Ingezonden

Jimmy Nelson bezoekt Veenerick in Roelofarendsveen

Jimmy Nelson brengt bezoek aan Roelofarendsveen Roelofarendsveen – De wereldberoemde fotografisch kunstenaar Jimmy Nelson zal op zaterdagmiddag 29 oktober een bezoek brengen aan Boekhandel Veenerick in Roelofarendsveen.

Tijdens zijn bezoek presenteert en signeert hij zijn nieuwste boek Between the Sea & the Sky. In dit boek portretteert Nelson twintig Nederlandse gemeenschappen in traditionele klederdracht en de omgeving die hen gevormd heeft – van het Zeeuwse Axel tot het Friese Hindeloopen en van Katwijk tot Rijssen.

‘In het voorjaar van 2020 werd reizen plots onmogelijk”, vertelt Nelson over het ontstaan van dit nieuwe boek. In plaats van het vliegtuig pakte Nelson de fiets en reed hij langs vissersdorpen, polderlandschappen en vestingstadjes. “Ik begon me te realiseren dat de Nederlandse traditionele dracht eigenlijk net zo bijzonder is als de culturele uitingen van de Papoea’s of Maasai.’

Jimmy Nelson start zijn bezoek om 12.00 uur met een korte presentatie over zijn laatste project, waarna hij tot 15.00 uur aanwezig is voor signeren en ontmoetingen.

Toegang is vrij, reserveren niet nodig. Meer informatie op www.veenerick.nl


Meer nieuws

Advertorial Maatschappij 30 nov. 2022 13:09

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Sport 28 nov. 2022 12:47

EMM'21 komt goed weg in Voorschoten

Afgelopen zaterdag de wedstrijd in- en tegen Voorschoten, een ploeg met uitschieters naar boven en naar onderen met veel doelpunten.

Overige 26 nov. 2022 11:44

Fietsers gewond bij ongeval Floraweg

Bij een aanrijding tussen twee fietsers zijn zaterdagochtend twee fietsers gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de Floraweg in Roelofarendsveen.

Overige 25 nov. 2022 21:45

Traumahelikopter landt voor gevallen fietser

Vrijdagavond werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen voor een eenzijdig ongeval op de Stationsstraat in Roelofarendsveen. Ter plaatse bleek een fietser te zijn gevallen.