Politie

Jongeren uit gemeente Kaag en Braassem kunnen wapens ongestraft inleveren op het politiebureau

Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei kunnen jongeren op het politiebureau in Ter Aar van Politie Kaag en Braassem-Nieuwkoop hun (steek)wapens inleveren. In die week kunnen zij dat doen zonder dat er strafrechtelijke consequenties aan vast zitten. 

Er gebeuren regelmatig incidenten waarbij jongeren gebruikmaken van diverse soorten wapens. De Politie Eenheid Den Haag heeft daarom een wapen inleveractie op poten gezet onder de noemer #DropIt. Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei kunnen jongeren ongestraft hun wapens inleveren op het politiebureau, ook op het politiebureau in Ter Aar. Als zij dat in deze week doen, staan er dus geen strafrechtelijke consequenties tegenover. De actie is opgezet om bewustwording te creëren, maar ook om het aantal wapens in de samenleving te verminderen.  

Inleveren in container 

Of het nu gaat om slag-, steek- of stootwapens, jongeren kunnen deze inleveren zonder strafvervolging. Waar en hoe lever je de wapens dan in? Op het politiebureau staat een container waar de wapens in kunnen worden gedeponeerd. De actie is gericht op jongeren, maar ook andere burgers kunnen hun wapens inleveren. Dit kan zonder afspraak. 

wia-wapenoverzicht dropit politie


Meer nieuws

Geen nieuws gevonden.