theater 14 nov. 2022 13:15

Nieuw Licht bij Toneelvereniging Vios in Oud Ade

Toneelvereniging VIOS behoort met haar 72 spelende leden – waarvan de helft jeugdspelers – tot een van de belangrijkste theaterverenigingen binnen de Gemeente Kaag en Braassem. Jaarlijks komen meer dan tweeduizend bezoekers naar de uitvoeringen in het sfeervolle Dorpshuystheater van Oud Ade.

Advertorial theater 7 nov. 2022 12:56

De allerlaatste Harrie Vermeulen

Jon van Eerd kruipt voor de laatste keer in de huid van zijn alter ego Harrie Vermeulen. Na maar liefst vijftien theatervoorstellingen rondom dit hilarische karakter maakte de acteur onlangs bekend dat hij niet langer deze rol zal vervullen. Nog één keer is Harrie Vermeulen te zien in de voorstelling Zo vader zo zoon, op woensdag 25 januari in Theater Castellum.

theater 4 nov. 2022 14:01

Geloof, wanhoop en liefde met Debby Petter

Zaterdag 19 november vertelt Debby Petter in een luchtige monoloog over Sabine, een stewardess die opgroeit in een diepgelovige en bange gemeenschap en daaruit weet te ontsnappen. Haar voorstelling ‘Niet te geloven’ is inderdaad: niet te geloven.

Advertorial theater 31 okt. 2022 14:08

Urban Myth in Theater Castellum

De muzikale voorstelling 'We hadden liefde, we hadden wapens’ trok vijf jaar geleden volle zalen. Dit jaar is de voorstelling opnieuw te zien, ook in Alphen aan den Rijn. De swingende voorstelling met krachtige soul, rhythm & blues raakt niet alleen het hoofd, maar ook het hart.

Advertorial theater 24 okt. 2022 12:42

Niet wat je denkt, maar Dit is het nou

Het theaterseizoen is in volle gang en Castellum heeft in november een vol programma dat bestaat uit opvallend veel cabaretvoorstellingen. Van bewezen tot opkomend talent en van muzikaal tot maatschappijkritisch cabaret. En dat allemaal in Alphen! Zin om wat nieuws te proberen? Maak kennis met Beth & Flo of Janneke de Bijl!

Advertorial theater 19 okt. 2022 14:16

Alphen aan den Rijn gaat lachend het jaar uit

Voor het eerst in de geschiedenis is er iemand die meer dan tien keer De Oudejaarsconference op nationale tv doet. Cabaretier Guido Weijers breekt daarmee een record! Op woensdag 26 oktober komt hij naar Theater Castellum te Alphen aan den Rijn om zijn nieuwe grappen en scherpe humor alvast te try-outen.

Advertorial theater 2 okt. 2022 14:45

Superjuffie vliegt naar Theater Castellum

Woensdag 5 oktober is het de Dag van de Leraar. Castellum heeft een wel heel bijzondere juf die naar het theater komt vliegen, namelijk Superjuffie.

Advertorial theater 28 sep. 2022 14:18

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

Advertorial theater 22 sep. 2022 14:18

Castellum breidt aanbod Theater met Tolk uit

Zaterdag 24 september is het Internationale Dag van de Gebarentaal. Een perfect moment om bekend te maken dat het aanbod van theatervoorstellingen met gebarentolk in seizoen 22/23 is uitgebreid. 

Advertorial theater 21 sep. 2022 13:19

Toneelvoorstelling over dementie in Castellum

Met ‘Je kunt me gerust een geheim vertellen’ gaat theatermaker Madeleine Matzer op zoek naar antwoorden op de vele vragen die er bestaan rondom het omgaan met dementie. De muzikale solo is een liefdevolle ode aan haar moeder, gespeeld door Juul Vrijdag. Op dinsdag 18 oktober is de ontroerende, muzikale, troostrijke en grappige voorstelling te zien in Theater Castellum.

Advertorial theater 17 sep. 2022 13:59

Saman Amini’s Integratieplan in Theater Castellum

Na de veelgeprezen voorstellingen ‘A Seat at The Table’, ‘Samenloop van Omstandigheden’ en Nobody Home’ komt theatermaker, performer en muzikant Saman Amini nu met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s Integratieplan laat hij op verschillende wijze zien hoe we omgaan met elkaar in deze multiculturele samenleving.

Advertorial theater 12 sep. 2022 15:10

Gaat Charly Luske in Alphen a/d Rijn uit de kleren voor Story of Robbie Williams?

Samen met zijn zevenkoppige band, onder leiding van Nick Bult, toert Charly Luske dit najaar weer langs de Nederlandse theaters met zijn voorstelling Story of Robbie Williams. Het spraakmakende beeld van Charly - die de iconische foto van Robbie imiteert - roept al voor de voorstelling van start gaat heel wat vragen op… Deze week brengt Robbie Williams tevens zijn 25-jarig jubileumalbum uit. 

Advertorial theater 9 sep. 2022 15:09

Alphen herontdekt Castellum: "Voorverkoop beter dan in 2019"

De voorverkoop voor het theaterseizoen 2022/2023, dat op 15 september begint met een uitverkochte voorstelling van Nick en Simon, is in volle gang. De eerste resultaten zijn bemoedigend: de inwoners van Alphen aan den Rijn hebben hun theater herontdekt en kopen enthousiast kaarten in de volle breedte van het programma van cabaret tot opera en van muziek tot musical en dans. 

theater 9 sep. 2019 10:27

Bed & Breakfast Woubrugge Logies beloond met 4 tulpen

B&B Woubrugge Logies is deze week officieel ingedeeld in de klasse van vier tulpen. Dit is de op één na hoogste kwaliteitsklasse van het Nederlandse classificatiesysteem voor bed & breakfasts. Woubrugge Logiesontving de vier tulpen na een bezoek van een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland.