Google Street View

Inwoners uit Alphen Noord gaan regelmatig in de fout op de Vierambachtsweg in Woubrugge

Tussen Woubrugge en Alphen ligt de Vierambachtsweg. Op die weg geldt een gesloten verklaring voor motorvoertuigen met meer dan twee wielen op bepaalde tijdstippen. Hier wordt echter niet altijd gehoor aan gegeven.

Al jaren geldt dat motorvoertuigen met meer dan twee wielen op bepaalde tijdstippen doordeweeks niet welkom zijn op de Vierambachtsweg. “In de ochtend tussen 07:00 en 09:00 uur mag je vanuit Alphen niet naar Woubrugge en in de middag tussen 16:00 en 18:30 uur niet vanaf Woubrugge naar Alphen rijden”, aldus de wijkagenten van Alphen Noord. “Dit is natuurlijk niet zonder reden bedacht en gezien al het fietsverkeer nog steeds nodig.”

Er wordt momenteel weer volop gecontroleerd op de Vierambachtsweg om te kijken of bestuurders zich aan de regel houden. Wat blijkt? Veruit de meeste overtreders die over de weg rijden, komen uit Alphen Noord. “Het gaat om 95 procent van de overtreders.” Zij vragen Alphenaren om extra goed op te letten, zodat fietsers en inwoners uit Woubrugge er geen last van hebben.

Ze maken het extra makkelijk door een geheugensteuntje te geven: “Denk aan alle jongeren die vanuit de gemeente Kaag en Braassem in de ochtend naar school fietsen en in de middag weer terug moeten. Dus met je voertuig in de stroming meerijden mag, maar er niet tegenin.” Rijd je toch op de weg op momenten dat dat niet mag? Dan riskeer je een boete van € 109.


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen 22 okt. 2021 15:10

Prematuren/couveusekinderen en prikkelverwerking

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby? Onder andere de prikkelverwerking kan erdoor verstoord raken.

Overige 22 okt. 2021 12:00

BoerenLeidse scoort hoog in regionale kaaskeuring

Na een jaar corona-onderbreking werd donderdag 21 oktober in Zoeterwoude weer de jaarlijkse Rondom Leiden kaaskeuring gehouden. Dit jaar werd de familie Kwakernaak uit Oud Ade uitgeroepen tot beste zelfkazers uit de Leidse regio. Met een zeer hoge score voor hun jonge Boeren Leidse én hun belegen Boeren Leidse kaas wonnen zij de wisseltrofee, het Leidse kaasmeisje. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 21 okt. 2021 16:38

Prikken zonder afspraak in Leimuiden

Op dinsdag 2 en woensdag 3 november van 13:00 – 19:00 uur in Sporthal Het Spant, Larikslaan 20, kun je zonder afspraak terecht voor een coronavaccinatie.

Overige 21 okt. 2021 15:00

Herkenbare voorstelling over dementie

Samen met Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem organiseert WIJ Presenteert zondagmiddag 7 november de toneelvoorstelling Oploskoffie van Pythia Winia in de Alkeburcht in Roelofarendsveen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Advertorial Winkels 21 okt. 2021 13:24

Opening Woninginrichting-aanhuis.nl

“Op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur gaat onze winkel voor het eerst open”, zegt Bryan Hoogervorst, aan tafel gezeten op een plek, midden in de winkel, waar het op dit moment nog niet erg op een winkel lijkt...