Pixabay

Kaag en Braassem al een maand 'coronavrij'

Kaag en Braassem is al een maand coronavrij. Sinds begin mei zijn er geen nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames meer bekendgemaakt. 

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Samen met zo’n veertig andere gemeenten is er in gemeente Kaag en Braassem geen coronavirus bij inwoners van de gemeente aangetroffen in de afgelopen maand.

Het betekent niet dat er per se geen besmettingen zijn geweest in de gemeente, maar wel dat er niemand positief is getest op het coronavirus. In totaal werden er tot 9 mei 6 personen opgenomen in het ziekenhuis uit Kaag en Braassem.

‘’Het coronavirus maakt nu vooral nog slachtoffers in de grote steden. Ook in een aantal gemeentes in en rond de Veluwe zijn nog relatief veel opnames’’, meldt het RTL Nieuws. Kaag en Braassem hoort daar dus niet bij. 


Meer nieuws

Coronacrisis in Kaag en Braassem gisteren 19:24

Rutte: ‘’Corona is niet voorbij, houd je aan de regels’’

Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid lasten vanavond een persconferentie in om een update te geven over de toename van het aantal coronabesmettingen. ‘’Een tweede lock-down hoeft niet te komen, maar dat gaat niet vanzelf.’’ Niet alleen komen er regionale maatregelen, ook landelijk worden de maatregelen aangescherpt.

Advertorial Sport gisteren 15:23

Remember Liemeer Experience op 6 september

Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Overige gisteren 12:59

Dodelijke kattenziekte in Nederland

Er is een dodelijke kattenziekte, genaamd het Panleucopenie Virus, opgedoken in Nederland. Het virus is zeer besmettelijk. Kattenbezitters worden gewaarschuwd om te controleren of hun katten de juiste vaccinatie hebben gehad.

Weer in Kaag en Braassem gisteren 11:47

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Het RIVM heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd in verband met de tropische temperaturen die ons de komende dagen te wachten staan. ‘’Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen.’’

Calamiteiten gisteren 08:54

Achtervolging in Oud Ade

Dinsdagavond 4 augustus gaf de politie een auto op de Leidseweg het stopteken om te auto te controleren. Op dat moment ging de auto er met hoge snelheid van door.