Advertorial Sport 8 apr. 2021 13:16

Zo heb je nóg langer plezier van je skates!

Door je skates regelmatig goed schoon te maken en te onderhouden, kun je de levensduur van je skates flink verlengen en kun je er natuurlijk veel meer kilometers op maken! Maar mag je je skates wel of niet met water schoonmaken? Hoe vaak hebben je skates een onderhoudsbeurt nodig? En welk gereedschap heb je nodig voor het onderhoud van je skates?

Sport 6 apr. 2021 20:22

WIE WORDEN DE SPORTERS VAN 2019?

Het is inmiddels een vast gegeven, jaarlijks worden in april de sportprijzen van Kaag en Braassemuitgereikt. Door de lockdown zijn de sportprijzen 2019 niet eerder uitgereikt. Op 15 april 2021 gaathet dan eindelijk gebeuren. En iedereen die dat wil, kan vanaf 19.30 uur via livestream meekijken. Op basis van de prestaties die zij in 2019 hebben geleverd, zijn vanuit de gemeenschap sporters,teams en coaches voorgedragen. Uit alle voordrachten heeft de jury, bestaande uit voormaligtopsporters, drie genomineerden gekozen in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportcoach,Sportploeg, Sporttalent en Para-sporter. Bovendien is er dit jaar een aanmoedigingsprijs.

Advertorial Sport 31 mrt. 2021 17:21

G&CC Liemeer organiseert charity challenge voor iedereen: ‘’Met kans op een week vakantie in Griekenland’’

Golfschool Liemeer verzorgt golflessen, trainingen en coaching om persoonlijke golfdoelen te behalen. En daarbij gaat het niet alleen over de techniek, het gaat ook over andere prestatiebepalende factoren: tactiek, mentaliteit en fysieke conditie. De golfclub biedt verschillende programma’s, laagdrempelig en voordelig, vooral voor beginners om kennis te maken met de golfsport, maar ook lessen om het spel van meer ervaren spelers verder te verbeteren.

Advertorial Sport 10 mrt. 2021 12:11

Maak kennis met golf

Golf- en countryclub Liemeer ontwikkelde een kennismakingsles voor jongens en meisjes van 6  tot en met 17 jaar. De club stelt voor deze les de clubs en alle materialen (ook ballen) gratis ter beschikking. 

Sport 7 mrt. 2021 10:09

Jubileumboek WVC te koop bij Veenerick

Dit voetbalseizoen viert WVC haar 75 jarig bestaan. Door de corona crisis zijn tal van activiteiten, zoals een groot feest, in het water gevallen. Wel is er een indrukwekkend boek gemaakt van maar liefst 128 pagina’s. Vorige week is het boek uitgereikt aan de leden en aan de vrijwilligers en nu is het te koop bij Veenerick. Het boek kost 15 euro, waarvan 12,50 euro ten goede komt aan WVC zelf. Een prachtig gebaar van Joris, want de club kan dit best gebruiken in deze barre tijden.

Sport 4 mrt. 2021 07:08

Met samenwerken kom je verder

Met samenwerken kom je verder! Dat was de gedachte die Miranda Castelein had met het Hier! in de regio magazine over Sport en bewegen. Al een aantal jaar maakt Hier! in de regio samen met de stichting Sportpromotie Kaag en Braassem de Sportweekkrant die vooraf aan de sportweek wordt rondgedeeld.

Sport 21 feb. 2021 11:18

Loek Hartog stapt over naar Black Falcon

Het Hoogmadense racetalent Loek Hartog rijdt komend seizoen voor de Duitse raceteam van Black Falcon. Met dit team zal Loek een gooi doen naar de titel in het rookie-klassement in de Porsche Carrera Cup Deutschland.

Advertorial Sport 19 feb. 2021 10:36

Ideaal skateweer op komst!

Het natuurijs is weer als sneeuw voor de zon verdwenen en voor dit weekend worden er zelfs temperaturen van boven de 15°C voorspeld! Hoog tijd om de schaatsen weer in het vet te leggen en je skates van zolder te halen.

Sport 15 feb. 2021 14:30

Woubruggenaar Henk Angenent maakte de tocht der tochten

Vanwege de aanhoudende vorst kwamen de ‘Elfstedentocht kriebels’ weer op. De overheid zette al snel een streep door die plannen vanwege de coronacrisis. Maar Woubruggenaar Henk Angenent en zanger Syb van der Ploeg trokken zondagochtend 14 februari alsnog de schaatsen aan voor een Elfstedentocht. 

Sport 13 feb. 2021 19:11

Kai Verbij wereldkampioen op de 1000 meter

Kai Verbij heeft vandaag in Heerenveen de wereldtitel op de 1.000 meter gepakt. Het was voor de Hoogmadenaar na 2019 zijn 2e wereldtitel op deze afstand. 

Sport 10 feb. 2021 14:31

Groen licht voor landijsbanen Kaag en Braassem: Ze mogen open!

Het was nog even spannend voor de landijsbanen in Kaag en Braassem, maar dinsdag 9 februari kregen zij groen licht. De gemeente Kaag en Braassem heeft het opgestelde corona protocol goedgekeurd. Dit betekent dat de landijsbanen open mogen.

Advertorial Sport 9 feb. 2021 10:36

Schaatsen, de leukste winter work-out!

Zodra de temperatuur richting het nulpunt daalt, stijgt bij veel schaatsliefhebbers de ‘schaatskoorts’. Nu het al een paar dagen vriest en het ernaar uitziet dat het de komende dagen ook nog ijzig koud blijft, is het natuurlijk tijd om je schaatsen uit het vet te halen!

Sport 4 feb. 2021 09:02

Voetbalclubs uit de gemeente Kaag en Braassem kunnen zich opmaken voor Regio Cup

De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) kijkt naar mogelijkheden tot het organiseren van een regionale competitie om het resterende voetbalseizoen nog wat kleur te geven. Voor amateurverenigingen RKSV DOSR, SV Kickers ’69, MMO, SV ROAC, VV Woubrugge en SV WVC betekent dit dat zij alsnog weer aan spelen toekomen, nadat de competitie eerder dit seizoen werd stilgelegd.

Sport 31 jan. 2021 21:44

Verbij wint 1000 meter en wereldbeker

Na 2 slechte weekenden met valpartijen was het eindelijk weer eens hosanna voor Kai Verbij. De Hoogmadenaar van team Jumbo Visma wist de laatste 1000 meter wereldbekerwedstrijd in Heerenveen te winnen.

Advertorial Sport 20 jan. 2021 17:11

Ontdekkingsreis golf bij golfclub Liemeer

Fred Schröder, bestuurslid, zegt: “Wij vragen ons regelmatig af: wat willen potentiële golfers en wat kunnen wij vanuit onze club bieden om hen eens goed met golf kennis te laten maken en zo voor lessen en eventueel een passend lidmaatschap te interesseren?’’ 

Sport 19 jan. 2021 09:12

Schoolvoetbaltoernooi afgelast

De organisatie van het schoolvoetbaltoernooi Kaag en Braassem heeft laten weten dat het toernooi op woensdag 7 april 2021 niet doorgaat. ‘’Het vinden van een latere speeldatum bleek niet mogelijk vanwege de onzekerheden door corona.’’ Zo laat de organisatie weten. 

Sport 16 jan. 2021 17:44

EK Verbij binnen 100 meter over

Het EK in Heerenveen duurde dit jaar voor Kai Verbij nog geen 100 meter. Door een val na de start op de eerste 500 meter, kan hij zijn derde Europese titel voorlopig in de ijskast zetten.