Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt 117 kinderen in Kaag en Braassem

Sporten, muziekles, zwemmen, dansen. Het lijkt zo normaal dat alle kinderen dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. Het Jeugdfonds helpt kinderen in armoede en heeft in het afgelopen jaar voor 117 kinderen in Kaag en Braassem de sport of cultuur betaald.

Het is belangrijk dat kinderen kunnen sporten of iets met kunst en cultuur kunnen doen. Niet alleen omdat het leuk is, maar omdat het belangrijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Door de inzet van het Jeugdfonds kunnen kinderen toch lid worden bij de plaatselijke sportvereniging en cultuurinstelling.

Zwemdiploma behalen vanaf 5 jaar
Naast voetbal, dansen, handbal of tekenen is het ook mogelijk om je zwemdiploma te halen via het Jeugdfonds. In het afgelopen jaar hebben 26 kinderen via het Jeugdfonds mee gedaan aan zwemles. Vanaf januari 2021 kunnen kinderen vanaf 5 jaar een aanvraag voor zwemles doen voor 2 jaar. Zij ontvangen dan een vergoeding voor het behalen van zwemdiploma A en B. Dit wordt ook mede mogelijk gemaakt door Zwembad de Tweesprong, De Driemaster en de lokale fondsen Stichting Langhout-Niesing en de stichting Nico Straathof.

Wethouder Schoonderwoerd (Jeugd) over het jeugdfonds: “In Nederland groeien veel kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een gering inkomen. Kinderen lopen daardoor allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenoten vanzelfsprekend zijn, want door te sporten of creatief bezig te zijn, ontwikkelt een kind zich beter. Dat is niet alleen belangrijk voor de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin. Dankzij het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen kinderen en jongeren uit gezinnen waar weinig geld is wèl sporten, meedoen en zich creatief ontwikkelen. Geen kind buitenspel!”

Aanvraag doen?
Is er thuis geen geld voor sport of cultuur? Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Hier is een intermediair voor nodig. Een intermediair is een leerkracht of professionele hulpverlener, maar het is ook mogelijk om een aanvraag te doen via de Papierwinkel van de Driemaster. Kijk voor meer informatie op:https://jeugdfondssportencultuur.nl/wp-content/uploads/2018/06/Kaag-en-Braassem-intermediairlijst-2.pdf


Meer nieuws

Overige vandaag 15:43

Molenfoto wint lunch

KAAG EN BRAASSEM - Kaag en Braassem Promotie schreef in het kader van Mei Molenmaand een fotowedstrijd uit en mocht rekenen op bijna tachtig inzendingen. Samen met vertegenwoordiging van de Rijnlandse Molenstichting werden de foto’s op diverse punten beoordeeld.

Overige vandaag 09:15

OVKB houdt eerste live evenement

Kaag en Braassem, OVKB grijpt de versoepelingen van het kabinet aan om het jaarlijkse langste-dag-evenement live te laten plaatsvinden. Het is het eerste live evenement sinds de fusie van ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost, een halfjaar geleden.

Sport gisteren 20:25

One en Only marathon op 11 september

De organisatie van Loopvereniging Plantaris’ One en Only gaat er voor. Niet voor anderhalve meter, maar voor maar liefst 42,195 kilometer loopplezier door het VeenStenenTijdperk. Na een jaar afwezigheid zijn de plannen voor de 19e editie, van de populaire estafette-marathon als start van de kermisweek, weer uit de koelkast gehaald.

Voor Kinderen gisteren 12:12

Geen huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen, wel in Leimuiden

Ondanks de versoepelingen gaan een hoop vakantie evenementen ook dit jaar niet door. Zo heeft de VAK Alkemade aangegeven dat de huttenbouw in Rijpwetering en Roelofarendsveen dit jaar niet doorgaat. In Leimuiden wordt dit jaar wel een huttenbouw gehouden. Zij het in een andere vorm en voor het goede doel.

Politie gisteren 10:59

Auto met schade achtergelaten op N207

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 02.00u trof de politie een zwaar beschadigde auto aan op de busbaan van de N207. Van de inzittende(n) ontbrak elk spoor.

Coronacrisis in Kaag en Braassem 18 jun. 2021 19:46

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.