Pixabay

Kaag en Braassem spant de kroon met afval scheiden

Samen met acht andere gemeenten in het Groene Hart is Kaag en Braassem goed bezig met afval scheiden, en spant daarbij zelfs de kroon met 78 procent.

Dat meldt afvalorganisatie Cyclus. Dat houdt in dat 78 procent van de gemeente Kaag en Braassem afval scheidt, ten opzichte van andere gemeenten zoals Nieuwkoop waar 66 procent van de inwoners van de gemeente afval scheiden.

In 2019 werd er per inwoner 132 kilo restafval opgehaald door Cyclus, ten opzichte van 168 kilo in 2017 en 209 kilo in 2015. Dat betekent dat er een afname is van het aantal restafval per inwoner per jaar.


Meer nieuws

Cultuur gisteren 10:51

Het thema van MADE 2020: Pittig!

Als het aan WIJ Presenteert ligt, is er in december weer een kunsttentoonstelling met werk van kunstenaars uit Kaag en Braassem. Het thema van MADE 2020 sluit perfect aan met hoe veel mensen dit jaar ervaren: Pittig!

Overige 10 jul. 2020 14:01

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.  

Verkeer en vervoer 10 jul. 2020 12:37

Alkemadelaan in Roelofarendsveen ruim een maand dicht

De Alkemadelaan in Roelofarendsveen gaat van 20 juli tot ongeveer 20 augustus dicht door werkzaamheden om de olieverontreiniging te verhelpen. De bussen zullen tijdelijk via Braassemdreef rijden.