Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:57

Rekenen en probleemoplossend vermogen bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Probleemoplossend vermogen gaat om het herkennen van een probleem, vaardigheden hebben om met problemen om te gaan, vaardigheden hebben om oplossingen te bedenken en uiteindelijk het kiezen van de beste oplossing. Probleemoplossend vermogen speelt een belangrijke rol bij het rekenen. Stagiaire bij De Praktijk4Kids, Mirjam van Zanten, heeft hier onderzoek naar gedaan in het kader van haar afstuderen aan de Universiteit van Utrecht.

Advertorial Voor Kinderen 23 jul. 2021 12:16

Tips voor het versterken van een groeimindset bij kinderen - De Praktijk4Kids helpt

‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’’ is een welbekende quote van Pippi Langkous. Hoewel dit geen garantie geeft voor succes of groei, geeft deze mindset je wel geloof om nieuwe dingen te gaan leren. Bij De Praktijk4Kids worden veel kinderen geholpen met het ontwikkelen van een groeimindset. In deze blog lees je wat dit is en wat De Praktijk4Kids, maar ook jijzelf, hierbij voor het kind kunt betekenen.

Advertorial Voor Kinderen 16 jul. 2021 13:41

Beweegchallenge: Bruisend Brein daagt je uit!

Vind je ook dat je meer moet bewegen? Kom van je stoel, letterlijk! Uit de winterstand en in de zomerstand; ons lijf moet weer worden aangezet. Vaak wordt aan de sportschool gedacht en dan zakt de moed je wellicht in de schoenen, maar wist je dat natuurlijk bewegen ook een belangrijke rol speelt bij een gezonder leven?

Advertorial Voor Kinderen 9 jul. 2021 13:10

Brede kijk op hoogbegaafdheid

Er zijn geen algemeen geldende, strakke criteria voor hoogbegaafdheid. Vaak wordt aangehouden dat een kind een intelligentie van minimaal 130 moet hebben. Er kan dan echter veel over het hoofd gezien worden.

Advertorial Voor Kinderen 4 jul. 2021 15:52

Mijn kind heeft een lagere verwerkingssnelheid. Wat betekent dat?

Een lagere verwerkingssnelheid kan op verschillende manieren worden opgemerkt. Soms blijkt aan de hand van een intelligentietest dat er sprake is van een lage cognitieve verwerkingssnelheid, maar een ouder of leerkracht kan ook opmerken dat een kind langzamer werkt dan klas- of leeftijdsgenoten. Ook kan het opvallen dat een kind niks op tijd af krijgt. Hoe komt dat? En hoe kan daarmee omgegaan worden? De Praktijk4kids geeft antwoord op deze vragen en helpt!

Advertorial Voor Kinderen 25 jun. 2021 12:00

Tips voor het versterken van de impulscontrole bij kinderen – De Praktijk4Kids helpt

Eerst nadenken en dan pas doen. Een handig voornemen, maar voor kinderen vaak knap lastig. Ze hebben al iets gezegd of gedaan voordat ze er goed en wel over hebben nagedacht. Dat kan wel eens leiden tot ingewikkelde situaties, zoals over grenzen gaan of anderen (onbedoeld) kwetsen. Hoe help je kinderen nu om hun impulsen meer onder controle te houden? De Praktijk4Kids helpt!

Advertorial Voor Kinderen 17 jun. 2021 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Advertorial Voor Kinderen 16 jun. 2021 13:33

Jonge kinderen helpen ontspannen door te griefelen – behandeling bij De Praktijk4Kids

Wanneer kinderen al vroeg in hun leven te maken krijgen met (chronische) stress, kan het gebeuren dat deze stress wordt ‘opgeslagen’ in het lichaam. Hierdoor kunnen allerlei systemen ontregeld worden, zich uitend in bijvoorbeeld moeilijk gedrag, emotieregulatieproblemen en/of sociale problemen. In sommige gevallen spelen trauma, gehechtheidsproblemen of ontwikkelingsstoornissen ook nog een rol. Behandeling is dan vaak nodig.

Voor Kinderen 8 jun. 2021 20:30

VAK stopt wandelvierdaagse in ander jasje

Eerder leek het er nog op dat de Stichting Vakantiespelen Alkemade dit jaar geen wandel vierdaagse kon organiseren. Dankzij de versoepelingen en de nodige creativiteit van de vrijwilligers gaat het toch lukken dit jaar een volwaardige vierdaagse te organiseren. Zij het iets anders dan u gewend bent.

Advertorial Voor Kinderen 29 mei 2021 13:04

Relatie tussen lichaam en geest – De Praktijk4Kids helpt

Er wordt steeds meer duidelijk over de relatie tussen het lichaam en mentale klachten. Vanuit De Praktijk4Kids wordt hier dan ook steeds meer op ingespeeld: eerst zorgen dat het lichaam in orde is en dan kijken wat er overblijft in het mentale stukje. Hiermee zet De Praktijk4Kids ook in op preventie van klachten. Belinda Herrewijn, eigenaresse van De Praktijk4Kids, vertelt hier meer over.

