Dennis

Inzameldata oud papier januari

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 9 januari. In het oosten wordt het oud papier op 16 januari opgehaald.

Onder Kaag en Braassem West vallen de kernen Kaag, Nieuwe Wetering, Oud Ade, Oude Wetering, Roelofarendsveen en Rijpwetering. Onder Kaag en Braassem Oost vallen de kernen Bilderdam, Hoogmade, Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge. Oorspronkelijk zou het oud papier in het oosten het eerste weekend van januari worden opgehaald, het papier wordt nu twee weken later opgehaald omdat 2 januari een inhaaldag was voor het gewone huisvuil van Cyclus.

Je kunt oud papier ook in een papiercontainer gooien; het overzicht van papiercontainers vind je op de website van Cyclus (vul je postcode in). Het restafval van deze dorpen wordt maandag 11 januari opgehaald.

Tips

  • Let erop dat je het oud papier op tijd buiten zet. Het ophalen start vanaf 7:30 uur.
  • Oud papier kun je op dezelfde plek aanbieden als het andere afval (restafval, PMD, gft afval).
  • Oud papier moet los worden aangeboden; in een doos of gebundeld. Je kunt oud papier dus niet aanbieden in een oude container of grijze vuilniszak.
  • Het inzamelen van oud papier geldt voor jou als inwoner van de gemeente Kaag en Braassem en niet voor bedrijven/bedrijfsafval.

Inzamelschema

Het oud papier wordt ongeveer één keer per maand ingezameld. Je kan papier oud papier ook in een papiercontainer kwijt. Kijk voor het overzicht van papiercontainers en het inzamelschema in de digitale afvalkalender op www.Cyclusnv.nl (vul jouw postcode in).

De ophaaldagen in de Afvalwijzer-app

Cyclus heeft ook een Afvalwijzer-app. Je kan dan een bericht krijgen wanneer welk afval aan de straat gezet kan worden. Deze is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android), en App Store (iOS Apple).


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.