Wonen en bouwen 18 nov. 2022 17:01

Wethouder Kistemaker opent tiny forest in Hoogmade

Op dinsdag 22 november 2022 opent wethouder Dolf Kistemaker de derde tiny forest in de gemeente Kaag en Braassem. Dit ‘mini-bos’ komt in Hoogmade. Eerder is al eentje geopend in Leimuiden en in Rijnsaterwoude. "In de loop van de jaren hopen wij in iedere dorpskern van onze gemeente een tiny forest te openen", laat de gemeente weten.

Advertorial Wonen en bouwen 4 jul. 2022 15:10

Nieuwe Rede: uniek wonen tussen water en polder

Wonen te midden van de natuur en omringd door water? Het kan in het unieke, eigentijdse nieuwbouwproject Nieuwe Rede in Leimuiden. Naast de unieke ligging tussen water en polder zijn alle woningen stuk voor stuk bijzonder comfortabel, flexibel indeelbaar en toekomstbestendig. Bovendien zijn er nog enkele woningen beschikbaar. Lees snel verder en ontdek de unieke plek en het woningaanbod.

Wonen en bouwen 29 jun. 2022 14:48

Appartementencomplex MeerWonen feestelijk opgeleverd

Het project van MeerWonen in Westend in Roelofarendsveen is afgerond. Op 23, 24 en 27 juni zijn de sleutels van de 60 energieneutrale woningen aan de huurders overhandigd. Een feestelijk moment voor alle betrokken partijen. Zowel senioren als starters verhuizen de komende tijd naar hun nieuwe stek.

Wonen en bouwen 30 mei 2022 14:30

Tweede Kamer geeft groen licht voor woningbouw in de Gnephoek

Woningbouw in de Gnephoek, de polder tussen Alphen aan den Rijn, Woubrugge en Koudekerk. Toen woonminister Hugo de Jonge onlangs op werkbezoek was in Alphen aan den Rijn gaf hij al aan eind dit jaar duidelijkheid te willen over de haalbaarheid van de bouwplannen. De Tweede Kamer liet vorige week met een motie zien voorstander te zijn.

Wonen en bouwen 22 apr. 2022 14:53

Feestelijk moment op de Kolk

Het was een mooie dag afgelopen woensdag voor een feestelijk momentje op de Kolk in Oud Ade. Dat hadden de aanstaande bewoners ook wel verdiend na de lange periode die voorafging aan deze eerste bijeenkomst op de bouwlocatie.

Wonen en bouwen 20 apr. 2022 14:48

MeerWonen in de top 50 duurzaamste woningcorporaties

Onderzoeksbureau Republiq heeft de top 50 best presterende woningcorporaties op het gebied van duurzaamheid op een rij gezet. De Kaagse stichting MeerWonen staat op plek 13 in deze lijst.

Wonen en bouwen 1 mrt. 2022 09:44

Samenwerking zorgt voor mooie toekomst Ignatiusschool

Na een aantal jaren van onderzoeken, gesprekken, plannen beoordelen en afwegingen maken is nu een prachtige invulling gevonden voor de oude Ignatiusschool aan het Noordeinde 240 in Roelofarendsveen. De gemeente Kaag en Braassem, Muziekcentrum Liefde voor Harmonie en Johlex Bouw hebben de overeenkomst getekend.

Wonen en bouwen 8 feb. 2022 15:52

Bouw 20 sociale huurappartementen Aan de Braassem van start

Dat Kaag en Braassem tot de koplopers in de regio behoort wat huizen bouwen betreft, wordt vandaag nog eens kracht bijgezet. Met de eerste paal die is geslagen voor de bouw van 20 appartementen, gaat twee weken na de laatste start bouw in Roelofarendsveen alweer het volgende project van start.

Wonen en bouwen 28 jan. 2022 14:13

Startsein bouw 40 eengezinswoningen in Roelofarendsveen

Deze week is de eerste paal geslagen voor de bouw van 40 eengezinswoningen in project Aan de Braassem in Roelofarendsveen. In opdracht van MeerWonen realiseert Bouwmaatschappij Verwelius de bouw van deze woningen, die heel hard nodig zijn in deze wooncrisis. Naar verwachting worden deze woningen begin 2023 opgeleverd.

Wonen en bouwen 12 jan. 2022 11:34

Gemeente zoekt geschikte locatie voor twee bijzondere woonplekken

Vanaf 2023 is de gemeente Kaag en Braassem verantwoordelijk voor de taken met betrekking tot de Maatschappelijke Zorg. Om per 2023 klaar te zijn voor deze taken en doelgroepen is de gemeente de laatste jaren druk bezig met verschillende voorbereidingen. Ze hebben daarom afgesproken in de regio om voor 2023 prikkelarme woonvormen te realiseren. 

Wonen en bouwen 23 dec. 2021 11:20

Denkt u mee over een locatie voor twee bijzondere woonplekken?

Op dit moment is de gemeente Kaag en Braassem druk bezig met het zoeken naar een geschikte locatie voor twee bijzondere woonplekken. Plekken die geschikt zijn voor inwoners met behoefte aan een prikkelarme omgeving. Denkt u mee?

Wonen en bouwen 10 nov. 2021 11:50

Nieuwe locatie Bibliotheek in Roelofarendsveen

De Bibliotheek in Roelofarendsveen gaat verhuizen naar de nieuwe Tech Campus ‘De School’, voorheen het Bonaventuracollege. Hiermee krijgt deze vestiging van Bibliotheek Rijn en Venen een goede, toekomstbestendige locatie waar ook ruimte is voor cursussen en andere activiteiten.

Wonen en bouwen 4 nov. 2021 13:46

Ontwikkelingen voormalig gemeentehuis Rijnsaterwoude krijgen vorm

De gemeente Kaag en Braassem heeft op 16 november 2020 Bolton Renovatie b.v. opdracht gegeven tot het transformeren van het voormalig gemeentehuis aan de Herenweg in Rijnsaterwoude. Het voormalig gemeentehuis stamt uit 1995 en wordt momenteel verbouwd tot 15 appartementen en een Integraal Kind Centrum. Van de 15 appartementen worden er 7 in de sociale huursector gerealiseerd.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 14:29

Westend: appartementencomplex MeerWonen bereikt hoogste punt

Het gaat vlot met de bouw van het appartementencomplex van MeerWonen in Roelofarendsveen. Na de start december vorig jaar, is nu het hoogste punt bereikt. Dit moment is met drie grote en vooral ook lekkere taarten gevierd door de harde werkers van Heembouw. Zoals het er nu naar uitziet worden de 60 duurzame sociale huurappartementen, die verdeeld zijn over 2 gebouwen, in het 2e kwartaal van volgend jaar opgeleverd.

Wonen en bouwen 24 sep. 2021 11:54

20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes bij Elzenhof Woubrugge

Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd.

Advertorial Wonen en bouwen 18 jun. 2021 14:55

Kast&Zo heeft het

Andrea Mollema is trotse eigenaar van Kast&Zo. Kast&Zo is gevestigd op De Werf, dé creatieve hotspot van Alphen aan den Rijn! Waarom ze zo trots is legt ze in dit artikel uit.