Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt 117 kinderen in Kaag en Braassem

Sporten, muziekles, zwemmen, dansen. Het lijkt zo normaal dat alle kinderen dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Het Jeugdfonds helpt kinderen in armoede en heeft in het afgelopen jaar voor 117 kinderen in Kaag en Braassem de sport of cultuur betaald.

Het is belangrijk dat kinderen kunnen sporten of iets met kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Door de inzet van het Jeugdfonds kunnen kinderen toch lid worden bij de plaatselijke sportvereniging en cultuurinstelling.

Zwemdiploma behalen vanaf 5 jaar
Naast voetbal, dansen, handbal of tekenen is het ook mogelijk om je zwemdiploma te halen via het Jeugdfonds. In het afgelopen jaar hebben 26 kinderen via het Jeugdfonds mee gedaan aan zwemles. Vanaf januari 2021 kunnen kinderen vanaf 5 jaar een aanvraag voor zwemles doen voor 2 jaar. Zij ontvangen dan een vergoeding voor het behalen van zwemdiploma A en B. Dit wordt ook mede mogelijk gemaakt door Zwembad de Tweesprong, De Driemaster en de lokale fondsen Stichting Langhout-Niesing en de stichting Nico Straathof.

Wethouder Schoonderwoerd (Jeugd) over het jeugdfonds: “In Nederland groeien veel kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een gering inkomen. Kinderen lopen daardoor allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn, want door te sporten of creatief bezig te zijn, ontwikkelt een kind zich beter. Dat is niet alleen belangrijk voor de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin. Dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen kinderen en jongeren uit gezinnen waar weinig geld is wèl sporten, meedoen en zich creatief ontwikkelen. Geen kind buitenspel!”

Aanvraag doen?
Is er thuis geen geld voor sport of cultuur? Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Hier is een intermediair voor nodig. Een intermediair is een leerkracht of professionele hulpverlener, maar het is ook mogelijk om een aanvraag te doen via de Papierwinkel van de Driemaster. Kijk voor meer informatie op:https://jeugdfondssportencultuur.nl/wp-content/uploads/2018/06/Kaag-en-Braassem-intermediairlijst-2.pdf


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.