Voor Kinderen 21 mei 2021 15:48

Help! Ik heb zoveel huiswerk! Wat nu?

Huiswerk maken... Het kan als zeer lastig worden ervaren. Hoe pak je dit aan? En hoe zorg je ervoor dat je de stof actief verwerkt, zodat je ervan leert?

Advertorial Voor Kinderen 14 mei 2021 15:19

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Voor Kinderen 23 apr. 2021 16:50

Meivakantie boordevol activiteiten voor de jeugd

De meivakantie staat weer voor de deur en daarom heeft Sportbedrijf Kaag en Braassem weer allerlei activiteiten op het programma voor jongeren in de gemeente. Van drum- en dansworkshops tot Archery tag. Er is voor ieder wat wils. 

Advertorial Voor Kinderen 23 apr. 2021 11:22

Probleemoplossend vermogen bij kinderen stimuleren – De Praktijk4Kids helpt

Problemen oplossen is één van de vaardigheden die valt onder de 21st century skills; de overkoepelende naam voor de vaardigheden die van belang zijn om kinderen voor te bereiden op de huidige maatschappij. Maar wat is dat probleemoplossend vermogen eigenlijk?

Voor Kinderen 9 apr. 2021 11:15

Tips voor het ondersteunen én versterken van je kind

In dit blog vertelt Esther Monfils, één van de auteurs van Breinhelden en werkzaam bij De Praktijk4Kids, wat goede hulp voor een kind is. Hulp bieden is namelijk meer dan ondersteunen. Versterken is ook zeer belangrijk. We zijn soms geneigd kinderen of leerlingen dingen uit handen te nemen, de obstakels weg te vegen. Maar is een kind of leerling daarbij gebaat? In dit blog vertelt Esther hierover!

Voor Kinderen 3 apr. 2021 12:43

Kleurplatenactie met een leuke twist!

De afgelopen weken zijn er 51 tekeningen ingeleverd bij Stichting Vakantiespelen Alkemade. Alle kinderen kregen een zakje met lekkere paaschocolade.

Advertorial Voor Kinderen 2 apr. 2021 12:47

Prikkelverwerking – De Praktijk4Kids biedt onderzoek en behandeling

Sensorische informatieverwerking, ook wel prikkelverwerking, is de samenwerking tussen de zintuigen (waar prikkels binnenkomen) en het bewegen/gedrag. Niet alleen het horen, zien, voelen, ruiken en proeven vallen onder de zintuigen, maar ook prikkels ‘in’ het lichaam, namelijk: evenwicht, houding en gevoelens zoals honger, dorst en pijn.

Advertorial Voor Kinderen 24 mrt. 2021 13:51

Tips bij leervertraging - De Praktijk4Kids helpt

In het nieuws wordt geregeld gesproken over de zorgen omtrent de ‘coronageneratie’. Dit betreft de wellicht realistische angst dat er over enkele jaren een gat is in de kennis door de gemiste onderwijstijd gedurende de coronacrisis. 

Advertorial Voor Kinderen 12 mrt. 2021 16:06

Tips voor omgaan met veranderingen - De Praktijk4Kids helpt

Kinderen met autismespectrumstoornis (ASS) hebben vaak meer moeite met veranderingen dan leeftijdsgenoten zonder ontwikkelingsstoornis. Hoe komt dat? En hoe kun je daarmee omgaan? De Praktijk4Kids geeft antwoord op deze vragen en helpt je verder!

Advertorial Voor Kinderen 5 mrt. 2021 13:14

Korting op intelligentieonderzoek – De Praktijk4Kids helpt een handje

Kom je er niet uit wat het niveau voor de middelbare school voor je kind moet worden? Is er sprake van leervertraging- of versnelling? Lijkt je kind over- of ondervraagd te worden op school of thuis? Intelligentieonderzoek kan in deze gevallen ondersteunend zijn.

Advertorial Voor Kinderen 19 feb. 2021 14:44

Begeleiding óp school – De Praktijk4Kids helpt ook in of buiten de klas

Wat als er een leerling op school vastloopt vanwege het (leren) leren, gedrag, emoties of op sociaal vlak? Het is niet altijd duidelijk wie hier ondersteuning in kan bieden. En moet dit dan op school of thuis plaatsvinden? De Praktijk4Kids helpt je graag verder.

Voor Kinderen 17 feb. 2021 09:14

Schoolkampioenen Voorleeswedstrijd lezen online voor

Ook dit jaar wordt de Nationale Voorleeswedstrijd georganiseerd voor alle kinderen van de groepen zeven en acht. Maar liefst 19 basisscholen uit de gemeentes Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop hebben voorrondes georganiseerd en hebben hun ‘schoolkampioen’ aangemeld voor de volgende ronde. Dit keer geen voorrondes in de Bibliotheek, maar online! Alle voorleeskampioenen mochten een filmpje opsturen, waarin ze een fragment uit een kinderboek voorlazen.