Intochten Sinterklaas afgelast in Kaag en Braassem

Eerder werd al bekend dat er de sinterklaasoptocht in Woubrugge dit jaar niet meer door ging. Nu meldt de gemeente dat er in de hele gemeente Kaag en Braassem geen sinterklaasintocht komt.

Door het coronavirus is het niet mogelijk de intocht op een veilige en verantwoorde manier te vieren. Daarom is burgemeester Marina van der Velde genoodzaakt om de kinderfeestdag af te lassen.

Sinds 1888 komt de sint en zijn pieten al per boot aan in Nederland. Dit jaar zouden de kinderen de sint op 14 en 22 november onthalen. Helaas gaat de intocht dit jaar niet door. 


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 16:34

Arbeidsmigranten mogen hun intrek nemen in zeilschool De Kaag

In het winterseizoen, van 1 november 2020 tot 1 april 2021, vangt zeilschool De Kaag arbeidsmigranten op. Burgemeester en wethouders van de gemeente Kaag en Braassem verstrekten vorige week een vergunning om de migranten in het aangrenzende pand van de zeilschool te vestigen. De vergunning zal eerst twee seizoenen worden getest.

Politiek vandaag 14:31

D66 lanceert krachtige organisatie met oog op verkiezingen

De D66-afdelingen Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem en Nieuwkoop gaan sinds woensdag 25 november samen verder als D66 Groene Hart. De reden voor de samenvoeging is een behoefte aan meer slagkracht in de regio, wat betreft D66 speerpunten waaronder duurzaamheid, onderwijs en klimaat. 

Wonen en bouwen gisteren 17:23

Sloop voormalig café ’t Lage Land van start

Woensdag 18 november zijn de sloopwerkzaamheden van café ’t Lage Land in Oud Ade van start gegaan. De slopers zijn begonnen met de achterkant van het pand om zo naar voren te werken. Op de locatie aan de Leidseweg worden tien appartementen gerealiseerd.