Voor Kinderen 12 nov. 2022 17:08

Sinterklaas is in Kaag en Braassem

Zaterdagmiddag heeft sinterklaas voet aan land gezet in Kaag en Braassem. Nadat hij eerder om 12.00u in Hellevoetsluis aankwam, was het om 15.00u de beurt aan Roelofarendsveen.

Voor Kinderen 9 nov. 2022 15:38

Sinterklaasintochten in Kaag en Braassem

Afgelopen maandag is het sinterklaasjournaal weer begonnen. Sint en de pieten zijn weer onderweg naar Nederland. Aanstaande zaterdag komt hij aan in Hellevoetsluis. Daarna komt de goedheiligman richting Kaag en Braassem.

Voor Kinderen 2 nov. 2022 19:27

Sinterklaasintocht Roelofarendsveen

Op 12 november komt sinterklaas aan in Nederland. Een paar uur later is de goedheiligman in Roelofarendsveen. Dit keer niet bij het haventje, maar bij het muziekcentrum start Sint zijn tocht door het dorp. Hoe en waarom leest u in de onderstaande brief van de Sint.

Voor Kinderen 6 aug. 2022 18:58

Nog volop zomeractiviteiten voor kinderen

De laatste twee weken van de zomervakantie gaan in en  dat betekend dat er weer volop activiteiten voor de leerlingen van de basisscholen zijn. Onder andere de speelweken van Woutje Brugge en de Vakantie Kinderweek ’77 komen er nog aan.

Advertorial Voor Kinderen 25 jul. 2022 14:22

Allereerste stop-motionfilm van Nederlandse bodem in Bioscoop Castellum

Knor is de eerste lange Nederlandse stop-motionfilm ooit gemaakt. Regisseur Mascha Halberstad werkte maar liefst 7,5 jaar aan de familiefilm, gebaseerd op het boek De Wraak van Knor van Tosca Menten. De film werd gelanceerd op grote filmfestivals en gaat in meer dan vijftien landen uitkomen. Knor is nu te zien in Bioscoop Castellum.

Advertorial Voor Kinderen 11 apr. 2022 14:37

Kids Weekend op 16 en 17 april in Bioscoop Castellum

In het paasweekend staat er van alles te gebeuren in Bioscoop Castellum tijdens het Kids Weekend. De nieuwe film De Piraten van Hiernaast: De Ninja's van de Overkant (6+) en diverse andere kinderfilms staan op het programma.

Advertorial Voor Kinderen 28 mrt. 2022 14:36

Een houtje-touwtje western spektakel: Lucky Luuk (4+)

Lucky Luuk is een kindvriendelijke Lage Landen western van de makers van De Gruffalo en De Waanzinnige Boomhut. De beroemde stripreeks Lucky Luke diende als inspiratiebron. Op zaterdag 9 april is deze familievoorstelling te zien in Theater Castellum.

Advertorial Voor Kinderen 12 dec. 2021 12:43

Meisjes met autisme

Onlangs verscheen er een artikel vanuit De Praktijk4Kids over het vaststellen van ADHD bij meisjes. Dit wordt vaak later vastgesteld in vergelijking met jongens, omdat meisjes ander gedrag vertonen dan jongens. ADHD is echter niet het enige dat soms moeilijker te constateren is bij meisjes. Dit geldt namelijk ook voor Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

Advertorial Voor Kinderen 3 dec. 2021 13:43

Belangrijke bouwsteen in de ontwikkeling van kinderen: reflexintegratie

Reflexintegratie is een nog relatief onbekend onderwerp in de hulpverlening, maar zeker niet onbelangrijk. Bij De Praktijk4Kids wordt behandeling aangeboden op het gebied van reflexintegratie. In deze blog word je meegenomen in wat reflexintegratie inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe je ermee aan de slag kunt.

Advertorial Voor Kinderen 12 nov. 2021 15:42

Hoe overleef je het voortgezet onderwijs met een leerprobleem?

De scholen zijn alweer even begonnen. Voor alle groep 8-ers is dit een bijzonder jaar. Zij laten straks de basisschool achter zich en gaan beginnen aan de grote uitdaging van het Voortgezet Onderwijs. Dat is best heel spannend en niet alleen voor het kind zelf.

Advertorial Voor Kinderen 29 okt. 2021 15:10

ADHD bij meisjes

ADHD is niet alleen de hele dag in de weer zijn, op de banken springen en altijd voor de beurt praten. Er bestaat namelijk ook de vorm ADHD zonder de H van hyperactiviteit, namelijk het overwegend onoplettende type.

