Onderwijs 22 sep. 2021 12:35

IKC De Lei feestelijk geopend

Woensdag is het IKC officieel door wethouder Petra van der Wereld geopend. Zij knipte het lint door. Dit gebeurde op de prachtige tribune trap van het gebouw.

Onderwijs 13 sep. 2021 11:21

Aftrap "Onze scholen zijn weer begonnen" op IKC De Lei

Maandagochtend bezocht wethouder Yvonne Peters, wethouder verkeer van Kaag en Braassem en ambassadeur verkeersveiligheid voor de regio Holland Rijnland, IKC De Lei in Leimuiden voor de aftrap van de campagne ‘Onze Scholen zijn weer begonnen’.

Onderwijs 26 jan. 2021 16:06

Innovatieve onderwijsvorm in de regio voor meer instroom van jongeren in transport en logistiek

MBO College Airport uit Hoofddorp, Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), Dobbe Transport uit Roelofarendsveen, Van der Slot Transport uit Noordwijkerhout en Wesseling Logistics uit Sassenheim werken samen om meer jongeren te trekken in transport en logistiek. De schoolbanken maken plaats voor lessen in de praktijk. Hiermee wordt ingespeeld op de behoeften van de leerlingen. De opleiding start op de locatie Royal FloraHolland Rijnsburg op 1 september 2021.

Onderwijs 26 jan. 2021 13:39

Open dagen basisscholen kunnen geen doorgang vinden

Normaal gesproken houden de basisscholen in deze tijd van het jaar een Open Dag. Op zo’n dag zet de school de deur open, zodat ouders van toekomstige leerlingen een kijkje kunnen nemen binnen de school en de sfeer kunnen proeven. Door de corona-maatregelen kunnen deze open dagen niet doorgaan.

Onderwijs 6 nov. 2020 12:45

IKC de Lei Leimuiden opgeleverd

26 oktober is het IKC (Integraal Kind Centrum) de Lei in Leimuiden opgeleverd. De nieuwe bewoners verhuizen aan het einde van het jaar en na de kerstvakantie zullen de eerste lessen starten. 

Onderwijs 27 okt. 2020 09:14

Feestelijke opening IKC de Lei

Op maandagochtend 26 oktober was de feestelijke opening en de sleuteloverdracht van IKC de Lei in Leimuiden. 

Onderwijs 15 mrt. 2020 16:39

Vanaf maandag alle scholen dicht

Vanaf maandag 16 maart blijven alle scholen dicht om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit heeft het kabinet besloten. 

Onderwijs 10 dec. 2019 13:40

Van laaggeletterde naar 'Taalheld'

De 30-jarige Mathijs Willems uit Oude Wetering wilde iets doen aan zijn laaggeletterdheid. Hij meldde zich hierom bij het Taalhuis van de Bibliotheek Rijn en Venen, waar hij nu onderscheiden is als ‘Taalheld’.

Onderwijs 6 nov. 2019 12:45

Les van wethouder Schoonderwoerd tijdens lerarenstakingsdag

Les van wethouder Floris Schoonderwoerd, raadslid Anja de Rijk-de Jong, de architect van de nieuwe school en een boer. Het overkwam de kinderen van basisschool de Lei in Leimuiden vanmorgen in verband met de lerarenstakingsdag. 

Onderwijs 2 okt. 2019 09:10

Kindcentrum in Rijnsaterwoude

Binnenkort stelt de gemeenteraad € 2,55 miljoen beschikbaar voor een integraal kindcentrum dat gevestigd wordt in het voormalige gemeentehuis.  

Onderwijs 25 sep. 2019 11:00

Mogelijk fusie basisscholen

In Woubrugge staan de openbare basisschool Esselyckerwoude en een christelijke basisschool De Kinderkring. Vanwege de daling van het aantal leerlingen is er de intentie om beide scholen samen te voegen waardoor er één nieuwe school ontstaat.

Onderwijs 3 sep. 2019 10:11

Aftrap nieuwe schooljaar

Maandag 2 september was het zover, het nieuwe schooljaar is van start gegaan. Dit werd gevierd met de campagne: 'De scholen zijn weer begonnen'.  

Onderwijs 2 sep. 2019 16:26

Samenwerkingsschool De Lei

Vandaag zijn alle scholen in Kaag en Braassem gestart, met een bijzondere start in Leimuiden. Na de zomervakantie zijn de drie basisscholen in Leimuiden dan echt gestart als één school, samenwerkingsschool De Lei (www.ikcdelei.nl)

Advertorial Onderwijs 2 sep. 2019 15:00

Jeugdgroep You.Th speelt “Bitches”

De jeugdafdeling You.th van toneelvereniging St. Theodulfus speelt op 6, 7, 13 en 14 september de eigen geschreven voorstelling “Bitches”. De voorstellingen zullen beginnen om 20:00 uur in de toneelzaal van het voormalige Bonaventuracollege. Kaartjes zijn aan de zaal te koop op de uitvoeringsavonden.