Dennis

Inzameldata oud papier januari

Vanaf augustus 2020 haalt Cyclus het oud papier op. De inzameldatum voor oud papier is zaterdag. De eerstvolgende inzameldatum voor het westen van de gemeente is 9 januari. In het oosten wordt het oud papier op 16 januari opgehaald.

Onder Kaag en Braassem West vallen de kernen Kaag, Nieuwe Wetering, Oud Ade, Oude Wetering, Roelofarendsveen en Rijpwetering. Onder Kaag en Braassem Oost vallen de kernen Bilderdam, Hoogmade, Leimuiden, Rijnsaterwoude en Woubrugge. Oorspronkelijk zou het oud papier in het oosten het eerste weekend van januari worden opgehaald, het papier wordt nu twee weken later opgehaald omdat 2 januari een inhaaldag was voor het gewone huisvuil van Cyclus.

Je kunt oud papier ook in een papiercontainer gooien; het overzicht van papiercontainers vind je op de website van Cyclus (vul je postcode in). Het restafval van deze dorpen wordt maandag 11 januari opgehaald.

Tips

  • Let erop dat je het oud papier op tijd buiten zet. Het ophalen start vanaf 7:30 uur.
  • Oud papier kun je op dezelfde plek aanbieden als het andere afval (restafval, PMD, gft afval).
  • Oud papier moet los worden aangeboden; in een doos of gebundeld. Je kunt oud papier dus niet aanbieden in een oude container of grijze vuilniszak.
  • Het inzamelen van oud papier geldt voor jou als inwoner van de gemeente Kaag en Braassem en niet voor bedrijven/bedrijfsafval.

Inzamelschema

Het oud papier wordt ongeveer één keer per maand ingezameld. Je kan papier oud papier ook in een papiercontainer kwijt. Kijk voor het overzicht van papiercontainers en het inzamelschema in de digitale afvalkalender op www.Cyclusnv.nl (vul jouw postcode in).

De ophaaldagen in de Afvalwijzer-app

Cyclus heeft ook een Afvalwijzer-app. Je kan dan een bericht krijgen wanneer welk afval aan de straat gezet kan worden. Deze is gratis te downloaden in de Google Play Store (Android), en App Store (iOS Apple).


Meer nieuws

Evenementen vandaag 09:33

Feestweekgevoel in Leimuiden

De oliebollenkraam in Leimuiden is per vandaag geopend. Vandaag en morgen kunnen mensen vanaf 11:00 uur genieten van de Oudhollandse lekkernijen.

Advertorial Voor Kinderen gisteren 15:38

Yvons Springkussenverhuur: hét adres voor het huren van springkussens

Bij Yvons Springkussenverhuur, gevestigd in Rijpwetering, kan je terecht voor het huren van een springkussen, stormbaan of opblaasfiguur. De producten van Yvons Springkussenverhuur zijn perfect voor alle gelegenheden. Alles om jouw feestje compleet te maken!

Calamiteiten gisteren 08:16

Frontale botsing tussen auto en motor op N207

Op woensdagavond, 16 juni, heeft er rond 19.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de N207 bij Leimuiden. Bij het ongeval is een spookrijder frontaal op een motorrijder geklapt.

Verkeer en vervoer 16 jun. 2021 18:57

Leimuiderbrug weer in storing

Woensdagavond was het weer eens raak op de Leimuiderbrug. De brug staat in storing.

Politie 16 jun. 2021 14:59

25-jarige bestuurder blijkt onder invloed van alcohol en drugs

In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 juni op de Herenweg in Leimuiden, viel een bestuurder op om zijn vreemde rijgedrag. De snelheid van de bolide was van dusdanig dat het politieteam van Kaag en Braassem even poolshoogte nam.