Google Street View

Inwoners uit Alphen Noord gaan regelmatig in de fout op de Vierambachtsweg in Woubrugge

Tussen Woubrugge en Alphen ligt de Vierambachtsweg. Op die weg geldt een gesloten verklaring voor motorvoertuigen met meer dan twee wielen op bepaalde tijdstippen. Hier wordt echter niet altijd gehoor aan gegeven.

Al jaren geldt dat motorvoertuigen met meer dan twee wielen op bepaalde tijdstippen doordeweeks niet welkom zijn op de Vierambachtsweg. “In de ochtend tussen 07:00 en 09:00 uur mag je vanuit Alphen niet naar Woubrugge en in de middag tussen 16:00 en 18:30 uur niet vanaf Woubrugge naar Alphen rijden”, aldus de wijkagenten van Alphen Noord. “Dit is natuurlijk niet zonder reden bedacht en gezien al het fietsverkeer nog steeds nodig.”

Er wordt momenteel weer volop gecontroleerd op de Vierambachtsweg om te kijken of bestuurders zich aan de regel houden. Wat blijkt? Veruit de meeste overtreders die over de weg rijden, komen uit Alphen Noord. “Het gaat om 95 procent van de overtreders.” Zij vragen Alphenaren om extra goed op te letten, zodat fietsers en inwoners uit Woubrugge er geen last van hebben.

Ze maken het extra makkelijk door een geheugensteuntje te geven: “Denk aan alle jongeren die vanuit de gemeente Kaag en Braassem in de ochtend naar school fietsen en in de middag weer terug moeten. Dus met je voertuig in de stroming meerijden mag, maar er niet tegenin.” Rijd je toch op de weg op momenten dat dat niet mag? Dan riskeer je een boete van € 109.


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.