Advertorial Pers 27 feb. 2020 10:56

Ledgnd adviseert en begeleidt bij de overstap naar ledverlichting

Producenten in de glastuinbouw die overwegen om over te stappen op ledverlichting kunnen vanaf nu terecht bij Ledgnd. Oprichters Joris Elstgeest, Matthea Rijneker en Richard en Ramón van de Vrie hebben hun opgedane ervaring in respectievelijk de glastuinbouw en de verlichtingsbranche gebundeld en vertaald in een praktische werkwijze die leidt tot de best passende led-oplossing voor ieder bedrijf. 

Pers 25 feb. 2020 08:45

Stem op jouw favoriet voor de PRO Goed voor elkaar bokaal 2020

De stembus is geopend: je kunt nu stemmen op jouw favoriete lokale initiatief voor de Goed voor elkaar bokaal 2020. Het initiatief met de meeste stemmen krijgt naast de bokaal een bedrag van €500,-. Er zijn tien genomineerden die zijn voorgedragen door leden van PRO Kaag en Braassem. Wie dat zijn?

Pers 18 feb. 2020 12:37

Zin om te volleyballen?

Zoek je een leuke, veelzijdige teamsport? Kom dan eens kijken en meedoen bij In Up Go. Nieuwe volleyballers mogen de rest van het seizoen gratis meetrainen. 

Advertorial Pers 13 feb. 2020 14:51

In 2019 investeerde Rabobank Groene Hart Noord 303.496 euro in lokale leefomgeving

Donderdag 13 februari publiceert Rabobank haar jaarcijfers en maatschappelijk jaarverslag 2019. De bank legt hierin zowel de financiële als de (lokale) maatschappelijke verantwoording af. “Onze medewerkers zetten zich iedere dag op bancair en op maatschappelijk vlak in om een bijdrage te leveren aan onze lokale leefomgeving” aldus Dennis Kooren, directievoorzitter. “Met trots presenteren wij vandaag de maatschappelijke infographic waarin we verslag doen van de lokale investeringen in 2019.” 

Pers 11 feb. 2020 15:40

Voorjaar in mijn bol – een workshop voor Mantelzorgers

Mantelzorgpunt De Driemaster zet jou als mantelzorger graag in het zonnetje. Onder het motto ‘’Voorjaar in mijn bol’’ gaan zij aan de slag met tulpen die je zelf mag plukken bij Buurman Toon. 

Pers 7 feb. 2020 09:16

Sektemeisje Hannelore bezoekt Roelofarendsveen

Donderdagavond 27 februari verzorgt auteur Frank Krake samen met Hannelore van Otterloo een indrukwekkende avond bij Café de Buren naar aanleiding van het boek Hannelore, het meisje uit de sekte.

Pers 5 feb. 2020 09:14

Openbare discussie Focus met Ambitie II

Op 12 februari om 20.00 uur a.s. houdt CDA Kaag en Braassem een openbare vergadering in de kantine van DOSR met als onderwerp "Focus met Ambitie II"; Financiële ruimte in de begroting zoeken om zo meer ambities (o.a. IKC Woubrugge) in de begroting op te kunnen nemen en op termijn te kunnen realiseren. CDA Kaag en Braassem heeft daar kanttekeningen bij en gaat graag met u daarover in discussie. 

Pers 4 feb. 2020 16:53

Restaurant 5 Elements in Rijnsaterwoude over een aantal maanden open

Gisteren 3 februari werd de sleutel van de Herenweg 119 te Rijnsaterwoude waar voorheen Intenz en Tuscany gevestigd was, overgedragen aan Tatjana en Alexander Orekhoy. Zij gaan over enkele maanden Hotel-Restaurant ‘’5 Elements’’ openen.  

Pers 4 feb. 2020 11:05

Winnaar eerste voorronde Voorleeswedstrijd bekend

Zaterdag 1 februari was het zover: Bibliotheek Rijn en Venen organiseerde de eerste voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Tien schoolwinnaars namen plaats op de voorleesstoel in de theaterzaal van Kaleidoskoop in Nieuwkoop en gingen de strijd met elkaar aan.

Pers 4 feb. 2020 09:10

Benefietconcert in Dorpskerk Woubrugge op zaterdag 15 februari

Op zaterdagavond 15 februari wordt in de Dorpskerk van Woubrugge een benefietconcert gehouden voor de grote restauratie van het Mitterreither-orgel. Dit orgel, gebouwd in 1794, is een historisch en bijzonder monumentaal instrument, dat hard aan een grote restauratie toe is. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis; er wordt gecollecteerd.

Pers 30 jan. 2020 16:21

75 jaar bevrijding in Kaag en Braassem: activiteiten op 5 mei

In heel Nederland vieren we dit jaar dat ons land 75 jaar geleden bevrijd is. We vieren dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven. Ook in de gemeente Kaag en Braassem vinden rond dit thema mooie activiteiten plaats. 

Pers 30 jan. 2020 11:49

Boeren-Leidse kaas prominent in beeld in Berlijn

De traditionele Boeren-Leidse kaas kreeg vorige week een prominente plaats tijdens de Grüne Woche in Berlijn, hét internationale event voor levensmiddelen, landbouw en tuinbouw. Onder het motto ‘Taste the Dutch Masters’ presenteerde Nederland zich hier met cultuurhistorische streekproducten. De Boeren-Leidse kaasmakers werden vertegenwoordigd door Ellen Heemskerk van Boerderij De Morgenstond uit Oud-Ade. 

Pers 29 jan. 2020 16:38

New York Pizza alweer 1 jaar in de Veen

Het is bijna zover, het 1-jarig bestaan van New York Pizza Roelofarendsveen. Dit mag gevierd worden. Hoe? Met 1000 gratis pizza’s!

Pers 29 jan. 2020 09:11

Alice Bakker lanceert derde boek

Zaterdag 25 januari verscheen de derde Young Adult van Alice Bakker: ‘Jouw spel, mijn regels’. Na ‘Slapen doen we morgen weer’ en ‘Ze zien mij niet’ is dit wederom een spannende contemporary Young Adult van Alice Bakker.

Pers 28 jan. 2020 09:06

Voor bloemrijke bermen en bos in Kaag en Braassem!

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 27 Januari is besloten om de aankomende jaren extra te investeren in projecten voor openbaar groen in Kaag en Braassem. Raadslid Gino Wesselman: ‘’D66 is blij dat er eindelijk weer eens een plan ligt om kwalitatief en kwantitatief iets aan het groen te doen.‘’

Pers 8 jan. 2020 12:49

Start jubileumjaar Stichting Oud Alkemade

Zaterdag 4 januari startte museum Oud Alkemade het jubileumjaar met een nieuwjaarsreceptie, die druk bezocht werd. Voorzitter Lex van der Zwet kreeg een schilderij aangeboden gemaakt door Agnes Turk, waarop Alkmadders aan het werk te zien zijn.