Praktijk4Kids
Advertorial Voor Kinderen

Jonge kinderen helpen ontspannen door te griefelen – behandeling bij De Praktijk4Kids

Wanneer kinderen al vroeg in hun leven te maken krijgen met (chronische) stress, kan het gebeuren dat deze stress wordt ‘opgeslagen’ in het lichaam. Hierdoor kunnen allerlei systemen ontregeld worden, zich uitend in bijvoorbeeld moeilijk gedrag, emotieregulatieproblemen en/of sociale problemen. In sommige gevallen spelen trauma, gehechtheidsproblemen of ontwikkelingsstoornissen ook nog een rol. Behandeling is dan vaak nodig.

Griefelen

Kayleigh Hillebrand, Orthopedagoog bij De Praktijk4Kids, heeft zich hiertoe verdiept in het Griefelen. Deze behandelmethode kan worden toegepast in de behandelingen met kinderen en hun ouders/verzorgers/andere volwassenen. Via het Griefelen komt het kind van spanning naar ontspanning en van onbalans naar balans.

Bij het Griefelen wordt er op een speelse, levendige manier ingezet op het herkennen van lichamelijke gewaarwordingen. Door gewaarwordingen te herkennen, serieus te nemen en vervolgens tools te ontwikkelen om ermee om te gaan of om te zetten in ontspanning, leert het kind zichzelf reguleren. Dit alles gebeurt met een vertrouwde volwassene erbij.

De behandeling beslaat tien sessies en in alle sessies worden het kind en de volwassene meegenomen in de wereld van het dierenbos. In het dierenbos is van alles te leren, ook over het omgaan met lichamelijke gewaarwordingen en emoties. Het kind leert zowel van de dieren uit het dierenbos, als door zelf oefeningen uit te voeren om met de gewaarwordingen om te gaan.

Er is binnen het Griefelprogramma volop aandacht voor de invloed van het lichaam op gedrag. Er wordt gebruik gemaakt van ritmes en herhalende patronen om tot ontspanning te komen, bijvoorbeeld via liedjes en rijmpjes. Er wordt vooral gecommuniceerd via beelden en binnen spel; taal speelt een minder belangrijke rol. Ook wordt er gebruik gemaakt van uitgangspunten van mindfulness, zoals in het hier en nu zijn en stil worden in jezelf.

Contact

Denk je dat het Griefelprogramma past bij jouw kind? Neem gerust eens contact op met karin@depraktijk4kids.nl voor de mogelijkheden. 


Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:58

Molendag 2022: informatief en gezellig druk

Prachtig mooi weer, vrolijke mensen en draaiende molens. In het kort gezegd was Nationale Molendag Kaag en Braassem 2022 op zaterdag 14 mei een groot succes. 

Sport vandaag 15:06

Teleurstellend verlies EMM'21 VR1

Zondag 15 mei was de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat WSV. Een resultaat zou betekenen dat we in ieder geval geen laatste meer kunnen worden. Het liep helaas anders. WSV wilde duidelijk voor hun laatste kansen strijden en bij ons was dat minder. Het gevolg was dat WSV feller in de duels zaten en vaak de tweede bal hadden.

Advertorial Cultuur vandaag 14:11

Jon van Eerd is terug met zijn populaire karakter Harrie Vermeulen

Na o.a. ‘Harrie & Eva’ en ‘Charley, de komische musical’ keert Jon van Eerd terug naar Alphen a/d Rijn. Op zaterdag 28 mei staat hij in Theater Castellum met de voorstelling ‘Harrie neemt de benen’. In deze spiksplinternieuwe komedie laat Van Eerd zich, omringd door een topcast, weer van zijn beste kant zien.

Overige gisteren 09:33

Auto te water langs A4 bij Roelofarendsveen

Zondagochtend werden de hulpdiensten opgeroepen voor een voertuig te water langs de A4 bij Roelofarendsveen. Het bleek te gaan om een auto die met hoge snelheid het water in gereden was.