Praktijk4Kids
Advertorial Voor Kinderen

Jonge kinderen helpen ontspannen door te griefelen – behandeling bij De Praktijk4Kids

Wanneer kinderen al vroeg in hun leven te maken krijgen met (chronische) stress, kan het gebeuren dat deze stress wordt ‘opgeslagen’ in het lichaam. Hierdoor kunnen allerlei systemen ontregeld worden, zich uitend in bijvoorbeeld moeilijk gedrag, emotieregulatieproblemen en/of sociale problemen. In sommige gevallen spelen trauma, gehechtheidsproblemen of ontwikkelingsstoornissen ook nog een rol. Behandeling is dan vaak nodig.

Griefelen

Kayleigh Hillebrand, Orthopedagoog bij De Praktijk4Kids, heeft zich hiertoe verdiept in het Griefelen. Deze behandelmethode kan worden toegepast in de behandelingen met kinderen en hun ouders/verzorgers/andere volwassenen. Via het Griefelen komt het kind van spanning naar ontspanning en van onbalans naar balans.

Bij het Griefelen wordt er op een speelse, levendige manier ingezet op het herkennen van lichamelijke gewaarwordingen. Door gewaarwordingen te herkennen, serieus te nemen en vervolgens tools te ontwikkelen om ermee om te gaan of om te zetten in ontspanning, leert het kind zichzelf reguleren. Dit alles gebeurt met een vertrouwde volwassene erbij.

De behandeling beslaat tien sessies en in alle sessies worden het kind en de volwassene meegenomen in de wereld van het dierenbos. In het dierenbos is van alles te leren, ook over het omgaan met lichamelijke gewaarwordingen en emoties. Het kind leert zowel van de dieren uit het dierenbos, als door zelf oefeningen uit te voeren om met de gewaarwordingen om te gaan.

Er is binnen het Griefelprogramma volop aandacht voor de invloed van het lichaam op gedrag. Er wordt gebruik gemaakt van ritmes en herhalende patronen om tot ontspanning te komen, bijvoorbeeld via liedjes en rijmpjes. Er wordt vooral gecommuniceerd via beelden en binnen spel; taal speelt een minder belangrijke rol. Ook wordt er gebruik gemaakt van uitgangspunten van mindfulness, zoals in het hier en nu zijn en stil worden in jezelf.

Contact

Denk je dat het Griefelprogramma past bij jouw kind? Neem gerust eens contact op met karin@depraktijk4kids.nl voor de mogelijkheden. 


Meer nieuws

Politie gisteren 14:50

34 bekeuringen uitgeschreven tijdens verkeerscontroles op N207

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Dit keer was het de beurt aan de N207.

Sport gisteren 11:48

Finaledag Kaag en Braassemcup bij ROAC

Ook dit jaar zal er door voetballend Kaag en Braassem weer gestreden worden om de Kaag en Braassem Cup. De opzet is dit jaar wel anders dan we gewend waren. 

Sport gisteren 07:19

Heemskerk door naar finale

Voor het eerst staat Femke Heemskerk in een individuele olympische finale. De 33-jarige zwemster uit Roelofarendsveen plaatste zich afgelopen nacht met 52,93 seconden als zesde voor de strijd om de medailles op de 100 meter vrije slag. Het was haar op één na beste tijd ooit op die afstand. 

Natuur en recreatie 28 jul. 2021 14:03

Hulp gezocht voor nieuw zwemstrand in Roelofarendsveen/Oude Wetering

Begin dit jaar is er een petitie, georganiseerd door een inwoner uit Roelofarendsveen, gehouden waarin werd opgeroepen om een zwemplek te ontwikkelen. Deze petitie is door 707 inwoners ondertekend. Hieruit heeft het college de conclusie getrokken dat er behoefte is om een nieuwe zwemplek te realiseren die ook geschikt is voor onze jongste inwoners.