Politiek 13 jul. 2021 21:36

Mevrouw Astrid Heijstee-Bolt aanbevolen als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem

De gemeenteraad van Kaag en Braassem beveelt met veel vertrouwen mevrouw drs. Astrid Heijstee-Bolt (50 jaar) aan bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om te worden benoemd tot burgemeester van Kaag en Braassem. Astrid Heijstee-Bolt is momenteel wethouder  en 1e locoburgemeester in de gemeente Weesp.

Politiek 9 jun. 2021 13:39

Nick van Egmond wil weer D66-lijsttrekker worden

Nick van Egmond heeft zich opnieuw kandidaat gesteld als lijsttrekker van D66 Kaag en Braassem voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de ledenvergadering van D66.

Politiek 9 mrt. 2021 16:20

Wie steelt de D66-posters in Rijpwetering?

De verkiezingen staan bijna voor de deur, dus wordt er volop campagne gevoerd. Nick van Egmond, D66-fractievoorzitter van gemeente Kaag en Braassem, was vanaf eind februari posters van de landelijke partij aan het plakken in de gemeente. De posters in Rijpwetering worden keer op keer gestolen. Wie heeft dit op zijn kerfstok? 

Politiek 25 feb. 2021 13:11

Verkiezingen in Kaag en Braassem; extra info over stemlocaties en briefstemmen

Op woensdag 17 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Dit jaar is er, vanwege corona, een aantal maatregelen om het stemmen zo veilig mogelijk te laten verlopen. Denk daarbij aan het vervroegd stemmen voor risicogroepen op 15 en 16 maart en het briefstemmen voor mensen vanaf 70 jaar.

Politiek 19 jan. 2021 12:02

PRO Kaag en Braassem nomineert onmisbare inwoners en initiatieven

PRO Kaag en Braassem organiseert opnieuw een verkiezing voor de Goed voor elkaar bokaal. Leden van PRO kunnen mensen, initiatieven en verenigingen nomineren die volgens hen onmisbaar zijn in Kaag en Braassem. Vervolgens mogen alle inwoners stemmen om te bepalen wie er €500 en de felbegeerde bokaal in de wacht sleept.

Politiek 1 jan. 2021 11:55

Burgemeester kondigt afscheid aan

In haar nieuwjaarstoespraak, die eerder vandaag werd uitgezonden bij de collega’s van Studio Kaag en Braassem en op youtube heeft burgemeester Marina van der Velde-Menting haar aftreden aangekondigd.

Politiek 3 dec. 2020 08:52

College dient voorstel in voor carbidschieten

Op dinsdag 1 december 2020 heeft het college van burgemeester en wethouders aan de raad van Kaag en Braassem voorgesteld om het afschieten van carbid binnen de bebouwde kom te verbieden en het buiten de bebouwde kom alleen toe te staan onder strenge voorwaarden. Dit heeft volgens hen alles te maken met de veiligheid.

Politiek 26 nov. 2020 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Politiek 3 nov. 2020 11:04

Malou Petter uit Woubrugge presenteert Amerikaanse verkiezingsnacht

Dinsdag 3 op woensdag 4 november vinden de Amerikaanse verkiezingen plaats. Het is onder andere aan Malou Petter de eer om de uitslagen van de verkiezingen te presenteren op NPO1 in het programma ‘NOS Amerika Kiest.’ Het programma start dinsdagavond om 23.25 uur.

Politiek 2 mrt. 2020 13:39

Onbegrip in Nieuwkoop over ‘Eigen migranten eerst’ beleid

Woensdag 19 februari stemde de meerderheid van de gemeenteraad van Kaag en Braassem in met het niet overnemen van het voorstel van het college, namelijk verruiming voor het beleid ten aanzien van de huisvesting van arbeidsmigranten. VVD Nieuwkoop stelt kritische vragen over dit ‘Eigen migranten eerst’ beleid.

Politiek 17 feb. 2020 11:07

CDA Bloemetje van de maand voor Aad Hogenboom en Ton Wesselius

CDA Kaag en Braassem zet in 2020 elke maand iemand die “Kaag en Braassem” positief uitdraagt, op welk gebied dan ook, in het zonnetje met het bloemetje van de maand. Dit kunnen fotografen, ondernemers, sporters, vrijwilligers, pers, you-tubers, etc. zijn, als ze maar inwoner van Kaag en Braassem zijn en onze gemeente positief naar buiten toe uitdragen.

Politiek 20 jan. 2020 12:34

Raadsavond: discussie over maximale bouwhoogte

Bij het vormen van het college van burgemeester en wethouders kon er geen beslissing worden gemaakt over hoogbouw in de gemeente Kaag en Braassem: moet de maximale bouwhoogte worden verhoogd? Vanavond komt deze discussie alsnog naar voren tijdens de raadsavond.

Politiek 8 okt. 2019 12:39

Uitnodiging bijeenkomst kruising Braassemdreef 30 oktober

Op woensdag 30 oktober organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst over de kruising Braassemdreef/Noordeinde in Roelofarendsveen. De inloopavond is van 19:30 tot 21:00 uur in het gemeentehuis in Roelofarendsveen. Die avond presenteert de gemeente het uitgewerkte ontwerp van de variant waarin de Braassemdreef een voorrangsweg wordt.  

Politiek 27 sep. 2019 11:06

Afval scheiden wordt duurder

Inwoners van de gemeente Kaag en Braassem gaan waarschijnlijk meer geld betalen voor het scheiden van afval.