodzakelijk dat de bomen verwijderd worden.  

Natuur en recreatie 6 jan. 2021 20:32

Spreeuwendans in Roelofarendsveen

Sinds enkele weken vindt er iedere dag, zo rond kwart over vier, half vijf aan de Galgekade in Roelofarendsveen een prachtig natuurspektakel plaats. Duizenden spreeuwen verzamelen zich daar om gezamenlijk te overnachten.

Natuur en recreatie 2 jan. 2021 14:13

Onderzoek naar rubberkorrels kunstgrasveld vv Woubrugge

Stichting InStrepitus liet afgelopen zomer weten dat vv Woubrugge onvoldoende maatregelen heeft getroffen om bodemverontreiniging te voorkomen. Volgens hen verontreinigt het kunstgrasveld het milieu door weggelekte rubberkorrels. Om die reden diende de stichting een verzoek in om op te treden tegen het kunstgrasveld.

Natuur en recreatie 24 dec. 2020 18:29

Natte start van Lichtjeswandeling in Woubrugge

Woensdagavond ging ie van start. De lichtjeswandeling in Woubrugge. En hoewel het qua weer nog redelijk begon, gooiden de weergoden al snel roet in het eten. Maar niet getreurd. De Lichtjeswandeling kan nog 4 dagen gelopen worden.

Natuur en recreatie 24 dec. 2020 08:14

Made dit jaar aan de kade

Made, het jaarlijkse kunstevenement van WijPresenteert leek dit jaar niet door te gaan. Met wat creativiteit en inventiviteit is het de organisatie toch gelukt ook dit jaar een Made te organiseren. Niet in De Spreng of De Kiem, maar aan de kade.

Natuur en recreatie 23 dec. 2020 09:07

Resultaten energie- en warmtetransitie gemeente Kaag en Braassem

In september en oktober 2020 heeft er een onderzoek plaatsgevonden over energie- en warmtetransitie onder de leden van het inwonerspanel Kaag en Braassem Spreekt. In totaal hebben 362 van de 842 panelleden uit gemeente Kaag en Braassem deelgenomen aan het onderzoek.