Advertorial Voor Kinderen 22 okt. 2021 15:10

Prematuren/couveusekinderen en prikkelverwerking

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby? Onder andere de prikkelverwerking kan erdoor verstoord raken.

Advertorial Voor Kinderen 15 okt. 2021 14:42

EMDR, behandeling bij trauma en angst – De Praktijk4Kids helpt

Bij De Praktijk4Kids worden veel kinderen geholpen met behulp van EMDR. EMDR is een behandelmethode die vooral wordt toegepast bij trauma, maar ook bij andere klachten zoals angsten. In deze blog lees je wanneer er gebruik gemaakt kan worden van EMDR en wat het precies inhoudt.

Voor Kinderen 13 okt. 2021 15:10

Park de Lei feestelijk geopend

Woensdagmiddag heeft wethouder Yvonne Peters samen met kinderen van IKC De Lei officieel het naastgelegen Park de Lei geopend. “Er is niets mooiers dan buiten spelende kinderen”, verzuchtte de wethouder.

Advertorial Voor Kinderen 22 sep. 2021 15:41

Lichaam betrekken bij behandeling binnen de jeugdhulpverlening

Er komt steeds meer aandacht voor het betrekken van het lichaam bij behandelingen binnen de hulpverlening. Niet alleen meer praten of uit een werkboek werken tijdens behandeling, maar ook doen met het lichaam. Op deze manier komt een meer integrale behandeling tot stand en kunnen soms patronen worden doorbroken die al jarenlang gaande zijn. In deze blog wordt stilgestaan bij hoe De Praktijk4Kids het lichaam integreert in behandelingen en waarom!

Advertorial Voor Kinderen 18 sep. 2021 12:46

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Voor Kinderen 17 sep. 2021 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Advertorial Voor Kinderen 27 aug. 2021 15:22

Misofonie groepstraining 12-18 jaar

Heeft jouw zoon/dochter last van misofonie? Misofonie, letterlijk geluidshaat, uit zich vaak in heftige gevoelens van bijvoorbeeld boosheid of walging bij het horen van geluiden die andere mensen maken. Vaak zijn eetgeluiden triggers, maar ook neusgeluiden, keelgeluiden en tikgeluiden zijn voorbeelden van triggers. Het dagelijks leven kan er zo erg onder lijden, dat er behandeling nodig is. Bij de Praktijk4Kids wordt deze behandeling aangeboden door orthopedagoog Kayleigh Hillebrand.

Advertorial Voor Kinderen 18 aug. 2021 15:22

Gevoelens en gedachten omzetten in Brain Blocks

Bij De Praktijk4Kids maken we gebruik van de interventie Brain Blocks. Het is een middel om de cliënt uit te nodigen om tot ontwikkeling te komen. De interventie wordt ingezet bij psychoeducatie voor verschillende stoornissen, maar ook als reflectiemiddel. Middels Brain Blocks krijgen cliënten stapsgewijs meer inzicht in zowel de eigen gevoelens en gedachten als die van anderen. Kinderen, jongeren en volwassenen worden uitgenodigd om hun gevoelens en gedachten te verbeelden door middel van gekleurde blokken, cilinders, bruggen en ballen.

Advertorial Voor Kinderen 13 aug. 2021 12:34

Waarom alertheid zo belangrijk is voor het leren en ontwikkelen

Om kinderen goed tot leren, spel, ontwikkelen en participeren te laten komen, is het belangrijk dat ze voldoende ‘aanstaan’. Dat ‘aanstaan’ gaat over hoe alert ze zijn. Een optimale alertheid is ontzettend belangrijk voor zowel thuis als het onderwijs, want daarmee komen kinderen tot concentratie, doelgericht bewegen en activiteiten. In deze blog zal Kayleigh Hillebrand, orthopedagoog en sensorisch integratie therapeut, uitleggen wat alertheid is, hoe je deze kunt beïnvloeden en waarom de alertheid vooral bij prematuren een probleem kan zijn.

Blog Voor Kinderen 5 aug. 2021 17:18

Geheugenproblematiek (in het onderwijs)

Hoe zit het geheugen in elkaar en welke rol speelt geheugen in het onderwijs? De Praktijk4Kids legt het je uit en geeft tips voor het versterken van het geheugen.