Dennis

Inzameldata oud papier januari

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 9 januari. In het oosten wordt het oud papier op 16 januari opgehaald.

Onder Kaag en Braassem West vallen de kernen Kaag, Nieuwe Wetering, Oud Ade, Oude Wetering, Roelofarendsveen en Rijpwetering. Onder Kaag en Braassem Oost vallen de kernen Bilderdam, Hoogmade, Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge. Oorspronkelijk zou het oud papier in het oosten het eerste weekend van januari worden opgehaald, het papier wordt nu twee weken later opgehaald omdat 2 januari een inhaaldag was voor het gewone huisvuil van Cyclus.

Je kunt oud papier ook in een papiercontainer gooien; het overzicht van papiercontainers vind je op de website van Cyclus (vul je postcode in). Het restafval van deze dorpen wordt maandag 11 januari opgehaald.

Tips

  • Let erop dat je het oud papier op tijd buiten zet. Het ophalen start vanaf 7:30 uur.
  • Oud papier kun je op dezelfde plek aanbieden als het andere afval (restafval, PMD, gft afval).
  • Oud papier moet los worden aangeboden; in een doos of gebundeld. Je kunt oud papier dus niet aanbieden in een oude container of grijze vuilniszak.
  • Het inzamelen van oud papier geldt voor jou als inwoner van de gemeente Kaag en Braassem en niet voor bedrijven/bedrijfsafval.

Inzamelschema

Het oud papier wordt ongeveer één keer per maand ingezameld. Je kan papier oud papier ook in een papiercontainer kwijt. Kijk voor het overzicht van papiercontainers en het inzamelschema in de digitale afvalkalender op www.Cyclusnv.nl (vul jouw postcode in).

De ophaaldagen in de Afvalwijzer-app

Cyclus heeft ook een Afvalwijzer-app. Je kan dan een bericht krijgen wanneer welk afval aan de straat gezet kan worden. Deze is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android), en App Store (iOS Apple).


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.