Gemeente Kaag en Braassem

Inzameling textiel op donderdag 30 september

Op donderdag 30 september zamelt Sympany huis-aan-huis textiel in. Deze huis-aan-huis inzameling vormt een mooie aanvulling op de inzameling via textielcontainers in de gemeente Kaag en Braassem. Op de dag van de inzameling kunnen de zakken voor 09.00 uur aan de weg worden gezet.

Rond 20 september zijn de stickers / zakken verspreid in de folderpakketten. Indien u stickers heeft ontvangen dan plakt u de sticker op een plastic zak waarin u het textiel doet.

Buitengebied

Buiten de bebouwde kom worden geen stickers / zakken verspreid en wordt ook niet ingezameld. Huishoudens in het buitengebied kunnen het beste de zakken in de bebouwde kom plaatsen of vooraf het adres aan Sympany doorgeven. Het is mogelijk om de sticker te downloaden op de website van Sympany via: www.sympany.nl/huis-aan-huis-inzameling.

Nieuwe bestemming

Sympany is één van de grootste textielinzamelaars van Nederland en zamelt jaarlijks meer dan 23 miljoen kilo textiel in. Sympany is een organisatie zonder winstoogmerk met als doel al het ingezamelde textiel een nieuwe bestemming te geven. Na het sorteren verkoopt Sympany wat herdraagbaar is, wat overblijft wordt gerecycled. Door beide steeds beter te doen, wordt de textielketen circulair. Sympany investeert in recycling en innovatie zodat van elk stukje stof straks weer iets waardevols gemaakt kan worden. Van poetslap en isolatiemateriaal tot nieuwe garens. Op de website van Sympany vindt u meer informatie over de scheidingsregel, de inzameling en het hergebruik. www.sympany.nl,


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.