Invulling IKC Woubrugge laat nog even op zich wachten

Het Integraal Kindcentrum (IKC) in Woubrugge, hoe gaat die eruit komen te zien? Dat wordt komende zomer besloten.

De bedoeling is vooralsnog dat het IKC een buitenschoolse opvang, een kinderopvang en peuterspeelzaal bevat. Echter moet er eerst budget beschikbaar zijn, voordat er een dergelijk kindcentrum ingevuld en gerealiseerd kan worden. 

De verwachting is dat er wordt gekozen voor nieuwbouw, omdat dat kostentechnisch het beste uit zou komen. Ook zijn de twee huidige basisscholen, De Kinderkring en Esselyckerwoude, ruim veertig jaar oud en toe aan vervanging. Eerder leek het nog alsof de IKC in Woubrugge steeds lager op de priotiteitenlijst van burgemeester en wethouders kwam te staan, maar na boze brieven van betrokkenen over de status van de huidige gebouden, is het plan eindelijk in werking gezet. 

De IKC in Woubrugge wordt gerealiseerd op de plek van de Kinderkring.


Meer nieuws

Overige vandaag 13:09

Toch een Klein beetje corso gevoel!

Hoewel er ook dit jaar geen corso was, weet je eigenlijk wel dat er toch "iets" gaat gebeuren. Zo kwam het dat er in veel tuinen alweer vroeg mensen zaten te wachten op wat misschien komen zou. Ze werden op hun wenken bediend.

Advertorial Voor Kinderen vandaag 12:46

Negatief zelfbeeld bij kinderen – De Praktijk4Kids geeft tips

Door ervaringen en gebeurtenissen in ons leven vormen we een zelfbeeld. Hoe we om zijn gegaan met ervaringen en gebeurtenissen speelt daarbij een belangrijke rol. Sommige kinderen hebben een negatief zelfbeeld. Dit zelfbeeld is ontstaan na een reeks van faalervaringen of andere nare gebeurtenissen. Er is dan sprake van een negatieve beleving van de eigen persoon.

Overige gisteren 21:07

Tjonge jonge, wat hebbe wai dit gemist

Vrijdagmiddag was het feest aan de Sotaweg in Roelofarendsveen. Na een jaar van afwezigheid ging het senioren schuurfeest weer los. Een ding was snel duidelijk. De senioren hadden er zin in. 

Voor Kinderen gisteren 18:03

Verrassingstocht

Ook de verrassingstocht was dit jaar anders dan anders. Om te beginnen kreeg je de route niet op papier, maar via een QR code. Ook waren er twee startpunten, namelijk 't Veen eten & drinken en Sportvereniging EMM21.

Overige gisteren 12:13

Zonnige ballonnenoptocht begin van mooie kermisvrijdag

Eén van de optochten die wel door kan gaan was de ballonnenoptocht. Zij het met enige restricties. Zo mochten beide groepen niet bij elkaar uitkomen. Vandaar dat de ene groep op de Leliestraat en de andere op de Gerberastraat eindigde.

Overige gisteren 08:49

Gezellige eerste kermisavond

Donderdagavond om 19.30u opende de deuren van de Veense Kermis 2021. Niet via het tunneltje, alleen via EMM. Zo konden de aanwezigen geteld worden zodat het maximum aantal bezoekers niet overschreden werd.