Aad Hogenboom

Kaag en Braassem te zien bij tv-programma 3 op reis

Afgelopen weekend was Kaag en Braassem te zien bij 3 op reis. Jennifer Hoffman, presentatrice van 3 op reis, beleefde een dag uit het leven van een kaasboer bij Hoeve Waterrijk, aanschouwde het prachtige landschap van Kaag en Braassem op de fiets, plukte haar eigen fruit op een biologische boerderij en viel in slaap onder de sterren in een boomgaard.

Jennifer startte haar dag in Roelofarendsveen, waar ze haar fiets ophaalde. Ze fietste door Kaag en Braassem langs verschillende lokale ondernemers. Hier kon ze haar eigen fruit plukken bij de kersenboomgaard van Van Reeuwijk en kwam ze tot rust in een van de theetuinen. De groene omgeving is uiteraard ook geschikt voor een picknick tussen de fazanten, kraanvogels en spelende hazen.

Rond het middaguur sprak Jennifer bij Hoeve Waterrijk af, waar ze de geschiedenis van de kaasmakerij ontdekte, zich liet rondleiden langs alle onderdelen van het bedrijf en kon voor haar vertrek nog even knuffelde met de koeien.

Hugo en Marije van der Poel zijn derde generatie eigenaren van de Kaasboederij op de Kaag. Hugo melkt zeven dagen per week, twee keer per dag de koeien. Marije maakt van maandag tot en met vrijdag de kaas en in het weekend brengen ze samen de melk naar de fabriek. De familie van der Poel woont op de boerderij op het kleine eilandje Buurterpolder.

Na een lange dag genoot de presentatrice met haar voeten omhoog van het mooie landschap van het Groene Hart. In Kaag en Braassem sliep ze in een van de zelfvoorzienende hutten. Deze unieke slaapplekken staan op het privéterrein van een boer en zijn stuk voor stuk ontworpen voor de desbetreffende locatie. Verstopt in een boomgaard vind je de Sterrenkijker waar de Jennifer ‘s avonds in slaap viel onder de sterrenhemel.

Wil je de aflevering terugkijken? Dan kan op www.bnnvara.nl/3opreis/Kaag-en-Braassem

Meer lezen? Dat kan hier.

 


Meer nieuws

Verkeer en vervoer gisteren 16:46

Gemeente gaat preventief strooien

De gemeente heeft besloten vandaag voor het eerst dit winterseizoen preventief te gaan strooien.

Politie gisteren 15:40

Verkeerscontrole leidt naar vreemdeling

Bij een verkeerscontrole vrijdagmiddag op de N207 bij Leimuiden heeft de politie een 48-jarige Dominicaanse man aangehouden. Bij de controle gaf de man een vals rijbewijs.

Natuur en recreatie gisteren 10:39

De Tulpenroute groeit verder

Het team achter de Tulpenroute in Roelofarendsveen bouwt gestaag door aan de inmiddels regionaal bekende vaarroute met historische verhalen en kunstfoto’s. Zo werden recent twee extra kassen beplakt met levensgrote kunstfoto’s en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een Tulpenroute fietsvariant. Daarnaast zijn de huidige en toekomstige activiteiten ondergebracht in Stichting Tulpenroute, onder meer om de continuïteit ervan te kunnen waarborgen.

Evenementen 28 nov. 2020 10:39

Luid Kaag & Braassem 2020 gaat online

Laten we het erop houden dan 2020 een anders dan anders jaar was. Ja, de politiek heeft gewoon zijn werk weer gedaan (of niet!), inwoners hebben weer bijzondere verhalen om te vertellen gehad of hebben uitzonderlijke acties ondernomen. Maar toch was er iets wat echt anders was. Namelijk Oude Wetering en Roelofarendsveen zijn een stapje dichterbij gekomen met de E.M.M. fusie.