Inwoners Buitenkaag hebben kritiek op parkeerbeleid van Van Lent

De inwoners van Buitenkaag, een dorp gelegen in de gemeente Haarlemmermeer, leveren kritiek op het parkeerbeleid van Royal Van Lent Shipyard. De inwoners van Buitenkaag hebben overlast van werknemers van de scheepswerf op Kaageiland. Zij parkeren hun auto namelijk op een parkeerterrein in Buitenkaag om vanaf daar met de pont naar hun werk te varen.

Eerder bouwde de gemeente Haarlemmermeer al een parkeerterrein om overlast terug te dringen. Maar nu er nog altijd overlast is, wil de gemeente een extra parkeerterrein openen. Dit nieuws viel bij de inwoners van Buitenkaag in het verkeerde keelgat. "We zijn een parkeerterrein met woningen voor de firma Van Lent", vertelt Menno Hegeman, woordvoerder van 'Parkeergroep Buitenkaag' aan NHnieuws.  "Het probleem ligt in een andere gemeente, in een andere provincie en het wordt hiernaartoe geschoven", vertelt een andere vrouw uit Buitenkaag.

De tweede parkeerplaats is moet een tijdelijke oplossing worden van maximaal vijf jaar. Bovendien worden er in april 2021 blauwe zones ingevoerd in het dorp.

Niet alleen parkeeroverlast

De inwoners van Buitenkaag claimen naast de parkeeroverlast zich ook te ergeren aan het personeel van Van Lent zelf. Volgens de inwoners maken de werknemers, die door hun wisselende diensten ’s avonds laat nog door het dorp lopen, veel overlast. Er komen onder ander klachten binnen van luidde muziek en rondslingerende vuilnis.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.