Voor Kinderen 9 apr. 2021 11:15

Tips voor het ondersteunen én versterken van je kind

In dit blog vertelt Esther Monfils, één van de auteurs van Breinhelden en werkzaam bij De Praktijk4Kids, wat goede hulp voor een kind is. Hulp bieden is namelijk meer dan ondersteunen. Versterken is ook zeer belangrijk. We zijn soms geneigd kinderen of leerlingen dingen uit handen te nemen, de obstakels weg te vegen. Maar is een kind of leerling daarbij gebaat? In dit blog vertelt Esther hierover!

Voor Kinderen 3 apr. 2021 12:43

Kleurplatenactie met een leuke twist!

De afgelopen weken zijn er 51 tekeningen ingeleverd bij Stichting Vakantiespelen Alkemade. Alle kinderen kregen een zakje met lekkere paaschocolade.

Advertorial Voor Kinderen 2 apr. 2021 12:47

Prikkelverwerking – De Praktijk4Kids biedt onderzoek en behandeling

Sensorische informatieverwerking, ook wel prikkelverwerking, is de samenwerking tussen de zintuigen (waar prikkels binnenkomen) en het bewegen/gedrag. Niet alleen het horen, zien, voelen, ruiken en proeven vallen onder de zintuigen, maar ook prikkels ‘in’ het lichaam, namelijk: evenwicht, houding en gevoelens zoals honger, dorst en pijn.

Advertorial Voor Kinderen 24 mrt. 2021 13:51

Tips bij leervertraging - De Praktijk4Kids helpt

In het nieuws wordt geregeld gesproken over de zorgen omtrent de ‘coronageneratie’. Dit betreft de wellicht realistische angst dat er over enkele jaren een gat is in de kennis door de gemiste onderwijstijd gedurende de coronacrisis. 

Advertorial Voor Kinderen 12 mrt. 2021 16:06

Tips voor omgaan met veranderingen - De Praktijk4Kids helpt

Kinderen met autismespectrumstoornis (ASS) hebben vaak meer moeite met veranderingen dan leeftijdsgenoten zonder ontwikkelingsstoornis. Hoe komt dat? En hoe kun je daarmee omgaan? De Praktijk4Kids geeft antwoord op deze vragen en helpt je verder!

Advertorial Voor Kinderen 5 mrt. 2021 13:14

Korting op intelligentieonderzoek – De Praktijk4Kids helpt een handje

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.

Advertorial Voor Kinderen 19 feb. 2021 14:44

Begeleiding óp school – De Praktijk4Kids helpt ook in of buiten de klas

Wat als er een leerling op school vastloopt vanwege het (leren) leren, gedrag, emoties of op sociaal vlak? Het is niet altijd duidelijk wie hier ondersteuning in kan bieden. En moet dit dan op school of thuis plaatsvinden? De Praktijk4Kids helpt je graag verder.

Voor Kinderen 17 feb. 2021 09:14

Schoolkampioenen Voorleeswedstrijd lezen online voor

Ook dit jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd voor alle kinderen van de groepen zeven en acht. Maar liefst 19 basisscholen uit de gemeentes Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop hebben voorrondes georganiseerd en hebben hun ‘schoolkampioen’ aangemeld voor de volgende ronde. Dit keer geen voorrondes in de Bibliotheek, maar online! Alle voorleeskampioenen mochten een filmpje opsturen, waarin ze een fragment uit een kinderboek voorlazen.

Voor Kinderen 8 feb. 2021 17:33

Weer of geen weer, de basisscholen zijn weer geopend

Ondanks het feit dat er dit weekend flink wat sneeuw is gevallen in onze gemeente, gingen de basisscholen vandaag toch echt weer open. De kinderen stonden te popelen om hun klasgenootjes weer te zien en trotseerden de sneeuw.

Advertorial Voor Kinderen 5 feb. 2021 14:24

De Praktijk4Kids biedt een extra handreiking voor kinderen, ouders en scholen

Soms hebben kinderen het moeilijk op school, thuis, of in de omgang met anderen. Ouders en leerkrachten kunnen hier zelf vaak iets in betekenen, maar wat als dit niet genoeg is? Daarvoor is er De Praktijk4Kids. Wij gingen in gesprek met Belinda Herrewijn, eigenaresse van De Praktijk4Kids.

Advertorial Voor Kinderen 22 jan. 2021 11:25

Kindkracht 0/12: De kinderopvang voor kinderen, ouders en medewerkers

Kindkracht 0/12 is een kinderopvang met locaties in Roelofarendsveen, Oude Wetering en Rijpwetering. De hard groeiende organisatie verzorgt professionele babyopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang in een geborgen, sfeervolle omgeving.

Voor Kinderen 25 sep. 2020 16:36

IKC De Lei haalt genoeg geld op voor droomspeelplein

Kristel van Goozen, de 37-jarige directeur van Integraal Kindcentrum (IKC) De Lei in Leimuiden onthulde vandaag, samen met burgemeester Marina van der Velde en de directeur van Kinderopvang Snoopy, het bedrag dat is opgehaald voor het nieuwe speelplein van de basisschool. De leerlingen hebben zo hard hun best gedaan dat de benodigde € 70.000 is behaald!

Voor Kinderen 12 jul. 2020 09:08

Vakantie kinderweek 77 gaat op thuisvakantie

Door de coronaperikelen ziet de speelweek van Vakantie Kinderweek '77 uit Leimuiden er dit jaar anders uit dan anders. Zo zal er dit jaar geen huttenbouw, knutselen in Het Spant en vuurkorvenfestival zijn.