Aad Hogenboom

Kaag en Braassem te zien bij tv-programma 3 op reis

Afgelopen weekend was Kaag en Braassem te zien bij 3 op reis. Jennifer Hoffman, presentatrice van 3 op reis, beleefde een dag uit het leven van een kaasboer bij Hoeve Waterrijk, aanschouwde het prachtige landschap van Kaag en Braassem op de fiets, plukte haar eigen fruit op een biologische boerderij en viel in slaap onder de sterren in een boomgaard.

Jennifer startte haar dag in Roelofarendsveen, waar ze haar fiets ophaalde. Ze fietste door Kaag en Braassem langs verschillende lokale ondernemers. Hier kon ze haar eigen fruit plukken bij de kersenboomgaard van Van Reeuwijk en kwam ze tot rust in een van de theetuinen. De groene omgeving is uiteraard ook geschikt voor een picknick tussen de fazanten, kraanvogels en spelende hazen.

Rond het middaguur sprak Jennifer bij Hoeve Waterrijk af, waar ze de geschiedenis van de kaasmakerij ontdekte, zich liet rondleiden langs alle onderdelen van het bedrijf en kon voor haar vertrek nog even knuffelde met de koeien.

Hugo en Marije van der Poel zijn derde generatie eigenaren van de Kaasboederij op de Kaag. Hugo melkt zeven dagen per week, twee keer per dag de koeien. Marije maakt van maandag tot en met vrijdag de kaas en in het weekend brengen ze samen de melk naar de fabriek. De familie van der Poel woont op de boerderij op het kleine eilandje Buurterpolder.

Na een lange dag genoot de presentatrice met haar voeten omhoog van het mooie landschap van het Groene Hart. In Kaag en Braassem sliep ze in een van de zelfvoorzienende hutten. Deze unieke slaapplekken staan op het privéterrein van een boer en zijn stuk voor stuk ontworpen voor de desbetreffende locatie. Verstopt in een boomgaard vind je de Sterrenkijker waar de Jennifer ‘s avonds in slaap viel onder de sterrenhemel.

Wil je de aflevering terugkijken? Dan kan op www.bnnvara.nl/3opreis/Kaag-en-Braassem

Meer lezen? Dat kan hier.

 


Meer nieuws

Overige gisteren 15:23

Joop Zoetemelk aangereden in Frankrijk

Joop Zoetemelk is vandaag in Frankrijk aangereden. De oud Ripper werd op zijn fiets aangereden door een auto. Hij is met meerdere botbreuken per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Sport gisteren 11:21

Clubs tellen af

De fusie tussen de voetbalclubs WVC en DOSR nadert haar hoogtepunt. Over een week wordt de nieuwe naam en het nieuwe tenue bekend gemaakt. De stemming begint al op vrijdag. in de kantine van DOSR. Vanwege corona is er een compleet stemschema opgesteld.

Natuur en recreatie gisteren 09:41

Watertoren kleurt paars als steuntje in de rug

Het was en rare kermisweek. Het weer was echt Veense Kermisweer en er hing een gezonde spanning in de lucht. Zou er nog iets gaan gebeuren? Op vrijdag vierden De Stamgasten van De Haven al kermis in hun eendje. Maar zou de kermiszaterdag nou echt een zaterdag als alle anderen worden?

Natuur en recreatie 19 sep. 2020 15:51

Toch een beetje corso in De Veen

En dan is het de zaterdag van de corso in Roelofarendsveen. Maar helaas is dit jaar alles anders. Dus is er ook geen corso. Helaas.

Algemeen 18 sep. 2020 21:24

Boeren komen met tractoren bijeen in weiland Hoogmade

Met een stoet van tientallen tractoren reden boeren door Hoogmade. Dit keer was het Malieveld in Den Haag niet de eindbestemming, maar juist een weiland in Hoogmade. Daar werd een statement gemaakt.