Gemeente Kaag en Braassem

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Rond 20 september zijn de stickers / zakken verspreid in de folderpakketten. Indien u stickers heeft ontvangen dan plakt u de sticker op een plastic zak waarin u het textiel doet.

Buitengebied

Buiten de bebouwde kom worden geen stickers / zakken verspreid en wordt ook niet ingezameld. Huishoudens in het buitengebied kunnen het beste de zakken in de bebouwde kom plaatsen of vooraf het adres aan Sympany doorgeven. Het is mogelijk om de sticker te downloaden op de website van Sympany via: www.sympany.nl/huis-aan-huis-inzameling.

Nieuwe bestemming

Sympany is één van de grootste textielinzamelaars van Nederland en zamelt jaarlijks meer dan 23 miljoen kilo textiel in. Sympany is een organisatie zonder winstoogmerk met als doel al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming te geven. Na het sorteren verkoopt Sympany wat herdraagbaar is, wat overblijft wordt gerecycled. Door beide steeds beter te doen, wordt de textielketen circulair. Sympany investeert in recycling en innovatie zodat van elk stukje stof straks weer iets waardevols gemaakt kan worden. Van poetslap en isolatiemateriaal tot nieuwe garens. Op de website van Sympany vindt u meer informatie over de scheidingsregel, de inzameling en het hergebruik. www.sympany.nl,


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen 22 okt. 2021 15:10

Prematuren/couveusekinderen en prikkelverwerking

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby? Onder andere de prikkelverwerking kan erdoor verstoord raken.

Overige 22 okt. 2021 12:00

BoerenLeidse scoort hoog in regionale kaaskeuring

Na een jaar corona-onderbreking werd donderdag 21 oktober in Zoeterwoude weer de jaarlijkse Rondom Leiden kaaskeuring gehouden. Dit jaar werd de familie Kwakernaak uit Oud Ade uitgeroepen tot beste zelfkazers uit de Leidse regio. Met een zeer hoge score voor hun jonge Boeren Leidse én hun belegen Boeren Leidse kaas wonnen zij de wisseltrofee, het Leidse kaasmeisje. 

Coronacrisis in Kaag en Braassem 21 okt. 2021 16:38

Prikken zonder afspraak in Leimuiden

Op dinsdag 2 en woensdag 3 november van 13:00 – 19:00 uur in Sporthal Het Spant, Larikslaan 20, kun je zonder afspraak terecht voor een coronavaccinatie.

Overige 21 okt. 2021 15:00

Herkenbare voorstelling over dementie

Samen met Dementie Vriendelijk Kaag en Braassem organiseert WIJ Presenteert zondagmiddag 7 november de toneelvoorstelling Oploskoffie van Pythia Winia in de Alkeburcht in Roelofarendsveen. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Advertorial Winkels 21 okt. 2021 13:24

Opening Woninginrichting-aanhuis.nl

“Op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur gaat onze winkel voor het eerst open”, zegt Bryan Hoogervorst, aan tafel gezeten op een plek, midden in de winkel, waar het op dit moment nog niet erg op een winkel lijkt...